Daily Archives: 28 de gener de 2017

ÈXIT DE LA VII TROBADA DEL VOLUNTARIAT DEL POBLE-SEC

El passat divendres, dia 20 de gener, es va celebrar al centre cívic El Sortidor la VII Trobada del voluntariat del barri, organitzada pel Pla de Desenvolupament Comunitari i en la que vam participar més de 50 persones.

L’objectiu de la trobada és fer un reconeixement a totes les persones voluntàries que treballen en les diferents entitats i projectes del nostre barri per aconseguir arribar a totes les persones que ho necessiten. A més, la trobada és un espai de reflexió sobre diferents temes relacionats amb el voluntariat, fomentant la posada en comú de vivències, conflictes o diferents experiències de treball de les que poder extreure aprenentatges per millorar dia a dia la feina del voluntariat.

Durant la trobada, els voluntaris i voluntàries vam poder realitzar diferents tipus de dinàmiques per conèixer a la resta de voluntaris i voluntàries i a les entitats que treballen al barri amb projecte de tot tipus. De la ma de l’Eduard Sala, membre de Càritas, també es va poder reflexionar sobre el paper del voluntariat en la cura dels altres, sobretot en la cura de persones que estan passant amb situacions molt negatives en la seva vida i per tant, molt vulnerables.

Per acabar, vam poder gaudir d’un berenar preparat per l’Associació Espurna, que treballa al barri amb dones de la Índia, Pakistan i Nepal.

Agraïm la seva participació en l’organització de la trobada a les entitats implicades: Bona Voluntat en Acció, Coordinadora d’Entitats, Sant Joan de Déu, Sant Pere Claver, als projectes Baixem Al Carrer, Acompanyament a la Gent Gran i al Pla d’Acollida, i molt especialment a Càritas Diocesana i a l’Eduard Sala per participar com a coacher en la trobada.