Daily Archives: 25 de setembre de 2016

LA CUINA DEL MÓN 2016-17 – SESSIONS INFORMATIVES I PREINSCRIPCIONS

La Cuina del Món és un projecte del Districte de Sants-Montjuïc de l’Ajuntament de Barcelona que gestiona la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec. Es tracta d’un projecte intercultural al barri del Poble-sec amb la gastronomia com a eina per a promoure el coneixement i l’apropament a d’altres cultures que es composa d’un curs de tècniques de cuina i una mostra gastronòmica.

CAL DESTACAR, SOBRETOT PER ALS QUE JA CONEIXEU EL PROJECTE, QUE ENGUANY EL FORMAT DEL CURS ES DIFERENT: SON MES HORES DE FORMACIÓ, MENYS ALUMNES, ES FA ELS DILLUNS AL MATÍ I COMENÇA A L’OCTUBRE DEL 2016 I ACABA EL MARÇ DEL 2017. AL FULLET INFORMATIU HI TROBAREU TOTES LES INFORMACIONS NECESSÀRIES, INCLOS EL TIPUS DE CANDIDAT IDONI.

La Mostra gastronòmica La Cuina del Món 2016/17 es celebrarà al mes de març i pretén ser la culminació del procés de formació del Curs de Tècniques de Cuina que es realitzarà com sempre a la cuina del CC EL SORTIDOR (Plaça del Sortidor, 12).

La completa realització d’aquest curs, que és totalment gratuït, suposarà l’obtenció d’un certificat.

En aquests moments estem iniciant la selecció dels 15 alumnes que participaran en el curs i creiem que aquesta seria una oportunitat molt interessant per a les persones que s’han adreçat a les vostres entitats.

Es faran dues sessions de preinscripció i de presentació del projecte els dies 22 i 26 de SETEMBRE a les 10h al Centre Cívic EL SORTIDOR (Plaça del Sortidor, 12).

Si coneixeu cap persona interessada en participar a la Cuina del Món 2016/17 podeu fer-nos arribar el seu nom, telèfon, i país d’origen. Els principals requisits d’accés al curs són ser major d’edat, viure preferiblement al Districte de Sants Montjuïc, parlar castellà o català i estar motivat a rebre una FORMACIÓ per a treballar en el sector de la RESTAURACIÓ i GASTRONOMIA.

Coordinació La Cuina del Món
Coordinadora d’Entitats del Poble-sec
Elkano, 24 bx – 08004 Barcelona
93 329 99 52
cuinadelmon@gmail.com

PLA D’ACOLLIDA POBLE-SEC PER A TOTHOM: FORMACIÓ – TARDOR 2016

Des de Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom reobrim matricules per a les formacions del primer trimestre (octubre-desembre). El període de matriculacions és obert, fins exhaurir places o amb l’inici de les formacions.

Els cursos ofertats són:

SERVEI D’ACOLLIDA SOCIOLINGÜÍSTICA
Cursos de Català (45 h) amb certificació del CPNL: Nivell acollida i Nivell B1.
Cursos de Castellà (45h) per a adults.

FORMACIONS PER A LA MILLORA DE LES COMPETÈNCIES LABORALS
Cursos d’anglès per a adults i per a Joves d’entre 16 i 25 anys (Sec.Tor Jove)
Cursos d’ofimàtica per a adults i per a joves d’entre 16 i 25 anys (Sec.Tor Jove).

Pla d’Acollida Poble-sec per a tothom
93.324.85.38
Concòrdia, 33
Tel: 93-324 85 38

AULA A+A+

Aula A+A+ per a Joves de perfil MMNA.

Formació en la llengua d’acollida, coneixement de l’entorn, participació socials…

Dimarts i dijous, de 17 a 19,30h

Casal Concòrdia
Carrer Concòrdia, 33 baixos
Tel. 93 324 85 38

TORNA “AMB FORMA DE DONA”

Si ets una dona del Poble-sec, vine a passar-ho bé amb nosaltres…
Si eres una mujer del Poble-sec, ven a pasarlo bien con nosotras…

AMB FORMA DE DONA és un grup de gimnàstica per a dones que té lloc els divendres a la tarda al Centre Cívic el Sortidor, en horari de 17.15h a 18.15h.

ORG. COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC
Projecte: Pla d’Acollida del Poble-sec
Per mès informació pots adreçar-te al Casal Concòrdia, carrer Concòrdia, 33 baixos, en horari de 16 a 20 hores.
Tambè pots trucar al 93 324 85 38.

ESPAI ANISSA

Des del Pla D’Acollida Poble-sec per a tothom tornem a apostar per l’Espai Anissa, un grup de trobada i d’aprenentatge del castellà pensat NOMÉS per a dones.

Enguany el curs es farà en horari de 10.30h-12h els dimarts i els dijous.

Cal tenir present que el nivell de llengua que es treballarà serà molt inicial (A1).

L’objectiu és, en bona mesura, poder oferir un primer contacte amb la llengua d’acollida (en aquest cas el castellà) així com un espai on se sentin acompanyades i que a la llarga facin seu.

El període de matriculació ja és obert.

Equip del Pla d’Acollida Poble-sec per a tothom
Coordinadora d’Entitats del Poble-sec
Poble-sec per a Tothom – 93.324.85.38
Concòrdia, 33

BAIXEM AL CARRER: ACTIVITATS PROPERES

BAIXEM AL CARRER

​T’imagines no poder sortir al carrer durant dies, mesos o fins i tot anys?

Doncs aquesta és la realitat de molta gent gran del Poble-sec, i que van detectar les Comissions de Salut i de Gent Gran del Pla Comunitari. Aquestes comissions, on hi participen els CAP’s Manso Poble-sec i Hortes, els Serveis Socials, les parròquies i entitats i veïnat, es van posar en marxa per que la gent gran del barri pogués tornar a gaudir del sol i la companyia d’altres persones, i així va neixer el projecte Baixem al Carrer, al 2009.

Actualment el Baixem al carrer és un projecte social de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, consolidat al barri i que participa activament al Pla Comunitari del Poble-sec.

Pots conèixer les properes activitats de BAIXEM AL CARRER, si segueixes el vincle del web adjunt.

Vols venir a alguna d’aquestes sortides per veure si t’agradaria participar com a voluntari/a, escriu-nos a baixemalcarrer@gmail.com o truca al 934432172.

EL PARC DE BOMBERS DEL CARRER DE LLEIDA, A BTV

Josep Guzmán, de CERHISEC, i el també veí del Poble-sec i exbomber, Ramon Borràs, ens en parlen.

PLA D’ACOLLIDA – MÒDUL C

Ens plau informar-los que des del Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom oferim una formació vinculada al CERTIFICAT D’ACOLLIDA.

El Mòdul C en CONEIXEMENT DE LA SOCIETAT CATALANA I EL SEU MARC JURÍDIC es podrà realitzar en horari de matins (els dies 16, 21, 23, 28 i 30 de setembre, de 10 a 13h) o en horari de tardes (els dies 7, 10, 14, 17 i 21 d’octubre, de 16 a 19h).

Les persones interessades hauran de comptar amb un mínim de nivell de català o castellà per tal de poder seguir plenament els continguts tractats al curs.

En cas de derivació es prega notificar-ho via document escrit o se’ns contacti al 93.324.85.38 o mitjançant aquest mateix e-mail (sociolaboralps@gmail.com).