Daily Archives: 5 de març de 2017

EL POBLE-SEC CELEBRA EL CARNAVAL I RECUPERA LA CASSOLA DE CARNESTOLTES

El centre cívic El Sortidor del barri del Poble-sec va fer passar un divertit i esbojarrat matí de dissabte de Carnaval a uns quatre-cents veïns i veïnes. Ho va fer amb la tradicional Rua de Carnestoltes, que l’entitat organitza des de fa 14 anys, i on van participar els Tabalers del Poble-sec tot recorrent alguns carrers del barri, fent gresca i xerinola amb famílies senceres disfressades. La Ludoteca del Poble-sec també van sumar-se a la rua amb una comparsa de petits i grans disfressats d’indis i vaquers.

Al migdia, tal com comentava Núria Aguade, directora del centre cívic, la Cremallera Teatre va oferir un “espectacle de disbauxa, alegria i ple de música per tot arreu”, que va fer ballar a desenes de famílies i petits. Una tercera activitat, que enguany els poblesequins van recuperar, va ser la cassola de carnestoltes, un plat típic que es cuinava abans durant el Dijous Gras a la ciutat. Prop d’una cinquantena de persones van degustar aquest costum gastronòmic del passat segle XIX, en aquesta ocasió cuinat pel vallesà Pep Salsetas. Tot i això, segons la Marta, també encarregada de preparar la cassolada, aquest plat remunta a receptaris del segle XV, per bé que s’ha anat transformant al llarg dels anys: “És una cassola de carn de porc, xai i pollastre, relativament oblidada, sobretot a Barcelona, on fins al segle XIX era molt típica, quan les famílies la preparaven a casa i la portaven al forn de la ciutat per coure-la”.

MOSÀIC DE COMPETÈNCIES LABORALS

Des del Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec us fem arribar una nova proposta dins del Servei d’Orientació laboral per a Adults.

MOSAIC DE COMPÈTENCIES consta d’un total de 8 sessions o mòduls formatius on es tractaran els següents aspectes:

HABILITATS COMUNICATIVES: 7 DE MARÇ DE 2017

EINES PER A L’ENTREVISTA DE FEINA: 21 DE MARÇ DE 2017

PORTALS ON-LINE DE FEINA: 4 D’ABRIL DE 2017

DISSENY D’AUTOANUNCIS: 20 D’ABRIL DE 2017

DRETS LABORALS: 25 D’ABRIL DE 2017

XARXES SOCIALS EN CLAU LABORAL: 4 DE MAIG DE 2017

TRAMITACIONS: 9 DE MAIG DE 2017

CARTES DE PRESENTACIÓ: 23 DE MAIG DE 2017

Les sessions tindran lloc al Casal Concòrdia, seu del projecte, ubicat al carrer Concòrdia 33-35.

Preguem que, en cas de derivació, se’ns avisi prèviament i que la persona interessada entregui el volant de derivació que s’adjunta. Es poden realitzar els tallers en el seu conjunt o aquells en que es tingui més interès.

És important que les persones interessades en participar comptin amb un nivell mínim de comprensió de la llengua per tal de poder seguir adequadament els continguts.

Les places són limitades.

Per qualsevol informació no dubteu en contactar-nos:

Coordinació Pla d’Acollida Poble-sec per a tothom
Coordinadora d’Entitats del Poble-sec

CASAL CONCÒRDIA – C/Concòrdia 33-35 bxs.
93.324.85.38 – 635.44.50.52

Facebook: http://www.facebook.com/PlaDAcollidaPobleSecPerATothom