Monthly Archives: juliol 2017

CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR – BON ESTIU

El Centre Cívic El Sortidor romandrà tancat de 30 de juliol al 30 d’agost.

Us esperem el 31 d’agost. Bon estiu!

Consulta la programació del tardor a http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor

PROJECTE SEC.TOR JOVE – BON ESTIU

El Projecte SEC.tor Jove del Pla d’Acollida Poble-sec per a tothom romandrà tancat durant el mes d’agost.

Tornem el dia 4 de setembre.

Bon estiu!!

LA PENYA BLAUGRANA LES TRES XEMENEIES, A LA FESTA MAJOR DEL POBLE-SEC

Mundo Deportivo del dia 29 de juliol publica la ressenya següent, en relació a la participació de la Penya Blaugrana les Tres Xemeneies a la festa major del POble-sec:

La Penya Les Tres Xemeneies, del Poble Sec, celebró el fin de semana de los días 15 y 16 de julio su VIII aniversario, coincidiendo con la Festa Major del Poble Sec, a la que contribuyó con la organización del Ball de la Festa Major, confirmando que es uno de los motores de la vida social del barrio. Además, celebró el pasado 23 de julio el II Trofeu de Futbol Sala Rudy Ventura , con participación de la Penya Blaugrana Tres Xemeneies, Associació Dolors Vidal, Penya Barcelonista Sant Antoni, y el Club Esportiu APA Poble Sec, que ganó.

El periodista Pitu Abril y Salvador Escribà, vocalista de la Salseta del Poble Sec, hicieron el saque de honor en el partido inaugural y en la final. Asistieron, entre otros, Francesc Mañé, presidente de la Associació Dolors Vidal; Miquel Espert, de la Comissió Esportiva del FCB; Toni Blanchart, presidente de la Penya Les Corts; el ex candidato Toni Freixa; Jordi Ballester, presidente de la PB El Racó; Ramon Borràs, president de la PBLX, y Manel Alfaro, secretario de la Penya y del CE APA POBLE SEC.

SOUNDDREAMERS EN CONCERT, A CALÀBRIA, 66

Estimats amics,

Dissabte estrenem a Calàbria 66, el nou espectacle dedicat al mar del Grup Vocal SoundDreamers.

Un espectacle en què arrisquem i anem un pas més enllà, no sols cantant i coreografiant els temes, sino també actuant i recitant poesia. A més. comptem com a invitades especials a Les Singles, un grup molt jove de noies que canten a capel.la de forma exquisida.

La demanda d´entrades, lliure amb cobrament revertit, ens ha desbordat i ens veiem obligats a fer dos passis.

Pel passi del vespre a les 19.30 hores, tenim exhaurides les localitats.

Pel passi de la tarda ales 17.15 hores, encara queden entrades.

Si podeu i us ve de gust, ens faria molta il·lusió que ens vinguésiu a veure i saber la vostra opinió.

El mes de setembre serem al Barts amb l´Esbart Ciutat Comtal amb un concert solidari i el mes de novembre a l´Auditori Toldrà de Vilanova i la Geltrú.

Salutacions cordials i molt bon estiu a tots i totes, seguim en contacte.

The SoundDreamers Poble-sec – Grup Vocal.

EL POBLE-SEC LLIURA ELS PREMIS DEL 8è CONCURS FOTOGRÀFIC FRANCESC BOIX

El barri del Poble-sec va lliurar, el passat dijous al vespre, els premis del 8è Concurs Fotogràfic Francesc Boix en un acte celebrat a la biblioteca municipal que porta el nom del fotògraf. El primer premi el va rebre Miguel Angel Jiménez Velasco amb l’obra “L’escollida”; i el segon va anar a parar al treball “Sacrificio” de Guillermo Castillo Gutiérrez. També es va entregar el premi del públic que va ser atorgat a Alejandro Vicente Jose per “La veïna desconeguda”.

Aquest certamen fotogràfic, on enguany hi han participat 52 persones, va néixer amb la voluntat de “potenciar la vessant de la imatge en un concurs, fer una exposició de fotografia coincidint la Festa Major del Poble-sec i perquè la gent es mogui pel barri fent fotografies” exposava el director de la Biblioteca Francesc Boix, Joan Delgado. Amb aquest concurs també es vol fer una reivindicació de la figura de Francesc Boix com a fotògraf, “era el seu hobby i la seva passió”, deia Delgado.

A l’acte hi van assistir representants d’entitats culturals del barri i el conseller de cultura del Districte de Sants-Montjuïc, Joan Sanromà. També ho va fer Ricard Marco, membre del jurat del concurs i president de l’entitat santsenca Fotoconnexió. Marco va formar part de l’equip d’investigació del fons fotogràfic Francesc Boix i de la seva gestió. El fotògraf ha estat treballant en la conservació i documentació d’aquest arxiu que es troba disponible a l’Arxiu Fotogràfic de Catalunya. “A Francesc Boix tothom el coneix com el fotògraf de Mauthausen, no perquè fes fotos d’aquest indret, sinó perquè quan el van portar l’any 1941, va entrar al servei de laboratori fotogràfic, on feia rebel·lat, còpies…”, recordava Marco.

VESPRES AL MERCAT DE LA TERRA

NOVETAT: Vespres al Mercat de la Terra

Ens plau anunciar-vos que a partir del 27 de Juny el mercat passarà a ser els vespres i entre setmana! Des del dia 27 de Juny (inclòs) i durant tot el juliol el mercat es celebrarà els dimarts entre les 17.30h i les 21.30h!

Tots els dimarts seguirem tenint els millors productes, destacant aquells productes d’estiu com les prunes, els nespres, les cireres o els tomàquets entre d’altres!

No us perdeu les edicions dels vespres, igual d’interessants i més fresques!

AFECTACIONS AL TRÀNSIT PEL RECORREGUT DE LA TORXA OLÍMPICA

Dimarts, 25 de juliol, de 20,35 a 21,55h

TARDES DE CINEMA, A LA FUNDACIÓ CATALUNYA VOLUNTÀRIA

Comencen les Tardes de Cine! Tots els dijous i algun divendres a la Casa del Mar, al carrer Albareda, 1-13, aula 4.

Les sessions consisteixen en la projecció d’una pel·lícula, relacionada amb la Cultura de Pau i Construcció de Pau, amb posterior reflexió i debat.

Generalment, les pel·lícules seran en anglès amb subtítols en català o castellà.

FESTA MAJOR DEL POBLE-SEC

Publiquem el programa de Festa Major del Poble-sec, que es fa del 14 al 23 de juliol.

Us esperem al pregó de Festa Major, a la plaça Navas el divendres 14 de juliol. Cap a les 20h es farà la mostra de cultura popular i es donarà pas a la lectura del pregó, a càrrec de Xavier Theros.

AL POBLE-SEC, NO ÉS NO

Violència masclista: “La violència que s’exerceix contra les dones com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d’un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones i que, produïda per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions, tingui com a resultat un dany o un patiment físic, sexual o psicològic, tant si es produeix en l’àmbit públic com en el privat”.

Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista