Daily Archives: 9 de maig de 2017

ZONA SEC CELEBRA 20 ANYS D’INFORMACIÓ LOCAL AL POBLE-SEC

La publicació mensual Zona Sec fa 20 anys que informa al veïnat de tot el que passa al barri del Poble-sec. Per celebrar-ho, el passat divendres al vespre, el mitjà de comunicació local va fer un acte commemoratiu al centre cívic El Sortidor, on hi van haver diversos parlaments, una actuació musical i un piscolabis amb el tradicional pastís d’aniversari.

A l’acte també es va inaugurar una exposició per plasmar algunes de les notícies tractades en les darreres dues dècades, com la inauguració de la Biblioteca de Francesc Boix i del centre cívic El Sortidor, el CAP de les Hortes, el Molino, etc. L’arribada de l’autobús 55 al barri va ser la primera notícia impresa, el 23 d’abril de 1997. Des de llavors, el mitjà ha tret una publicació mensualment, ampliant els continguts i incorporant noves plataformes digitals: “Tot això ho hem superat gràcies a l’esforç i la col·laboració de la gent que ha treballat i els que hi han col·laborat com són els redactors i els comerciants”, deia el president del Zona Sec, Enric Mestres.

Les notícies que fins ara s’han tractat “no han estat de vida o mort”, considerava Mestres, en canvi, el director exposava que “el barri s’hi juga molt amb el turisme, la gentrificació i l’augment del preu dels lloguers”. En aquest sentit, va desitjar que aquestes problemàtiques quan se celebrin els pròxims deu anys, “és important que aquests temes hagin passat a la història i el barri conservi la identitat tan profunda i maca que té”.

Els parlaments van comptar amb les intervencions de dos redactors del diari. Un va ser en Jordi Molina que va formar part del Zona Sec durant deu anys: “Som el llegat del periodisme popular i de barri”, expressava. Actualment, Anna Pruna, una de les membres de la plantilla de redactors del diari poblesequí, va reconèixer que aquest “et dóna l’oportunitat d’acostar-te a la realitat i al carrer, coneixent les persones i les seves històries”.

Finalment, el president de la Coordinadora del Poble-sec, Antoni Reig, va dir que el Zona Sec “és una eina imprescindible d’informació i comunicació”. I la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va defensar “el periodisme local” per remarcar el servei que s’ha projectat en aquest diari des dels seus inicis.