Monthly Archives: gener 2017

NOU CURS DE DEFENSA PERSONAL PER JOVES

Des del projecte SEC.tor JOVE, per a joves entre 16 a 25 anys, del Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom, us informem d’un nou curs de formació per proper trimestre: FEBRER a ABRIL 2017.

Les inscripcions ja estan obertes i seran al Casal Concòrdia, fins el dia 31 de gener, en horari de 10:30 a 13:30 hores. Inscripcions gratuïtes LIMITADES, amb entrevista prèvia, en rigoròs ordre d’arribada.

CURS DE DEFENSA PERSONAL.
Divendres, de 10:30 a 12 hores.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça El Sortidor, número 12. Barcelona.
Data d’inici: divendres, 3 de febrer del 2017.
Inscripcions gratuïtes al casal Concòrdia, carrer Concòrdia, 33. 08004-Barcelona

ÈXIT DE LA VII TROBADA DEL VOLUNTARIAT DEL POBLE-SEC

El passat divendres, dia 20 de gener, es va celebrar al centre cívic El Sortidor la VII Trobada del voluntariat del barri, organitzada pel Pla de Desenvolupament Comunitari i en la que vam participar més de 50 persones.

L’objectiu de la trobada és fer un reconeixement a totes les persones voluntàries que treballen en les diferents entitats i projectes del nostre barri per aconseguir arribar a totes les persones que ho necessiten. A més, la trobada és un espai de reflexió sobre diferents temes relacionats amb el voluntariat, fomentant la posada en comú de vivències, conflictes o diferents experiències de treball de les que poder extreure aprenentatges per millorar dia a dia la feina del voluntariat.

Durant la trobada, els voluntaris i voluntàries vam poder realitzar diferents tipus de dinàmiques per conèixer a la resta de voluntaris i voluntàries i a les entitats que treballen al barri amb projecte de tot tipus. De la ma de l’Eduard Sala, membre de Càritas, també es va poder reflexionar sobre el paper del voluntariat en la cura dels altres, sobretot en la cura de persones que estan passant amb situacions molt negatives en la seva vida i per tant, molt vulnerables.

Per acabar, vam poder gaudir d’un berenar preparat per l’Associació Espurna, que treballa al barri amb dones de la Índia, Pakistan i Nepal.

Agraïm la seva participació en l’organització de la trobada a les entitats implicades: Bona Voluntat en Acció, Coordinadora d’Entitats, Sant Joan de Déu, Sant Pere Claver, als projectes Baixem Al Carrer, Acompanyament a la Gent Gran i al Pla d’Acollida, i molt especialment a Càritas Diocesana i a l’Eduard Sala per participar com a coacher en la trobada.

ELS RESTAURADORS DELS CARRERS DE BLAI I BLESA DESCONTENTS AMB L’ELIMINACIÓ DE TERRASSES

D’acord amb l’ordenació singular de terrasses dels carrers Blai i Blesa del barri del Poble-sec, aprovada a principis del 2016, establia que abans del 15 de setembre de l’any passat s’havien de presentar les sol·licituds de llicències de terrasses. El Districte de Sants-Montjuïc va rebre, però, una quantitat de peticions superiors al nombre d’espais disponibles en dos dels trams dels carrers: “En un d’aquests va haver-hi set peticions, quan el límit eren sis, i en una altre tram hi va haver sis peticions quan el límit de terrasses eren quatre”, comenta Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc, recordant que la normativa limita el nombre de terrasses a 37. Així, es va procedir a fer un sorteig, el passat desembre, i tres sol·licituds van quedar fora.

Aquest procediment, però, no ha acontentat gens als restauradors de la zona, “considerem que aquesta mesura és il·legal”, diu el president de l’Associació de Bars i Restaurants dels carrers Blai i Blesa, Óscar Sala, qui pensa que “la gestió que ha portat el Districte respecte a la problemàtica del carrer Blai i Blesa ha estat equivocada”, ja que creu que “es van donar moltes llicències en el seu dia, van donar expectatives de negoci, i després han vist que aquest nombre de llicències era molt elevat”. Així, els restauradors estan descontents “amb el sorteig i la manera de reduir el negoci retallant els horaris i el nombre de terrasses”.

