HERBES REMEIERES, MEL I PRODUCTES NATURALS OMPLEN LA 37a FIRA DE SANT PONÇ DEL POBLE-SEC

Com cada 11 de maig, el passat dijous es va celebrar la diada de Sant Ponç, el patró dels herbolaris i apicultors. La plaça de la Bella Dorita, davant el Molino del barri del Poble-sec va aplegar una vintena de parades de mel, herbes medicinals i aromàtiques, hortalisses de temporada, dolços, formatges artesans, embotits, cerveses, cosmètica i altres productes naturals.

A les parades d’herbes aromàtiques i medicinals es podia trobar menta, camamilla, o marialluïsa, i d’altres per combatre la migranya, la diabetis i, fins i tot, per aprimar o per fer baixar el colesterol. Tot i això, la que més es va vendre en aquesta ocasió van ser les herbes per baixar el colesterol i la tensió arterial. També es van vendre productes del camp com la mel i es va fer un taller d’extracció de mel. Els sabons naturals també van ser protagonistes en aquesta fira, sobretot el de roses que van ser els més venuts. També s’hi van trobar de diferents aromes, essències i motlles, molts d’ells modelats a mà. A la fira hi havia formatges de tot tipus com el de vaca provinent de la comarca de la Noguera; i xocolates elaborats de cacau del Perú barrejats amb plantes com cànnabis sativa, roselles, canella, gingebre, etc.

La Neus Mota d’una de les parades de sabons naturals deia que “és una plaça on la gent passa, mira però costa, costa molt”, i la Clara de l’Harbolari Amalur d’Arbúcies valorava que havia estat una jornada “tranquil·la perquè al matí ens ha plogut, però les vendes han anat bé”. Finalment, segons Damir de la Mel de Cal Vermell comentava que l’assistència i la venda “havia estat baixa, encara que sempre és un plaer estar aquí amb més apicultors”.

Comments are closed.