Monthly Archives: novembre 2016

LA COORDINADORA D’ENTITATS ENTREGA A JOAN MANUEL SERRAT EL 7è PREMI POBLE-SEC

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec va celebrar el sopar del seu 27è aniversari el passat divendres al vespre al centre cívic El Sortidor, i on hi van assistir prop de 130 persones de 36 entitats del barri. El president de la Coordinadora, Josep Guzmán va defensar el paper de les entitats que agrupen: “Totes ens trobem aquí per treballar conjuntament, tots teniu un punt de mira amb la identitat del barri que és el Poble-sec” i “penso que no hi ha gaires llocs en el món que treballin pel territori amb aquest tarannà, nosaltres el tenim i no el podem perdre”.

A l’acte també es va lliurar el 7è Premi Poble-sec al cantautor Joan Manuel Serrat, conegut al seu barri com “El noi del Poble-sec”. Serrat ha rebut molts premis durant la seva trajectòria professional, però aquest reconeixement “em toca molt més, per això el col·locaré en el meu millor de la meva ànima”, confessava. El cantautor poble-sequi va expressar que “no hi ha res millor en la vida que la teva gent t’estimi” i va deixar clar que “aquest barri, és el meu barri”. I és que per Serrat “només hi ha un barri en la vida”, i és aquell, segons va dir, “on un neix i creix, on un aprèn les coses fonamentals de la vida entre la família, els mestres i els carrers”.

La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez va subratllar l’aposta de la Coordinadora “amb els projectes i sempre pensant amb quin és el futur d’un barri que s’ha anat adaptant a moltíssimes realitats i molt canviants”. També va referir-se a l’atenció a la gent gran del barri com a repte de la coordinadora, “són reptes que tenim molta capacitat d’afrontar-los i ho farem de la millor manera, sou un exemple per tota la ciutat”, deia.

GRAN RECAPTE 2016 – DIES 25 I 26 DE NOVEMBRE

Un any més la Fundació Banc dels Aliments organitza la campanya de recollida Gran Recapte d’Aliments a Catalunya. Bona Voluntat en Acció tornem a col·laborar-hi i necessitem voluntaris per organitzar un punt de recollida d’aliments a un supermercat.

La campanya d’enguany es celebrarà els dies 25 (divendres) i 26 (dissabte) novembre a supermercats i mercats d’arreu de Catalunya.

El lloc de recollida que ens han assignat es el SUPERMERCAT LIDL del carrer Vilà-i-vilà nº 35-37, a un minut del Paral·lel.

Hem previst cobrir els torns amb 2 ó 3 persones i en els següents horaris:

Divendres 25 de Novembre
De 10h a 12’45h
De 12’45h a 15’30h
De 15’30h a 18’15h
De 18’15h a 21h

Dissabte 26 de Novembre
De 10h a 12’45h
De 12’45h a 15’30h
De 15’30h a 18’15h
De 18’15h a 21h

Els interessats ens heu de remetre correu electrònic a voluntariat@bonavoluntat.org , indicant nom, telèfon i e-mail de contacte i torn/s sol·licitat/s.

La funció dels voluntaris és convidar als clients del supermercat a fer donacions, rebre-les i col·locar-les en grans caixes que estaran preparades.

Us demanem la vostra col·laboració per fer algun d’aquests TORNS i que així, entre tots, aquest any recollim molts més aliments per ajudar a qui més ho necessita!! Del total d’aliments recollits el Banc els centralitzarà i els repartirà a entitats com la nostra que fem la distribució directe a famílies que ho necessiten.

PASSEIG PER LA NATURA DEL FRONT MARÍ DE MONTJUÏC

Des del Districte de Sants-Montjuïc s’ofereix un passeig per la Natural del Font Marí de Montjuïc

Data: 27/11/2016, 09:30 – 12:00
Lloc: Punt de trobada: Cal Mestre

Un passeig per Montjuïc ens ensenya a través dels seus arbres, pedres, fauna i paisatge on vivim i la història des de la més antiga fins la més actual de la nostra ciutat.

Tot caminant sense esforç podrem descobrir on trobem les restes d’un mar tropical ple de petxines, arbres que ens enganyen amb la seva aparença o com podem veure el canvi climàtic en el dia a dia de la natura que ens envolta.

Activitat gratuïta amb Inscripció prèvia a bookings@naturalwalks.com.

Punt de trobada: Cal Mestre. Punt final: Jardins del Poble-sec.
Dificultat: mitjana. Els participants han de poder caminar 3 km amb desnivell –fins el castell i de baixada-per camins de muntanya.

