Monthly Archives: abril 2017

ESPORTS ACTUALITAT

Adjuntem l’actualitat de les iniciatives esportives de l’Ajuntament de Barcelona en els propers dies.

La podeu llegir si llegiu el vincle del web adjunt.

NOU PRESIDENT DE LA COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC

El poblesequí Antoni Reig, de la delegació territorial d’Òmnium Cultural de Sants-Montjuïc, ha estat escollit nou president de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, prenent el relleu de Josep Guzmán. Així es va aprovar per majoria en l’Assemblea General Ordinària celebrada el passat dijous al vespre a la seu de la federació d’entitats del carrer Elkano.

El recentment elegit president va començar el seu discurs amb un fragment de la cançó Viatge a Ítaca de Lluís Llach, per expressar la necessitat de continuar “d’anar més lluny de les tasques que fem, superant les dificultats de cada dia” i també va creure imprescindible el canvi i la renovació, “ens hem d’adaptar i repensant-nos com a Coordinadora” i per això, Reig deia que “cal anar més lluny, com diu el poeta, i a partir de les dinàmiques actuals hem de crear de noves”. Reig també va recordar que el barri està canviant “molt de pressa”, referint-se a les problemàtiques de la “gentrificació i la turistificació”. En aquest sentit, va dir que “actuarem i pressionarem als que poden prendre decisions per fer-hi front”. A la vegada va demanar unir-se per “enfortir-nos i ampliar aquesta junta i fer-la més representativa”, i garantir “la comunicació i la transparència, fent una auditoria”.

Durant l’assemblea, també es va anunciar l’entrada de tres noves entitats: el Centre d’Acollida Coda, Sant Joan de Déu Serveis Socials i l’Associació Catalana La Llar de l’Afectat de l’Esclerosi Múltiple. Per la seva banda, el fins ara president Josep Guzmán, que ja havia anunciat la seva intenció de no presentar-se a la reelecció, va fer una valoració de les accions que s’han dut a terme al barri durant l’any passat per promoure i enfortir la xarxa associativa del barri, destacant, com a novetat, “que hem començat a treballar projectes d’ocupabilitat de joves i entitats del barri”. Guzmán va acomiadar-se del seu càrrec com a president: “Estic content d’haver aconseguit aquesta fita, però no l’he aconseguida tot sol”. Així, va agrair el suport de tots els membres de la junta que han format part de la Coordinadora en els darrers cinc anys, i de la confiança de totes les entitats.

La nova junta directiva, encapçalada per Antoni Reig, també està conformada per Enric Francés del Foment Excursionista de Barcelona que assumeix el càrrec de vicepresident; Lídia Rodrigo de Poble-sec per la Independència que és la nova secretària; i Josep Guzmán que passa a ser tresorer. La candidatura escollida també compta amb un total de vuit vocals.

ZONA SEC. NÚMERO 157

Al carrer, el número 157 de ZONA SEC, publicació del Poble-sec.

El podeu consultar o baixar al vincle pdf d’aquesta pàgina.

CC ALBAREDA TALLERS PROGRAMACIÓ CULTURAL PRIMAVERA 2017

Us Adjuntem el fulletó de la programació de tallers i activitats culturals del Centre Cultural Albareda per a la primavera de 2017.

CC EL SORTIDOR TALLERS PROGRAMACIÓ CULTURAL PRIMAVERA 2017

Us Adjuntem el fulletó de la programació de tallers i activitats culturals del Centre Cívic del Sortidor per a la primavera de 2017.

PLA D’ACOLLIDA – CATALÀ A TAULA

Des del Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom, ens plau fer-vos arribar la informació pertinent a un nou curs de CATALÀ A TAULA que tindrà lloc al Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec durant els mesos d’abril i maig.

Aquesta és una formació de 20h cogestionada amb el CPNL i que es centra en l’aprenentatge del Català pròpi del món de l’Hostaleria i la Restauració.

El període de matriculació inicia dilluns dia 3, conjuntament amb la resta de formacions d’acollida sociolingüística, pre-laboral i Mòdul C.

Preguem que les persones interessades es posin en contacte prèviament via e-mail (Sociolaboralps@gmail.com) o via telefònica (93.324.85.38).