L’associació creu que s’hauria de donar una solució alternativa que ocasionés un impacte econòmic menor als tres bars que s’han quedat sense llicència de terrassa des d’aquest passat 1 de gener. “Si s’haguessin canviat les normes, els propietaris ens haguéssim repartit l’espai públic i les terrasses per setmanes, significaria que cada local ens haguéssim quedat sense terrassa només tres setmanes, i no un any”, manifesta Sala, qui recorda que “el negoci està a la terrassa”, i amb aquesta normativa “estàs esquitxant, ofegant, obligant a tancar o a traspassar-se a un altre tipus de negoci”. Per contra, des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, el seu president Josep Guzmán “troba lògic el sorteig que s’ha fet”, i creu que s’ha donat una solució a la gran demanda de terrasses que hi havia: “S’ha de tenir en compte que el negoci és de portes en dintre, i de portes en fora és espai públic, i amb aquest no pots jugar, és a dir, has de tenir la viabilitat del negoci de portes en dintre, i de portes en fora és un més a més”.

BIBLIOTECA FRANCESC BOIX – TALLER D’ESCRIPTURA CREATIVA

Taller d’escriptura. Taller “Escriptura creativa” a càrrec de Ricardo Reitano. Inscripció oberta.

Unes sessions per aprendre quines són les tècniques de l’escriptura i com es construeix un relat. Adreçat a persones que volen expressar idees, sentiments, realitats mitjançant la paraula escrita. El taller serà essencialment pràctic i els textos s’analitzaran de manera participativa.

A càrrec de: Ricardo Reitano. Durada: 8 sessions d´1 h 45 min (14 hores)

Inscripcions al curs: http://s2.puntxarxa.org/cbb/cursos/llista_cursos.php

Dates: DIJOUS a les 19 h (26 de gener, 2, 9, 16 i 23 de febrer, 2, 9 i 16 de març)
Hora: 19 – 20,45 h.
Preu: 24 €
Descomptes 50%:
– Carnet jove
– Targeta rosa reduïda
Gratuït:
– Aturats
– Targeta rosa gratuïta
(en tots els casos cal acreditar-ne la condició)

INFORMACIÓ I DEBAT SOBRE LA XARXA DE BUS. DIA 23 DE GENER, A LES COTXERES DE SANTS

Durant el primer trimestre de 2017 es desenvolupa un procés d’informació i debat sobre la futura xarxa de bus de Barcelona i la cobertura que dóna a les necessitats de servei de tots els barris de la ciutat. Per primer cop, es posa a debat la xarxa completa (que inclou les línies de la nova xarxa de bus, les línies convencionals i el bus de barri).

El procés d’informació i debat s’abordarà a través de 14 sessions presencials i del decidim.barcelona. La sessió d’inici és la del Pacte per la Mobilitat de Barcelona (òrgan de participació en l’àmbit de la mobilitat). També es proposen 13 sessions territorials amb entitats i veïnat: una per Districte més tres d’específiques per alguns territoris. L’objectiu és posar en comú de la proposta de la xarxa de bus completa per poder-la conèixer, debatre i fer propostes de millora abans de la posada en marxa, que es farà des de la tardor de l’any 2017 fins a la tardor de l’any 2018.

Al districte de Sant-Montjuïc, a les COTXERES DE SANTS, carrer de Sants, 79, el dia 23 de gener, a les 18h.

NOUS CURSOS DE FORMACIÓ PER A JOVES

Des del projecte SEC.tor JOVE per a Joves entre 16 a 25 anys, del Pla d’Acollida Poble-Sec per a Tothom, us informem dels cursos de formació per proper trimestre: GENER a ABRIL 2017.