L’INCIVISME I EL SOROLL TORNEN A CENTRAR EL CONSELL DE BARRI DEL POBLE-SEC

El soroll i l’incivisme en l’espai públic, la brutícia, i el servei d’autobusos van ser alguns dels punts que els veïns van qüestionar i fer arribar al govern durant el Consell de Barri del Poble-sec, celebrat dijous al vespre al centre cívic El Sortidor. Abans, però, la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez va referir-se als canvis urbanístics previstos al carrer Radas i Concòrdia, “volem saber quin és l’impacte que pot tenir un canvi en la urbanització, per això el pròxim 22 de novembre tindrem una trobada oberta i participativa per comentar quin és el projecte i quins neguits ens crea”. La regidora també va fer referència a la mesura que pretén millorar l’ocupabilitat al Poble-sec, presentada en el plenari del Districte de Sants-Montjuïc, a la iniciativa amb l’entitat Udols per millorar la convivència entre els gossos i els seus amos, i als problemes de soroll nocturn que es troben els veïns en diferents espais del barri, “estem destinant una mesura que hem de construir conjuntament per fer augmentar el nombre d’hores de personal de l’Ajuntament al carrer i de la Guàrdia Urbana”, fins i tot, en alguns casos “es faran actuacions diferents o actuacions urbanístiques per recuperar usos que estem perdent”.

A l’acte, Anna Soler del Centre de Serveis Socials del Poble-sec, va informar dels projectes en marxa al barri, “atenem a persones, famílies i grups que estiguin en una situació de risc o un sentiment de necessitat en l’àmbit social”, per això “acompanyem a les persones en aquest procés per promoure la seva millora”. Els veïns van poder resoldre els seus dubtes preguntant a la professional en l’àmbit.

En el torn obert de paraules, Xavi Trilla, vicepresident de l’Associació de Veïns de la plaça de les Navas va exigir una resposta al Districte perquè “estem vivint un malson”, i a la vegada la Montse va demanar que es faci quelcom per acabar l’incivisme de la plaça de les Navas: “A l’estiu no hi ha que pugui viure, no podem dormir amb les finestres obertes.” Més tard, Antoni Domènec, veí del carrer Nou de la Rambla va alertar de la presència d’un grup de joves que “s’assenten a prop del refugi a fumar marihuana i a fer soroll”, i també ha criticat “l’elevat soroll provinent de les festes que es fan el diumenge a la tarda d’estiu on hi havia el parc d’atraccions de Montjuïc. A la vegada, el veí ha demanat que “deixin de recollir l’escombraries de matinada, el soroll que fan els camions és infernal, i inacceptable en el temps.”

Per finalitzar, una altra veïna, la Mercè Andrés va alertar que segons li va fer saber un conductor de l’autobús del barri, “a partir de l’1 de gener la línia no serà circular i caldrà pujar i baixar quan el vehicle arribi al final”, i la poblesequina Maria Teresa va protestar perquè “ens esteu traient els autobusos com el 20, 24, 64 o el 36, i també ens heu canviat parades, i ara per anar a qualsevol lloc hem d’agafar dos autobusos.” Finalment, es va informar de la brutícia generada per coloms al carrer Magalhaes, del mal ús que es fa de les bicicletes i patinadors.

TALLERS D’INFORMÀTICA PER A LA CERCA DE FEINA DELS JOVES

Al Casal Concòrdia dintre del SEC.tor Jove de Poble-sec (del Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom) realitzarem properament tres tallers informàtics destinats a millorar les competències laborals del joves de 16 a 25 anys.

Oferim els següents tallers de dos dies cadascum, en horari de dilluns de 10.30 a 12 hores, al Carrer Concòrdia, 33

1º Taller: 7 i 14 de novembre: Excel, per organització de dades i creació de pressuposts.

2º Taller: 21 i 28 de novembre: Publisher, per crear propis cartells per cerca de feina.

3º Taller: 12 i 19 de desembre: Powerpoint, per preparació i presentació de projectes i ponències.

Tallers son gratuïts.

SEC.tor Jove
Pla d’Acollida Poble-Sec per a Tothom
Coordinadora d’Entitats del Poble-Sec

Concòrdia, 33d’informàticaTelèfon 93 324 85 38

NOVA EDICIÓ DEL CURS D’ATENCIÓ AL CLIENT PER A JOVES DEL POBLE-SEC

urs per a joves de 16 a 25 anys en Atenció al Client en Hotels, Restaurants i Comerços.

