Daily Archives: 13 de desembre de 2016

ELS VEÏNS ES QUEIXEN D’UN NOU ASSENTAMENT EN UN SOLAR PÚBLIC DEL CARRER CONCÒRDIA

Ja fa un mes que els veïns del carrer Concòrdia del Poble-sec conviuen amb l’assentament d’un grup d’una dotzena de persones sense sostre que han ocupat un solar al número 69 del mateix carrer. Es tracta d’un espai de titularitat municipal, que va ser expropiat fa uns anys i entre el 2012 i 2015 va ser un dels espais inclosos en el pla Buits per tal de dinamitzar el terreny que estava en desús. Actualment, dues entitats del barri s’encarreguen de cuidar un hort urbà que es troba en aquest mateix solar, a pocs metres de l’assentament.

Les persones que ocupen aquest solar viuen sota unes barraques fetes amb fustes i plàstics que queden resguardades entre les estructures de l’antic edifici que hi havia. Els veïns de la zona “estan molt queixosos, ja que aquestes persones beuen molt, es barallen i generen molts problemes de convivència”, segons Màxim Montori, responsable de l’àrea de convivència i vocal de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec. Aquesta situació es veu agreujada, segons Montori, per la proximitat d’una llar d’infants situada just davant del solar, “això és preocupant, ja que la manera de viure d’aquestes persones no és la més gratificant”.

Aquesta situació, però, no és nova al barri. Montori fa saber que aquestes persones “provenen d’una desocupació que hi va haver a finals d’octubre al carrer Concòrdia 58”, i llavors “es van buscar la vida i es van traslladar en aquest nou espai”. Així, el veí lamenta que aquest fenomen es dóna a tots els barris del voltant de la muntanya de Montjuïc.

Per la seva banda, el Districte de Sants-Montjuïc ha explicat que el servei d’inserció social està efectuant una prospecció per identificar aquest grup de persones, “saber el seu estat, la situació amb la qual es troben i comprovar si hi ha persones vulnerables com menors o gent gran”. Segons informa Francesc Jiménez, gerent del Districte, cal esperar “si accepten algun tipus d’ajuda que els hi pot oferir l’Ajuntament” o en cas contrari, “decidirem com intervenir per treure aquest grup de persones d’aquest espai”.