Daily Archives: 25 de juny de 2017

EL VEÏNAT ES QUEIXA AL CONSELLDE BARRI DEL POBLE-SEC D’UNA MASSIFICACIÓ D’USOS A LA PLAÇA DEL SORTIDOR

En l’últim Consell de Barri del Poble-sec, celebrat dimecres al vespre al centre cívic El Sortidor, es va anunciar l’increment de la plantilla de la Guàrdia Urbana als nostres barris en cinc agents i un caporal. Les places de les Tres Xemeneies, El Sortidor, Santa Madrona i Navas seran alguns dels punts on augmentarà la presència de la policia local “Han intensificat la seva presència en aquelles places on hi ha més queixes, incidències i problemes de soroll”, deia Laura Pérez, regidora del Districte de Sants-Montjuïc. Durant el Consell també es va presentar el projecte col·lectiu dels Horts de la Font Trobada: “Hem lluitat durant tres anys per tenir una plaça pública i hortícola per a tot el barri”, expressava Josep Pérez, president de l’associació de l’hort.

Per la seva banda, Carolina López, consellera de govern del barri, va informar del tram final del procés participatiu del Pla d’Equipaments del Poble-sec, amb el que es vol “analitzar les necessitats i disponibilitats en matèria d’equipaments”, com els casals d’avis, casals de joves, centres cívics o culturals. Fins ara aquest procés ha comptat amb diverses accions, i el pròxim 20 de juny es farà una diagnosi oberta al veïnat “en la que podrem compartir visions, inquietuds, mancances i les necessitats, respecte als equipaments del barri” explicava la consellera poblesequina. Després de l’estiu s’impulsarà la tercera fase del procés, on es debatran les propostes d’equipaments, a partir de sessions presencials i la participació digital. Al novembre es preveu presentar l’informe final del Pla d’Equipaments del Poble-sec.

En el torn obert de paraules, la veïna Victòria Egea va denunciar el soroll que provoquen els vianants durant la nit, “el barri continua igual d’incívic, de fet s’ha agreujat perquè ara hi ha més lloc per fer trobades de gent parlant fins a altes hores de la matinada”; i també va alertar de la brutícia d’alguns carrers propers a la plaça de les Navas, “la neteja és nefasta”. Més tard, Ricard Guiteras, veí de la plaça Sant Madrona va criticar el servei de la Guàrdia Urbana, “a qui se li ha anat tot de les mans” i “no se la veu per res”, qualificava. També, la Margarida es va queixar de la “insalubritat” del Parc de les Tres Xemenèies, “no s’hi pot anar, quan fa sol, l’ambient crema molt”.

Des de la Plataforma Som Paral·lel, Laura Conde va exigir al Districte que reconegui la situació d’emergència en qüestió d’habitatge i, per tant, “que prengui mesures concretes, fent un cens de pisos buits del barri, per saber la situació al barri, i una inspecció dels pisos turístics”. La plataforma també demana mesures de protecció pel comerç de proximitat, “estem veient que desapareixen els comerços de tota la vida, i són substituïts per bars i restaurants amb terrasses que ens fan la vida impossible, i fan nosa”.

Finalment, un dels temes més recurrents va ser la denúncia que van fer els veïns per l’ús de la plaça del Sortidor. En Víctor, veí d’aquesta plaça va demanar regular els usos d’aquest espai, ja que “crec que es fa un ús molt intensiu, i amb situacions com la viscuda la setmana passada, quan va haver un concert que va acabar passada la mitjanit i batucades”. A la vegada, la Margarita, veïna de la mateixa plaça va sumar-se a la crítica, “és un abús el que fan a la plaça… aquesta passada nit a les 2 de la matinada estaven jugant a futbol”, exclamava.