Aquesta propera edició del Curs d’Atenció al client s’iniciarà dimarts, 22 de novembre del 2016 a les 10.30 hores al Casal Concòrdia número 33.

Inici: dimarts, 22 de novembre 2016.
Final: dijous, 22 de desembre 2016.
Dies: dimarts, dijous.
Horari: dimarts i dijous de 10.30 a 13:30 hores.

Formació complementària (opcional): A més a més, el 12, 14, 19 i 21 desembre atenció al client en anglès (dilluns i dimecres de 10.30 a 12 hores)

Aspectes a treballar:
– Atenció al client: temari genèric, específic en Hotels, Restaurant i Comerços.
– Anglès específic en atenció al client per aquests perfils laborals.
– Ofimàtica enfocada a la recerca de feina en aquests sectors laborals.

Requisits:
– Tenir entre 16 a 25 anys.
– Parlar i escriure Català i/o Castellà.

Inscripcions abans del 22 de novembre del 2016:
– Curs gratuït
– Material curs: 5 euros.
– Places limitades, inscripcions en ordre d’arribada.
– Inscripcions amb visita prèvia matins de 11:30 a 13 hores, al Casal Concòrdia número 33. Metro L3- Poble-Sec.

– Contactar amb Anna Muñoz per reservar inscripció al curs via email:jovesacollida@gmail.com, o via telefònica: 93324 85 38.

PROCÉS PARTICIPATIU PER DEFINIR ELS USOS DEL PALAU DE PREMSA

A finals d’any podria començar el procés participatiu per definir els usos del Palau de la Premsa

La Comissió per a la Recuperació de la Casa de la Premsa del Poble-sec va convocar, dilluns al vespre, als veïns a una xerrada al centre cívic El Sortidor. La finalitat d’aquesta trobada va ser fer conèixer la història, de l’edifici de 1.700 metres quadrats, a través d’imatges i explicar el procés que s’ha realitzat fins al moment i el marc de treball per a aquest curs.

Des de fa dos anys, els veïns treballen per aconseguir que el que va ser també el Palau de la Premsa “sigui un espai d’equipaments socials pel barri”, apunta Carles Burgès de la Comissió per a la Recuperació de la Casa de la Premsa. En els darrers mesos han elaborat una llista dels usos prioritaris per aquest espai, actualment, en molt bon estat. Davant la manca d’equipaments al barri, “creiem que fan falta espai per a gent gran, per les dones, pels joves, i per donar cabuda les diverses interculturalitats presents del barri”, per això “també volem un espai creatiu i expositiu que albergui l’art i la cultura que generem”, diu Burgès.

A finals d’any, segons Burgès, començarà un procés participatiu vinculant amb veïns, entitats i col·lectius del barri que serà decisiu per saber els usos i la gestió de l’espai. Després de diverses reunions amb organismes del Districte de Sants-Montjuïc, la comissió es reunirà amb la regidora del Districte dimarts vinent, “de moment sembla que hi ha una bona voluntat amb el Districte perquè això continuï en endavant”.

LA CULTURA POPULAR I TRADICIONAL DEL POBLE-SEC EN UNA EXPOSICIÓ AL CENTRE CULTURAL ALBAREDA

Fins al 26 de novembre el Poble-sec apropa la cultura popular i les tradicions del barri a tots els veïns amb una nova exposició que s’ ha instal·lat al Centre Cultural Albareda. Aquesta rep el nom de “7 de cultura”, ja que són les set entitats que conformen el Consell de Cultura Popular i Tradicional del Poble-sec les que han engegat aquesta iniciativa per primera vegada per tal de fer-se conèixer al barri.

L’exposició recull diverses imatges, objectes i textos de cadascuna de les set entitats que tenen una llarga trajectòria al barri, alguns amb gairebé cent anys d’història, i que avui dia estan d’allò més consolidades. “També hi ha vitrines amb els objectes més valuosos de cada entitat, com una trompeta de fa 100 anys, el mocador de les sardanes, o la gralla dels castellers”, explica Javier Velasco, president del Consell de Cultura Popular i Tradicional del Poble-sec qui creu que aquesta acció conjunta és una mostra més de que “tots anem a una per la cultura popular i tradicional de carrer”. La mostra també compta amb el Castelloscopi dels Bandarres, una instal·lació que ha rebut enguany el premi Ciutat de Barcelona en Cultura Popular i Tradicional.

