L’HOME DELS NASSOS VISITA PER PRIMERA VEGADA AL POBLE-SEC

Com cada 31 de desembre, se celebra el dia de l’Home dels Nassos i el barri del Poble-sec va voler commemorar-ho per primera vegada amb la visita d’aquest estrafolari personatge mitològic a la plaça de les Navas. Allà, durant tota la tarda de dissabte, s’hi van desenvolupar activitats infantils, amb música i tallers que van acabar amb una xocolatada.

Per acomiadar l’últim dia de l’any, també es va fer una cercavila pels carrers del barri amb els grallers dels Gegants del Poble-sec, els tabalers del barri, i la percussió dels Moderns. Per acabar, la plaça de les Navas va omplir-se de foc amb un espectacle que van preparar els Diables del Poble-sec. Les entitats i els veïns del barri van baixar al carrer amb la seva mainada per participar de les activitats. L’Eric, un dels nens participants, va dibuixar l’Home dels Nassos i va participar en un taller de xapes: “Per mi aquest personatge és un senyor que sempre porta bigoti i amb un nas bastant gran”, deia.

Javier Velasco, president del Consell de Cultura Popular i Tradicional del Poble-sec, organitzadors de l’activitat, va destacar que “és la primera vegada que l’Home dels Nassos ve especialment al Poble-sec”, recordant que aquesta celebració “és la cloenda de les activitats que hem portat des del consell, amb l’objectiu de portar la cultura de carrer als nostres veïns”. Velasco explicava que l’Home dels Nassos “és un personatge que té tants nassos com dies li queden a l’any, així que com estem a l’últim dia de l’any que la gent busqui nassos que només en trobaran un”. Així, doncs, l’Home dels Nassos, que anava vestit amb americana taronja i pantalons de vestir, assegurava que “demà 1 de gener tindré 365 nassos, i encara que no ho sembli pot semblar còmode”.

Comments are closed.