Daily Archives: 18 de febrer de 2017

EL DISTRICTE CEDEIX 200 METRES QUADRATS DEL PALAU DE LA PREMSA

El Districte de Sants-Montjuïc i la Comissió per a la Recuperació del Palau de la Premsa han signat un conveni de cessió d’ús de 200 metres quadrats, ubicats a la planta baixa de l’edifici històric situat a l’avinguda Rius i Taulet del barri del Poble-sec.

En aquests moments, tal com ha explicat la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, s’està estudiant “quines oportunitats ens podrien permetre accelerar les obres” de rehabilitació de l’edifici, i també s’està valorant la redistribució dels usos que se li acabarà donant als 1.700 metres quadrats que hi ha. Per això, es farà “un procés amb els veïns, no només del Poble-sec, sinó també amb els de Font de la Guatlla, per la seva proximitat”, ha dit Pérez.

Amb aquest conveni, doncs, la Comissió per a la Recuperació del Palau de la Premsa podrà fer un ús provisional de dues sales, on es faran reunions i debats, i on s’avançarà en el procés de definició d’usos de l’edifici, abans no comencin les obres de rehabilitació. “És un pas simbòlic que hem d’agrair al Districte que hagi tingut aquesta confiança amb nosaltres”, expressa Jordi Goñi, membre de la Comissió. Es tracta de l’espai que fins fa uns mesos havia aprofitat l’AMPA de l’Escola Jacint Verdaguer mentre es construïa el nou edifici del centre educatiu. Pel que fa als usos, la comissió vol que sigui un espai “per la gent gran, els joves, l’economia social, sales d’exposicions…”

De moment, el Districte compta amb els diners necessaris per engegar la definició del projecte i dels usos d’aquest futur equipament. Encara, però, no hi ha partida econòmica per les obres de rehabilitació. El Districte estudia diverses vies per aconseguir aquesta inversió, “per això s’està parlant amb altres àrees per veure si podrien encabir-se diversos usos compatibles amb el veïnat”, avança la regidora. És el cas del Sindicat de Periodistes de Catalunya i de la Fundació Periodisme Plural, dues entitats adherides a la comissió, el passat mes d’octubre, i que demanen convertir el Palau de la Premsa en un espai on convisquin veïns i periodistes, per tal que aquest sigui un punt de referència per la defensa del dret a la informació com un dret ciutadà més.