USUARIS DEL CENTRE DELS TRES PINS ORGANITZEN UN CONCERT SOLIDARI I INCLUSIU AL POBLE-SEC

Més d’un centenar de persones van assistir dissabte al vespre a la quarta edició del Conciertem, organitzat per la Residència i Centre de Dia Tres Pins del Poble-sec, i que es va celebrar al Centre Cultural Albareda. El concert va servir per fer ús de la música com a eina per al desenvolupament personal, d’inclusió social i d’igualtat d’oportunitats dels usuaris amb problemes de discapacitat intel·lectual i mobilitat que hi van participar.

Adolf Garcia, monitor del Centre de Dia Tres Pins de Sant Pere Claver i organitzador del Conciertem ha destacat “la gran afluència de gent que va venir”. Els grups de música pop-rock, ska i reggae, Camí de l’Est, i la banda d’ska Deskartats van ser els encarregats d’ambientar l’activitat, de forma voluntària, i fer passar una molt bona estona als participants de l’acte.

Durant l’activitat, els usuaris van encarregar-se de rebre i acompanyar al públic en tot moment, i de donar suport als músics, un paper que Garcia ha anomenat “STAFF”, és a dir, “ells mateixos van desenvolupar el que estan aprenent, com l’educació, el respecte o el treball en equip”.

La iniciativa, que va començar l’any 2013, va néixer de la mà de l’Adolf i de la Patrícia Petit, tots dos monitors del centre: “Vam pensar que els nois tenien dret de gaudir d’un tipus d’oci com aquest, o d’un concert en directe”, ha dit Garcia.

Per primera vegada, l’organització va incorporar el concepte de taquilla inversa, on els assistents van decidir el preu del concert, segons el seu parer, “cadascú va jutjar com s’ho va passar, i en base això va aportar un donatiu”, ha apuntat Garcia. Amb el fons recaptat, els alumnes podran organitzar una activitat de final de curs.

Comments are closed.