El passat 3 de novembre es va inaugurar l’exposició amb un acte en què hi van assistir veïns i membres de les entitats que han organitzat l’exposició com són els Amics de la Sardana, els Castellers del Poble-sec, els Diables del Poble-sec, la S.C.C. Els Moderns, la S.C. La Palma, els Gegants del Poble-sec i el grup de danses Renaixença. Per donar el tret de sortida de l’exposició els assistents van gaudir de músiques tradicionals que va interpretar el grup “Safolk”. La cultura continuarà envaint el barri aquest cap de setmana quan se celebrarà “la festa al carrer 2.0” amb correfocs, sardanes, cants corals, castells, i la primera trobada de nans de Barcelona a la plaça del Sortidor.

CASTELLERS DEL POBLE-SEC – DIADA DE TARDOR

Diada de Tardor 2016

El diumenge dia 13 de novembre les Bandarres celebràvem la nostra diada de Tardor. Aquest any, la diada castellera s’emmarcava en el cicle organitzat pel Consell de Cultura Popular i Tradicional del Poble-sec que, sota el títol “7 de cultura”, va organitzar actes al llarg de tota la setmana per visibilitzar la feina que fan les colles de cultura popular del barri.

Ben aviat al matí, les gralleres i tabaleres dels Castellers del Poble-sec van despertar el barri amb les seves tradicionals matinades que van aplegar a un gran nombre de Bandarres que, avançant pels carrers moguts pel toc de matinades i els genials esmorzars que membres de la colla anaven oferint a les parades, s’anaven conjurant per la que havia de ser una diada
clau al nostre calendari.

A les 12h ens vàrem trobar davant de la Biblioteca Francesc Boix amb les companyes de Castellers de la Sagrada Família i de Castellers d’Esplugues per començar la jornada castellera. 2pd4 per part de les Bandarres i 3pd4 respectivament per part de Safa i Cargolins donaven el tret de sortida a la diada.

Per obrir l’actuació, i en vistes al 4d8 que les de blau-cel volien realitzar a segona ronda, les poble-sequines van optar per la torre de 7, un castell que en temporades passades havíem descarregat amb solvència però que aquest any, degut als nombrosos canvis, s’estava resistint als bandarres per poder-lo dur a plaça més sovint. La torre de 7 va quedar com a carregada canviant els plans de les Bandarres per la diada. Per la seva banda, les de verd i les de blau-marí van obrir l’actuació amb dos bons 4d8 que demostren la bona condició física i psíquica per la que passen les dues colles.

Després de la caiguda en primera ronda, les Bandarres van optar per una construcció composta, el 5d7. Per la seva banda, Safa va fer un intent desmuntat de 3d8 mentre que les Cargolines plantaven a plaça una bona torre de 7. Després de l’intent desmuntat, en ronda de repetició, les de la Sagrada Família van realitzar un bon 3d7 per sota, un buc insígnia de la colla verda.

La última ronda seria la ronda definitòria; la caiguda va trastocar els plans de les Bandarres que van acabar l’actuació amb un treballat 4d7 amb agulla. Les de la Sagrada Família van decidir repetir el 3d8 a darrera ronda i van fer història al Carrer Blai carregant el primer 3d8 de la seva història. Felicitats
companyes. Per la seva banda, les Cargolines van marxar de plaça amb un bon 3d7 per sota, firmant també una actuació per recordar.

2pd5 i 3pd4 van acomiadar la diada de les Bandarres, 3pd4 per part de les safenques i vd5 i 3pd4 per part de les Cargolines.

I ara només queda la diada de Gràcia per acabar la temporada, una diada on hi anirem amb tot! Només ens faltes tu!!!

Som-hi Poble-sec!

#sombarri

#fembarri

#noméspodemcréixer

#Gràci4d8

Fotografies:
https://plus.google.com/photos/117072874726702213807/albums/6352940384629431857
https://plus.google.com/photos/117072874726702213807/albums/6352932795824332593

Videos:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLB9B04lYuwNPDtYSohi0m1oYHnrE-Fbz

CONSELL DE BARRI – EL 17 DE NOVEMBRE

Per indicació de la Regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Sra Laura Pérez Castaño, us fem arribar l’ordre del dia del proper Consell de Barri del Poble-sec, que tindrà lloc el proper dijous, dia 17 de novembre a les 19 hores, a la sala d’actes del Centre Cívic del Sortidor, a la plaça del Sortidor, 12.

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior
2. Benvinguda de la regidora
3. Presentació Serveis Socials Poble-sec
4. Informació sobre la Mesura Ocupabilitat al Poble-sec
5. Informacions diverses
6. Torn obert de paraules