FIRA DE SANT JORDI, A LA PLAÇA DEL MOLINO

DIADA DE SANT JORDI AL POBLE-SEC

Fira del llibre i de la rosa a la plaça del Molino

Diumenge, 23 d’abril, de 9 del matí a 9 del vespre

Participants:
– Agrupament Escolta i Guies Baden Powell
– Alberg Sant Joan de Déu – Serveis Socials de Barcelona
– C.A. CODA 1 – Fundació Idea
– Centre d’Esplai Xerinola
· Diables del Poble Sec
– La BiblioMusiCineteca
– Llibre Solidari
– Òmnium Cultural Sants – Montjuïc
– Papereria Nu&Ca
– Poble Sec per la Independència

Organitza: Coordinadora d’Entitats del Poble-sec

SEC-TOR JOVE – CURSOS PER A JOVES D’ABRIL I MAIG

Ja estan obertes les inscripcions a formacions per a joves de 16 a 25 anys al SEC.tor Jove del Pla d’Acollida Poble-Sec per a Tothom.

Les inscripcions ja estan obertes, amb cita prèvia, i seran al Casal Concòrdia fins el dia 21 d’abril en horari de 10:30 a 13:30 hores. Inscripcions gratuïtes amb entrevista prèvia en rigoròs ordre d’arribada.

FORMACIONS PER JOVES:

Curs Sociolaboral i de recerca de feina: dimarts i dijous, de 10:30 a 12:30 hores,
Inici el 25 d’abril al 18 de maig del 2017.
Objectius: – Informar i fer seguiment de tot el procés d’orientació laboral, – Esbrinar seus interessos i competències personals, – Donar suport grupal i individual durant tot el procés de recerca de feina, – Facilitar recursos per la recerca de feina, – Millorar e informar referent als diferents perfils laborals, – Informar i assessorar sobre futures formacions.

I també es farà un taller de Resolució de conflictes al final del curs, per millorar les competències bàsiques.

Curs d’informàtica: Novetat- Nivell inicial i nivell avançat.
Nivell Inicial- dimarts de 12.30 a 14 hores. Inici 25 abril fins 27 de juny.
Nivel Avançat- dilluns de 10:00 a 11:30 hores. Inici 24 abril fins 26 de juny.
Objectius: ampliar coneixements en les noves tecnologies, aprendre i perfeccionar l’utilització dels sistemes operatius bàsics, iniciar-se en utilització informàtica per la recerca de feina o ampliar-la i perfeccionar-la, cerca d’informació, utilització xarxes socials i ampliar seves competències bàsiques en noves tecnologies.

Curs d’anglès: Novetat- Nivell inicial i nivell avançat.
Dies de formació a la setmana: dilluns de 11.30 a 13 hores, i dimecres de 10:30 a 12 hores, inici 24 d’abril fins el 28 de juny.
Objectius: aprendre l’idioma nivell bàsic vocabulari i normes lingüístiques, fomentar aprenentatge i motivació per una nova llengua, iniciar i/o perfeccionar en la parla del nou idioma, millorar competències bàsiques. I al final de trimestre al mes de juny s´ampliarà temari i hores amb Anglès en Atenció al Client segons demanda.

Altres formacions:
Música: guitarra. Dimecres, 12.30 a 14hores, inici 26 d’abril.
Defensa personal: divendres, 10.30 a 12 hores, inici 28 d’abril.

Requisits bàsics per inscripcions:
Tenir entre 16 a 25 anys.
Saber parlar i escriure Castellà o Català.
Ser puntual i estar motivat/da per aprendre.
Donar un dipòsit de 5 euros per material didàctic.
Fer entrevista inicial abans inici cursos al Casal Concòrdia amb reserva de cita prèvia.

Les persones interessades han de posar-se en contacte amb tècnica responsable Anna Muñoz.

Les persones interessades podeu contactar via correu electrònic a jovesacollida@gmail.com o trucar al Casal Concòrdia, en horari de dilluns a divendres, de 10.30 a 13:30 hores (tel. 93 324 85 38).

