LA CULTURA POPULAR I TRADICIONAL DEL POBLE-SEC EN UNA EXPOSICIÓ AL CENTRE CULTURAL ALBAREDA

Fins al 26 de novembre el Poble-sec apropa la cultura popular i les tradicions del barri a tots els veïns amb una nova exposició que s’ ha instal·lat al Centre Cultural Albareda. Aquesta rep el nom de “7 de cultura”, ja que són les set entitats que conformen el Consell de Cultura Popular i Tradicional del Poble-sec les que han engegat aquesta iniciativa per primera vegada per tal de fer-se conèixer al barri.

L’exposició recull diverses imatges, objectes i textos de cadascuna de les set entitats que tenen una llarga trajectòria al barri, alguns amb gairebé cent anys d’història, i que avui dia estan d’allò més consolidades. “També hi ha vitrines amb els objectes més valuosos de cada entitat, com una trompeta de fa 100 anys, el mocador de les sardanes, o la gralla dels castellers”, explica Javier Velasco, president del Consell de Cultura Popular i Tradicional del Poble-sec qui creu que aquesta acció conjunta és una mostra més de que “tots anem a una per la cultura popular i tradicional de carrer”. La mostra també compta amb el Castelloscopi dels Bandarres, una instal·lació que ha rebut enguany el premi Ciutat de Barcelona en Cultura Popular i Tradicional.

El passat 3 de novembre es va inaugurar l’exposició amb un acte en què hi van assistir veïns i membres de les entitats que han organitzat l’exposició com són els Amics de la Sardana, els Castellers del Poble-sec, els Diables del Poble-sec, la S.C.C. Els Moderns, la S.C. La Palma, els Gegants del Poble-sec i el grup de danses Renaixença. Per donar el tret de sortida de l’exposició els assistents van gaudir de músiques tradicionals que va interpretar el grup “Safolk”. La cultura continuarà envaint el barri aquest cap de setmana quan se celebrarà “la festa al carrer 2.0” amb correfocs, sardanes, cants corals, castells, i la primera trobada de nans de Barcelona a la plaça del Sortidor.

Comments are closed.