Daily Archives: 12 de febrer de 2017

CURS EL BALL DE PARELLA COM A CONVERSA: DEL VALS AL TWIST

El curs, impartit per Aleix Cort, té una durada de 25h lectives i les classes s’impartiran del 15 de febrer al 10 de maig de 2017 a les instal·lacions de l’Institut. Les inscripcions al curs finalitzen el 31 de gener.

Aquest curs vol mostrar el ball de parella com una eina de comunicació, una forma de llenguatge que permet comunicar-se amb la parella i el món i dir allò que no sabem dir en paraules. Es presentaran diversos balls associats a un tipus de moviment concret: vals, polca, fox-trot, tango argentí, pasdoble, merengue, swing, rock’n’roll, bolero, txa-txa-txa, salsa i twist, i s’associaran alguns formats actuals de ball en grup als antics balls de cort (balls en línia i rodes) de manera que els alumnes puguin situar el ball en un context social i històric concret per entendre millor les seves arrels i l’evolució dels seus passos. Els alumnes aprendran a improvisar a partir d’un pas bàsic i aprendran diferents recursos per entendre’s amb la parella (senyals) de forma semblant a una conversa.

La formació s’adreça a tant a persones interessades en el ball de parella en general com a persones que volen utilitzar el ball com a recurs escènic.

INSTITUT DEL TEATRE. Plaça de Margarida Xirgu