Les inscripcions ja estan obertes i seran al Casal Concòrdia fins el dia 20 de gener en horari de 10:30 a 13:30 hores. Inscripcions gratuïtes amb entrevista prèvia en rigoròs ordre d’arribada.

FORMACIONS PER JOVES:

Curs Sociolaboral i de recerca de feina: dimarts i dijous, de 10:30 a 13:30 hores,

Inici el 24 de gener del 2017 fins 23 de febrer.

Objectius: – Informar i fer seguiment de tot el procés d’orientació laboral, – Esbrinar seus interessos i competències personals, – Donar suport grupal i individual durant tot el procés de recerca de feina, – Facilitar recursos per la recerca de feina, – Millorar e informar referent als diferents perfils laborals, – Informar i assessorar sobre futures formacions.

I també es farà un taller de Resolució de conflictes al final del curs, per millorar les competències bàsiques.

Curs d’informàtica: dilluns de 10:00 a 11:30 hores, inici 23 de gener del 2017 fins 3 d’abril.
Objectius: – ampliar coneixements en les noves tecnologies, – aprendre a utilitzar els sistemes operatius bàsics, – iniciar-se en utilització informàtica per la recerca de feina i tot tipus de informació i comunicació i – ampliar seves competències bàsiques en noves tecnologies.

Curs d’anglès:
Dimecres de 10:30 a 12 hores, inici 25 gener del 2017, fins 5 abril.
Objectius: – aprendre l’idioma nivell bàsic vocabulari i normes lingüístiques, – fomentar aprenentatge i motivació per una nova llengua, – iniciar en la parla del nou idioma, – millorar competències bàsiques.
I al final de trimestre al mes de març-abril s´ampliarà temari i hores amb Anglès en Atenció al Client segons demanda.

NOVETAT: CURS DE MÚSICA.
Dimecres de 12 a 13.30 hores, inici 25 de gener del 2017, fins 5 abril.
Objectius: – aprendre ritme, els primers acords i tocar algunes cançons, amb instrument principal la guitarra i/o percusió.

Requisits bàsics per inscripcions:
Tenir entre 16 a 25 anys.
Saber parlar i escriure Castellà o Català.
Ser puntual i estar motivat/da per aprendre.
Donar un dipòsit de 5 euros per material didàctic.
Fer entrevista inicial abans inici cursos al Casal Concòrdia amb reserva de cita prèvia.

Els interessats han de posar-se en contacte amb la tècnica responsable Anna Muñoz.
Per derivacions podeu remetre un correu electrònic a: jovesacollida@gmail.com o trucar al Casal Concòrdia (Concòrdia, 33, baixos) en horari de dilluns a divendres de 10.30 a 13:30 hores.

SEC.tor JOVE
Pla d’Acollida Poble-Sec per a Tothom
Telèfon 93-324.85.38

CC EL SORTIDOR. TALLERS D’HIVERN 2017

Centre Cívic El Sortidor. Tallers d’hivern de 2017

INSCRIPCIONS: A partir del dilluns 12 de desembre, a les 10 h

Presencials de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h

Inscripcions en línia: https://elsortidor.inscripcionscc.com/ccivic/

Oficina Tiquet Rambles. Inscripcions presencials al Palau de la Virreina.
La Rambla, 99. Horari: de dilluns a diumenge, de 10 a 20.30 h

CC ALBAREDA. TALLERS HIVERN 2017

Adjuntem en fitxer pdf del programa de tallers del CC Albareda per a l’hivern de 2017.

INSCRIPCIONS

Del 12 al 30 de desembre

Inscripció presencial al centre:
De dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20 h; Dissabte, de 16.30 a 20 h

Inscripció en línia:
https://albareda.inscripcionscc.com/ccivic/

Oficina Tiquet Rambles:
Inscripcions presencials al Palau de la Virreina, la Rambla, 99.
Horari: de dilluns a diumenge, de 10 a 20.30 h

