Daily Archives: 24 de gener de 2017

ELS RESTAURADORS DELS CARRERS DE BLAI I BLESA DESCONTENTS AMB L’ELIMINACIÓ DE TERRASSES

D’acord amb l’ordenació singular de terrasses dels carrers Blai i Blesa del barri del Poble-sec, aprovada a principis del 2016, establia que abans del 15 de setembre de l’any passat s’havien de presentar les sol·licituds de llicències de terrasses. El Districte de Sants-Montjuïc va rebre, però, una quantitat de peticions superiors al nombre d’espais disponibles en dos dels trams dels carrers: “En un d’aquests va haver-hi set peticions, quan el límit eren sis, i en una altre tram hi va haver sis peticions quan el límit de terrasses eren quatre”, comenta Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc, recordant que la normativa limita el nombre de terrasses a 37. Així, es va procedir a fer un sorteig, el passat desembre, i tres sol·licituds van quedar fora.

Aquest procediment, però, no ha acontentat gens als restauradors de la zona, “considerem que aquesta mesura és il·legal”, diu el president de l’Associació de Bars i Restaurants dels carrers Blai i Blesa, Óscar Sala, qui pensa que “la gestió que ha portat el Districte respecte a la problemàtica del carrer Blai i Blesa ha estat equivocada”, ja que creu que “es van donar moltes llicències en el seu dia, van donar expectatives de negoci, i després han vist que aquest nombre de llicències era molt elevat”. Així, els restauradors estan descontents “amb el sorteig i la manera de reduir el negoci retallant els horaris i el nombre de terrasses”.

L’associació creu que s’hauria de donar una solució alternativa que ocasionés un impacte econòmic menor als tres bars que s’han quedat sense llicència de terrassa des d’aquest passat 1 de gener. “Si s’haguessin canviat les normes, els propietaris ens haguéssim repartit l’espai públic i les terrasses per setmanes, significaria que cada local ens haguéssim quedat sense terrassa només tres setmanes, i no un any”, manifesta Sala, qui recorda que “el negoci està a la terrassa”, i amb aquesta normativa “estàs esquitxant, ofegant, obligant a tancar o a traspassar-se a un altre tipus de negoci”. Per contra, des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, el seu president Josep Guzmán “troba lògic el sorteig que s’ha fet”, i creu que s’ha donat una solució a la gran demanda de terrasses que hi havia: “S’ha de tenir en compte que el negoci és de portes en dintre, i de portes en fora és espai públic, i amb aquest no pots jugar, és a dir, has de tenir la viabilitat del negoci de portes en dintre, i de portes en fora és un més a més”.

BIBLIOTECA FRANCESC BOIX – TALLER D’ESCRIPTURA CREATIVA

Taller d’escriptura. Taller “Escriptura creativa” a càrrec de Ricardo Reitano. Inscripció oberta.

Unes sessions per aprendre quines són les tècniques de l’escriptura i com es construeix un relat. Adreçat a persones que volen expressar idees, sentiments, realitats mitjançant la paraula escrita. El taller serà essencialment pràctic i els textos s’analitzaran de manera participativa.

A càrrec de: Ricardo Reitano. Durada: 8 sessions d´1 h 45 min (14 hores)

Inscripcions al curs: http://s2.puntxarxa.org/cbb/cursos/llista_cursos.php

Dates: DIJOUS a les 19 h (26 de gener, 2, 9, 16 i 23 de febrer, 2, 9 i 16 de març)
Hora: 19 – 20,45 h.
Preu: 24 €
Descomptes 50%:
– Carnet jove
– Targeta rosa reduïda
Gratuït:
– Aturats
– Targeta rosa gratuïta
(en tots els casos cal acreditar-ne la condició)