Daily Archives: 10 de gener de 2017

EL PATGE GREGORI PASSEJA PELS CARRERS DEL POBLE-SEC AMB UNA CERCAVILA POPULAR

Un dia abans de l’arribada dels Reis Mags de l’Orient, el barri del Poble-sec va rebre la visita del Patge Reial Gregori. Aquest va encarregar-se de recollir totes les cartes dels nens i nenes del barri per entregar-les a ses majestats. El recorregut es va iniciar al carrer Vilà i Vilà i va seguir per altres espais del barri, com la plaça del Molino, el carrer Roser, Magalhäes, la plaça del Sortidor, el carrer Mare de Déu del Remei, Grases i va acabar a la plaça de Santa Madrona. En aquest últim punt, centenars d’infants l’esperaven per entregar totes les cartes plenes de regals.

En aquesta onzena edició, els carrers del Poble-sec van tornar-se a omplir de veïns i dels grups de cultura popular del barri que van seguir una cercavila. “Tornem un altre any amb una gran participació dins i fora de la cavalcada, hi ha molta gent del barri que l’està seguint”, explicava Javier Velasco, president del Consell de Cultura Popular i Tradicional del Poble-sec, que va organitzar l’activitat conjuntament amb Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

La rua va estar formada per entitats del barri que van acompanyar al Patge Gregori durant tot el seu seguici. Un exemple són els Gegants del Poble-sec que van oferir una comparsa de la Mary Poppins, “m’ha tocat fer de la dona que donava menjar als coloms”, deia la Cristina, destacant “la participació dels nens que han vingut amb moltes ganes de fer gresca”. La Flora, una nena del barri que va participar amb la seva família, es mostrava molt contenta “perquè llencen molts caramels”.