Daily Archives: 13 de gener de 2017

INAUGURADA LA NOVA SEU DE LA LLAR DE L’AFECTAT D’ESCLEROSI MÚLTIPLE AL POBLE-SEC

L’Associació Catalana “La Llar” de l’Afectat d’Esclerosi Múltiple ha inaugurat, aquest dimarts, la seva nova seu al passeig de l’Exposició del barri del Poble-sec. Després de molts anys de lluita i entrebancs per falta de finançament, l’entitat compta amb aquest nou equipament de 600 metres quadrats i amb dues plantes, molt més ampli i adequat que l’anterior, ubicat al carrer Leiva d’Hostafrancs. A l’acte, s’ha projectat un vídeo amb imatges d’aquest nou equipament i de les seves instal·lacions. Per acabar, els voluntaris de l’associació han preparat un refrigeri que han pogut degustar tots els assistents.

Diferents representants del govern de l’Ajuntament de Barcelona han presidit l’acte, acompanyant el president de La Llar, Blas Membribes, que ha escrit una carta llegida per una de les voluntàries de l’entitat, i on ha recordat l’evolució del projecte des dels seus orígens, i ha recordat que “volem millorar la qualitat de vida dels afectats de l’esclerosi múltiple. La malaltia converteix el fàcil i quotidià en impossible, i l’impossible en quotidià”.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha elogiat la llarga trajectòria de l’associació i ha qualificat la inauguració de la nova seu com “un somni col·lectiu”: “El que avui puguem celebrar aquesta nova seu és fruit d’una bona feina que ha fet l’entitat des que va començar a pensar amb el projecte l’any 1987”. Ortiz ha dit que un nou equipament “és més responsabilitat” i, per això, “volem acompanyar-vos, incrementant el suport, i valorant el que feu en el conjunt de les administracions”. També ha intervingut la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez qui ha parlat de “lluita, superació i treball”, com a fases prèvies a “la recompensa d’avui”, i ha assegurat que “s’han posat molts esforços en l’àmbit tècnic, també en els equips anteriors de govern”. A l’esdeveniment també s’han sumat regidors d’altres grups municipals de l’Ajuntament, com el president de CiU a Barcelona, Xavier Trias, qui ha destacat “la gran feina i l’esforç col·lectiu”.

El projecte de La Llar va néixer l’any 1987, i l’entitat va començar a funcionar com a associació l’any 1992 amb l’objectiu d’informar amb una revista a les persones amb esclerosi múltiple sobre la malaltia. Durant els anys noranta, l’associació es va ubicar al local del carrer Leiva, cedit per la parròquia del Sant Àngel Custodi. Amb els anys, la Llar va anar creixent, i els socis no només volien rebre informació, sinó que també volien rebre un servei. Avui en dia, La Llar ofereix serveis d’atenció social en orientació i assessorament i ajuda en l’àmbit social, i orientació i assessorament legal. També hi ha atenció psicològica i emocional, tant a les persones afectades com als seus familiars, amb grups d’ajuda mútua i grups de suport social. A més, l’equipament compta amb diversos espais on els usuaris reben el servei de rehabilitació, fisioteràpia, quiromassatge, logopèdia, acupuntura, etc.