ELS FETS DELICTIUS CAUEN UN 5,6% AL DISTRICTE DE SANTS-MONTJUÏC

Els fets delictius registrats al districte de Sants-Montjuïc durant tot l’any 2016 van disminuir en un 5,6% respecte a l’any anterior. Així ho mostra l’informe en el que es fa balanç de la seguretat i activitat policial de l’any 2016 a la ciutat de Barcelona. En total es van comptabilitzar 19.320 fets penals, 1.147 menys que l’any 2015. Per barris, a Sants, Badal, Hostafrancs i la Bordeta la disminució ha estat del 3%; al Poble-sec i Montjuïc del 10%; i a la Marina i Font de la Guatlla ha baixat en un 6,5%. Aquesta reducció, segons Josep Hermosa, inspector i cap de l’Àrea Bàsica Policial de Sants-Montjuïc, es deu a “l’activitat policial de prevenció i de persecució del delicte”.

Respecte als delictes contra el patrimoni o contra la propietat també han experimentat una baixada d’un 5,9% en un any, passant dels 18.026 de l’any 2015 als 16.961 de l’any passat. D’aquests un 62,6% (10.625) han estat furts sense força, intimidació o violència de les persones, i han estat comesos distraient la víctima. Els casos més habituals són “el furt del telèfon mòbil en una terrassa d’un bar o en una discoteca, una cartera al metro, un delicte habitual on s’aprofiten de les aglomeracions, les festes, la muntanya de Montjuïc o el transport públic com el metro”.

L’informe també mostra que als nostres barris hi ha hagut un descens del 21,1% dels robatoris amb força a l’interior de domicilis. En el conjunt de la ciutat el nombre d’aquests robatoris ha baixat en un 17,3%. Hermosa assegura que aquestes dades han estat possible amb un “treball policial molt intens dedicat a la prevenció, donant consells de seguretat als veïns, i a les investigacions per perseguir grups que es dediquen organitzadament a fer robatoris a interiors de domicilis”. Els robatoris amb violència o intimidació ha disminuït un 12,1% en tot el districte i, concretament, en l’espai públic ha estat 6,2% menys, passant dels 354 casos comesos l’any 2015 als 275 del 2016. El nombre de robatoris amb força registrats a establiments comercials ha estat de 180, és a dir, 43 menys que l’any 2016, i suposa un descens del 19,3%.

El balanç sobre la seguretat constata també que les denúncies per abusos sexuals no han incrementat de manera significativa, “han estat poques, i les hem resolt amb la identificació dels autors, la detenció i en molts casos l’ingrés a presó”, comenta Hermosa. Pel que fa al nombre de denúncies per delictes d’odi i discriminació, l’agent policial diu que no ha incrementat al districte, però sí que ho han fet en el conjunt de la ciutat, augmentant dels 79 casos l’any 2015, a 109, l’any passat.

Durant l’any 21016, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han gestionat 59.959 incidències (denúncies i peticions ciutadanes), una xifra que suposa un augment del 2,1%. La policia té com a objectiu “fer pedagogia entre col•lectius i, així, fomentar la protecció, ja que al final la seguretat és cosa de tots, i tothom ha d’estar implicat i coordinat”.

El districte de Sants-Montjuïc és un dels que més nombre d’accidents comptabilitza al llarg de l’any. Durant l’any 2016, la Guàrdia Urbana va registrar un 6,87% més d’accidents amb víctimes, en els quals 4 persones van resultar mortes, una de les quals es va produir al carrer de la Creu Coberta. De les 66 zones de concentració d’accidents que hi ha a la ciutat, una es troba a la cruïlla del carrer de la Gran Via amb el carrer Moianès.

EQUILIBRADAMENT: EINES PER VIURE MILLOR. ABRIL-JUNY 2017

Ja tenim aquí el nou cicle de tallers Equilibradament que començarà després de les vacances de setmana santa.

Com ja sabeu, l’Equilibradament és un projecte que sorgeix de la comissió de salut del Pla Comunitari, el qual ofereix tallers de salut gratuïts amb l’objectiu de donar eïnes als veïns i veïnes del barri per millorar el seu benestar físic i emocional i per superar situacionsvitals difícils.

El projecte es basa en la filosofia de l’intercanvi per intentar vincular a les persones participants amb altres projectes i espais de participació del barri.

Podeu fer la inscripció mitjançant a la Coordinadora d’Entitats de Poble-sec, Elkano, 22-24.

Per més informació podeu trucar al 934432172 o escriure a: equilibradament@gmail.com