Daily Archives: 9 de març de 2017

LA REMODELACIOÓ DELS CARRERS RADAS I CONCÒRDIA I LA PLAÇA DEL SETGE DE 1714 EN EL PUNT DE MIRA DELS VEÏNS DEL POBLE-SEC

El carrer Radas, el carrer Concòrdia i la plaça del Setge 1714 del barri del Poble-sec començaran a ser remodelats a partir de finals d’aquest any. Amb aquesta intervenció es vol millorar l’accessibilitat dels carrers, adequar les instal·lacions existents, ubicar nous elements i doblar el nombre d’arbrat. En aquests moments, el Districte de Sants-Montjuïc treballa conjuntament amb veïns i entitats per definir el projecte, “ja hem fet les primeres fases, com fer arribar als veïns la proposta, i ara estem recollint les seves propostes per acabar de definir el projecte, per tant, estem a l’equador del procés”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. El pressupost aproximat del projecte serà d’uns dos milions d’euros i les obres duraran uns dotze mesos.

Aquesta proposta ha generat un debat entre entitats veïnals i el Districte, apunta Jiménez. En aquests moments s’està estudiant “si la plaça del Setge l’ampliem, fent-la prioritària pels vianants o mantenim la circulació de vehicles, com fins ara” o “si al carrer Radas mantenim la circulació de vehicles des de l’interior del Poble-sec cap a l’entrada del Paral·lel”.

Aquesta futura remodelació no arriba a transmetre molta confiança als veïns del Poble-sec. De fet, des de la Plataforma Som Paral·lel mostren el seu rebuig al projecte que se’ls ha ofert i denuncien que no se’ls hagi escoltat durant el procés, per això, “demanem que hi hagi un procés participatiu vinculant amb el veïnat on es recullin les seves necessitats”, diu Jordi Camina de la plataforma. També tenen por que amb aquesta proposta de remodelació, tenint en compte l’actual Pla d’Usos del Poble-sec, augmentin el nombre de terrasses, i s’accentuï la massificació i els problemes de soroll: “Ho veiem com una prolongació de tot el carrer Blai i d’una extensió del model d’oci amb bars turístics”.

Des de la plataforma també temen que aquesta reforma urbanística comporti un augment del preu dels lloguers dels pisos d’aquests carrers. Per això demanen que es protegeixi el veïnat d’aquest risc, i també s’apliquin mesures per garantir el comerç de proximitat, l’economia comunitària i un model més sostenible.