Daily Archives: 26 de març de 2017

ELS RESTAURADORS CELEBREN LA SENTÈNCIA QUE DECLARA IL·LEGAL LA REDUCCIÓ HORÀRIA DELS CARRERS BLAI I BLESA

Fa una setmana, el Jutjat Contenciós Administratiu número 10 de Barcelona va emetre una sentència en què declarava il·legal l’ordenació singular que redueix l’horari de les terrasses dels carrers Blai i Blesa del Poble-sec. Un comunicat que ha estat celebrat per l’Associació de Bars i Restaurants d’aquests carrers, on el seu president, Òscar Sala considera que “aquesta reducció d’horaris era una norma discriminatòria”.

Els restauradors critiquen que el Consistori “no ha tractat bé aquest tema” i els acusa “d’haver-nos deixat al marge, fent-nos culpables d’aquesta situació, quan no en som els responsables”. Salas reitera que seguiran “dialogant i minimitzant les molèsties” que es puguin generar al veïnat. També demana que l’Ajuntament “assumeixi la responsabilitat”, ja que creu que la reducció horària i la restricció del nombre terrasses “ha estat una imprudència”.

Els restauradors reclamaran indemnitzacions per danys i perjudicis econòmics a l’Ajuntament, i Salas assegura que “el jutge ens dóna el dret de reclamar un import pels costos del judici”. Durant les pròximes setmanes, els propietaris de baris i restaurants esperen poder restablir el diàleg amb el Consistori “per veure que podem fer entre tots plegats, dins l’àmbit legat i de manera coherent, per millorar la relació amb els veïns”. Segons Salas, l’ordenació singular segueix vigent durant 15 dies des del moment que es coneix la sentència. Passat aquest termini, si l’Ajuntament no presenta cap recurs, els comerciants podran restablir l’horari d’abans de l’ordenació singular.

Des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec consideren que “el descans veïnal va per sobre de l’oci i la llibertat de mercat i d’obrir terrasses” i, per això, el seu president Josep Guzmán creu que davant la sentència, l’Ajuntament “hauria d’actuar sobre els restauradors que incompleixin la normativa global d’horaris”.

Des de l’Ajuntament, Daniel Mòdol, regidor d’Arquitectura, Paisatge i Patrimoni, ha dit que “avaluarem aquesta sentència per veure quina resposta hem de donar, però continuarem amb la nostra intenció de fer una ordenança flexible que s’adapti a les necessitats de veïnatge a cada emplaçament dins del marc legal”. Així, es vol trobar “un equilibri entre els interessos dels restauradors i dels veïns en llocs com el carrer de Blai, amb una intensitat alta d’ús de l’espai públic”. El Consistori creu que “l’horari és un element més que ens ajudarà al fet que no hi hagi la percepció d’apropiació de l’espai públic”.