Daily Archives: 22 de març de 2017

PREMI ANTONI CARNÉ PER A LA COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC

La Coordinadora d’Entitats del Poble Sec guanya la primera edició dels Premis Antoni Carné

Aquests Premis estan convocats per l’entitat Ens de l’Associacionisme Cultural Català

La Coordinadora d’Entitats del Poble sec ha estat guardonada amb el Premi de l’Associacionisme Cultural Català a l’entitat en reconeixement a la feina de la Coordinadora en l’àmbit associatiu i de cultura popular, pel conjunt de tota la seva activitat durant l’any 2016 i la seva trajectòria en el temps.

L’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, confederació sense ànim de lucre fundada l’any 2005, ha convocat aquest any 2017 la primera edició dels premis Antoni Carné, que han volgut reconèixer la tasca de les persones o organitzacions que treballen en la difusió de l’associacionisme i la cultura popular a Catalunya.

Així, doncs, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, entitat acreditada per la UNESCO en el Comitè Intergovernamental de la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, crea aquests premis per visualitzar, homenatjar i reconèixer persones, entitats i mitjans de comunicació que s’hagin caracteritzat, des de les seves propostes i activitats, en el foment de l’associacionisme i els seus valors inherents que comporten una visió oberta, sense afany de lucre, cultural i democràtica de l’ autèntica societat civil catalana.

L’acte de lliurament ha tingut lloc dimarts 21 de març de 2017 a les 19 h a l’antiga Fàbrica Damm de Barcelona i ha estat presidit per Josep Viana, president de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català i per Joaquim Nin, secretari general de Presidència de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres personalitats.

En representació de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec hi han assistit Josep Guzmán, president, i Antoni Reig, tresorer, els quals han estat els encarregats de recollir el guardó.

La Junta Directiva de la Coordinadora comparteix aquest guardó amb totes les associacions i entitats del Poble-sec que fan possible el calendari de festes tradicionals i populars catalanes al barri.

USUARIS DEL CENTRE DELS TRES PINS ORGANITZEN UN CONCERT SOLIDARI I INCLUSIU AL POBLE-SEC

Més d’un centenar de persones van assistir dissabte al vespre a la quarta edició del Conciertem, organitzat per la Residència i Centre de Dia Tres Pins del Poble-sec, i que es va celebrar al Centre Cultural Albareda. El concert va servir per fer ús de la música com a eina per al desenvolupament personal, d’inclusió social i d’igualtat d’oportunitats dels usuaris amb problemes de discapacitat intel·lectual i mobilitat que hi van participar.

Adolf Garcia, monitor del Centre de Dia Tres Pins de Sant Pere Claver i organitzador del Conciertem ha destacat “la gran afluència de gent que va venir”. Els grups de música pop-rock, ska i reggae, Camí de l’Est, i la banda d’ska Deskartats van ser els encarregats d’ambientar l’activitat, de forma voluntària, i fer passar una molt bona estona als participants de l’acte.

Durant l’activitat, els usuaris van encarregar-se de rebre i acompanyar al públic en tot moment, i de donar suport als músics, un paper que Garcia ha anomenat “STAFF”, és a dir, “ells mateixos van desenvolupar el que estan aprenent, com l’educació, el respecte o el treball en equip”.

La iniciativa, que va començar l’any 2013, va néixer de la mà de l’Adolf i de la Patrícia Petit, tots dos monitors del centre: “Vam pensar que els nois tenien dret de gaudir d’un tipus d’oci com aquest, o d’un concert en directe”, ha dit Garcia.

Per primera vegada, l’organització va incorporar el concepte de taquilla inversa, on els assistents van decidir el preu del concert, segons el seu parer, “cadascú va jutjar com s’ho va passar, i en base això va aportar un donatiu”, ha apuntat Garcia. Amb el fons recaptat, els alumnes podran organitzar una activitat de final de curs.