INAUGURADA LA NOVA SEU DE LA LLAR DE L’AFECTAT D’ESCLEROSI MÚLTIPLE AL POBLE-SEC

L’Associació Catalana “La Llar” de l’Afectat d’Esclerosi Múltiple ha inaugurat, aquest dimarts, la seva nova seu al passeig de l’Exposició del barri del Poble-sec. Després de molts anys de lluita i entrebancs per falta de finançament, l’entitat compta amb aquest nou equipament de 600 metres quadrats i amb dues plantes, molt més ampli i adequat que l’anterior, ubicat al carrer Leiva d’Hostafrancs. A l’acte, s’ha projectat un vídeo amb imatges d’aquest nou equipament i de les seves instal·lacions. Per acabar, els voluntaris de l’associació han preparat un refrigeri que han pogut degustar tots els assistents.

Diferents representants del govern de l’Ajuntament de Barcelona han presidit l’acte, acompanyant el president de La Llar, Blas Membribes, que ha escrit una carta llegida per una de les voluntàries de l’entitat, i on ha recordat l’evolució del projecte des dels seus orígens, i ha recordat que “volem millorar la qualitat de vida dels afectats de l’esclerosi múltiple. La malaltia converteix el fàcil i quotidià en impossible, i l’impossible en quotidià”.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha elogiat la llarga trajectòria de l’associació i ha qualificat la inauguració de la nova seu com “un somni col·lectiu”: “El que avui puguem celebrar aquesta nova seu és fruit d’una bona feina que ha fet l’entitat des que va començar a pensar amb el projecte l’any 1987”. Ortiz ha dit que un nou equipament “és més responsabilitat” i, per això, “volem acompanyar-vos, incrementant el suport, i valorant el que feu en el conjunt de les administracions”. També ha intervingut la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez qui ha parlat de “lluita, superació i treball”, com a fases prèvies a “la recompensa d’avui”, i ha assegurat que “s’han posat molts esforços en l’àmbit tècnic, també en els equips anteriors de govern”. A l’esdeveniment també s’han sumat regidors d’altres grups municipals de l’Ajuntament, com el president de CiU a Barcelona, Xavier Trias, qui ha destacat “la gran feina i l’esforç col·lectiu”.

El projecte de La Llar va néixer l’any 1987, i l’entitat va començar a funcionar com a associació l’any 1992 amb l’objectiu d’informar amb una revista a les persones amb esclerosi múltiple sobre la malaltia. Durant els anys noranta, l’associació es va ubicar al local del carrer Leiva, cedit per la parròquia del Sant Àngel Custodi. Amb els anys, la Llar va anar creixent, i els socis no només volien rebre informació, sinó que també volien rebre un servei. Avui en dia, La Llar ofereix serveis d’atenció social en orientació i assessorament i ajuda en l’àmbit social, i orientació i assessorament legal. També hi ha atenció psicològica i emocional, tant a les persones afectades com als seus familiars, amb grups d’ajuda mútua i grups de suport social. A més, l’equipament compta amb diversos espais on els usuaris reben el servei de rehabilitació, fisioteràpia, quiromassatge, logopèdia, acupuntura, etc.

PLA D’ACOLLIDA POBLE-SEC PER A TOTHOM – OFERTA FORMATIVA

Des de Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec tornem a iniciar un nou període de matriculacions per als cursos que tindran lloc durant el primer trimestre de l’any 2017.

L’oferta informativa inclou:
– Cursos de Castellà (Nivells A1-A2)
– Espai Anissa (Castellà nivells A1-A2 per a dones)
– Cursos de Català amb el CPNL (Nivell d’Acollida i Nivell Basic1)
– Cursos d’Ofimàtica per Adults
– Cursos d’Anglès per a Adults

Per tal d’assegurar la màxima homogeneïtat en els nivells dels grups es convoca als i a les noves alumnes a venir el dia 13 de desembre a fer les pertinents proves de nivell.

Coordinació Pla d’Acollida Poble-sec per a tothom
Coordinadora d’Entitats del Poble-sec
CASAL CONCÒRDIA – C/Concòrdia 33-35 bxs.
93.324.85.38 – 635.44.50.52