Daily Archives: 28 de febrer de 2017

25 PREMIS SANTS-MONTJUÏC

Els vint-i-cinquens Premis Sants-Montjuïc van lliurar-se dijous al vespre durant un acte obert al veïnat celebrat a la sala de plens de la seu del Districte de Sants-Montjuïc. Aquests van atorgar el premi al reconeixement personal a Joan Manuel Valcárcel Parisi, gerent del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta per la seva tasca vertebradora de la vida associativa dels nostres barris. “Estar avui aquí forma part d’un punt i seguit en el calendari de vida” va dir Parisi en recollir el premi i fer un record altres impulsors de l’associacionisme dels nostres barris, amb qui comparteix molts moments, “està sent un privilegi que porto sense que pesi gent en la meva motxilla”. El santsenc també va fer un clam a acollir refugiats, “casa nostra és casa vostra si és que hi ha casa d’algú”, i va considerar que “aquest premi ens dóna més arguments per dir que “encara queda molt per fer”.

El premi al reconeixement col·lectiu va entregar-se a l’Associació ASPROSEAT del barri de la Marina, per potenciar la inclusió i la millora de la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. El director general d’ASPROSEAT, Ramon Vives, assegurava que rebre el premi “ha estat una satisfacció” i “portar el nom de Sants-Montjuïc com a primera ubicació, ja que va ser i és la nostra primera seu, és un orgull”. Les noves músiques i danses catalanes barrejades amb elements audiovisuals i poètics de l’espectacle Acròstic de l’Esbart Ciutat Comtal, van rebre el premi a la innovació que es lliurava per primera vegada. Lluís Calduch i Teresa Agustí, directors i coreògrafs de l’espectacle van agrair a les entitats “que ens estimen i valoren el que fem”, i als dansaires que “des del primer dia han confiat en el projecte”. El públic va gaudir d’un tastet d’aquest espectacle amb la interpretació d’una de les seves peces amb dues dansaires.

L’acte de lliurament, que enguany va renovar el seu format per celebrar la 25a edició, va començar fent un repàs a la història dels Premis Sants-Montjuïc que van néixer l’any 1992 i que s’han celebrat fins avui dia sense cap interrupció. També es van recordar a totes les personalitats, entitats i projectes premiats, que han estat una vuitantena. La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez va encarregar-se de lliurar els premis, emfatitzant la tasca dels premiats i de “totes les entitats i persones que s’esforcen i que treballen perquè el dia a dia dels nostres barris sigui millor”. També va encomanar a rellançar aquests premis, i a treballar per l’equitat de gènere en els guardons entregats, “hem de seguir treballant perquè les dones siguin reconegudes”, deia Pérez, ja que fins ara s’han entregat 20 reconeixements personals a homes i set a dones dels nostres barris.

L’acte va acabar amb un brindis, un refrigeri per a tots els assistents i el tradicional pastís d’aniversari.