Daily Archives: 13 de juny de 2017

LA MOSTRA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC OMPLE EL PARA·LEL AMB LA DEMANDA D’ATURAR LA GENTRIFICACIÓ I LA TURISTIFICACIÓ DEL BARRI

El barri del Poble-sec és un territori ric en associacionisme, interculturalitat i solidaritat. Així es va tornar a demostrar el passat dissabte a l’avinguda del Paral·lel, entre el carrer Radas i el carrer Tapioles. La 27a Mostra d’Entitats del Poble-sec va ser una gran festa comunitària en què van participar una seixantena d’entitats de tot el barri. “Cada any hi ha entitats noves, ja que el barri és molt viu i genera entitats noves”, deia Antoni Reig, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, que enguany s’estrenava com a president a la mostra.

Les entitats participants van informar de les seves iniciatives al veïnat i es van promocionar a través de tot tipus d’activitats culturals i festives, on no van faltar-hi les exposicions, tallers per a infants, activitats esportives i gastronòmiques. Durant tot el dia, a l’escenari principal s’hi va poder veure un tast d’espectacles, exhibicions de dansa, música i balls interculturals, “és una expressió més de la mostra associada al caràcter festiu i a la participació de la gent” destacava Reig. Avui dia, el barri acull un ampli ventall d’entitats culturals molt diverses, fruit del perfil demogràfic poblesequí: “Hi ha poblesequins de tota la vida i de nouvinguts, per això aquí tenen una barreja convivencial molt enriquidora, ja que la xarxa associativa que es mostra avui, fa de coixí i d’integració de totes aquestes poblacions”, comentava el president de la Coordinadora.

Enguany, a més, la mostra va voler reivindicar que “Barcelona no està en venda. I el Poble-sec, tampoc”. Així, van alertar amb missatges i pancartes que “s’està expulsant a la gent de casa seva per raons econòmiques, a causa de la gentrificació i turistificació, fent augmentar els preus del lloguer i expulsant els veïns”. Així, Reig considerava que “aquest no és el camí adequat”, per això deia que “cal prendre mesures, ja que la gent té el dret de viure al Poble-sec”. En aquest sentit i davant la manifestació pel dret a l’habitatge de dissabte a la tarda, segons la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez “la mobilització de la ciutadania és absolutament necessària”, tot i els esforços que s’estan posant des del govern i que “no són suficients”. Envers l’activitat associativa, la regidora destacava el canvi d’ubicació durant aquesta edició, i la reubicació de la mostra de comerciants del barri que es va organitzar de forma paral·lela a la mostra d’entitats, tallant el trànsit d’un tram de l’avinguda completament en els dos sentits de la circulació, per primera vegada en aquesta celebració.

VÍDEO DE LA PLATAFORMA D’AFECTATS PER LA FIBROMIÀLGIA

El podeu trobar en aquest vincle: http://canalsalut.gencat.cat/ca/detalls/article/Fibromialgia-00001