Monthly Archives: setembre 2016

EL POBLE-SEC AL CONCURS DE CASTELLS

LES POBLE.SEQUINES BAIXEM A TARRAGONA

Arriba el mes d’octubre i, com bé sabran les apassionades del món casteller, les colles castelleres tenim una important cita a Tarragona. Cada dos anys es realitza el Concurs de Castells a Tarragona, una data marcada en el calendari casteller.

Les Bandarres, l’any 2013, vam aconseguir esdevenir la colla amb millors construccions castelleres durant la jornada del Concurs de Castells que es celebra a Torredembarra el cap de setmana abans del Concurs de Tarragona; un títol que ens va permetre accedir l’any 2014 a l’edició de dissabte de l’anomenat concurs, carregant el nostre estimat i treballat 4 de 8 i sortint amb una sensació agredolça del Tarraco Arena.

Aquesta tardor del 2016 tornem a Tarragona com a colla de 8, cercant consolidar-nos en aquesta gamma castellera i, sobretot, portant el nom del Poble-sec al cel casteller del concurs tarragoní. És per aquest motiu que ens referim a tu, veïna; és per aquest motiu que et cridem a que facis pinya amb nosaltres, a que ens ajudis a assolir els nostres objectius. Som una colla castellera molt arrelada al barri que ens dóna nom; som castelleres però, sobretot, som veïnes orgulloses d’aquests barris situat a la falda de la muntanya de Montjuïc i que té una colla castellera que vesteix de blau-cel.

Vine als assajos que manquen fins al Concurs, acompanya’ns a Tarragona el dissabte 1 d’octubre (bus + samarreta + pic-nic inclosos),

totes juntes aconseguirem esgarrapar el cel casteller, descarregant castells de 8 i participant de l’esdeveniment casteller més important i, sobretot, gaudint com a Bandarra. T’ho perdràs?

INSCRIPCIONS A TRAVÉS DE: www.senseale.cat

JUNTES HO PODEM TOT!

ASSAJOS: Dimarts i divendres, a Can Bandarra, de 19:30h a 22h.

Presidència
Castellers del Poble-sec

A TAULA! TARDOR 2016 – AMPLIACIÓ DEL TERMINI FINS EL 30/9/2016

AMPLIEM EL TERMINI DE CONVOCATÒRIA FINS DIVENDRES 30 DE SETEMBRE!!!

ENVIA LA TEVA CANDIDATURA A: mailto:cuinadelmon@gmail.com

Us adjuntem el programa de les activitats gastronòmiques i culturals A TAULA! de la tardor de 2016

Inscripcions

De dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 21.00 h

A partir del 5 de setembre i fins a cinc dies abans que comenci l’activitat, sempre que quedin places lliures.

Pagament: Es podrà fer en efectiu o amb targeta en el moment de formalitzar la inscripció. L’import del suplement dels tallers es farà efectiu en el moment de
formalitzar la inscripció. Un cop feta la inscripció no es retornarà l’import del taller ni del suplement per a ingredients o materials. En cas de no assistir a les activitats que necessiten inscripció prèvia, tant si són de pagament com gratuïtes, cal comunicar-ho al Centre. La seva plaça pot ser utilitzada per persones que estan en llista d’espera. Reducció i subvenció dels imports als tallers: per a més informació, adreceu-vos al mateix centre.

Oficina tiquet Rambla. Inscripcions presencials al Palau de la Virreina. La Rambla, 99. Horari: de dilluns a diumenge, de 10 a 20.30 h

Inscripcions en línia: https://elsortidor.inscripcionscc.com/ccivic/

Places limitades: els grups han de tenir un mínim de persones inscrites perquè es puguin impartir.

MEDALLA D’HONOR AL MÈRIT DE LA GUÀRDIA URBANA A LA COMISSIÓ DE SEGURETAT, CONVIVÈNCIA I CIVISME DE LA COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC

Avui, 29 de setembre de 2016, l’Ajuntament de Barcelona ha atorgat la Medalla d’Honor al Mèrit de la Guàrdia Urbana, 2016, en la seva categoria d’argent, a la Comissió de Seguretat, Convivència i Civisme de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

JORNADES DE FINANÇAMENT ALTERNATIU

Volem compartir amb vosaltres la informació del nou programa impulsat des de la Direcció Operativa de Desenvolupament Local de Proximitat de Barcelona Activa sobre Finançament Alternatiu, amb el que es pretén fer difusió d’instruments alternatius als oferts des de la banca tradicional i obrir noves possibilitats de finançament per a noves iniciatives i per a activitats empresarials ja consolidades.

El programa consta de vàries activitats, la més immediata és una Jornada de Finançament alternatiu que es realitzarà el proper 3 d’octubre, de 17’00 a 19’30 a l’Auditori de Barcelona Activa: http://empresa.barcelonactiva.cat/empresa/cat/edit.do?codiIdioma=1&id=784525&id_activitat_mestre=784525

Durant els mesos d’octubre i novembre es realitzaran Sessions informatives i Tallers de Finançament col·lectiu i de Serveis financers, ètics i socials a 4 districtes: Eixample, Gràcia, Nou Barris i Ciutat Vella. Si esteu interessats/des en la participació en alguna d’aquestes activitats us aconsellem la inscripció a les activitats a desenvolupar en el districte de Ciutat Vella.

Amb aquesta primera fase del desplegament d’aquest programa, volem estudiar la possibilitat d’estendre aquesta iniciativa a la resta de districtes de la ciutat.

Restem a la vostra disposició per a qualsevol informació addicional. Preguem difusió.

Salutacions,

Projecte Treball als Barris
Direcció de Desenvolupament Local de Proximitat
Barcelona Activa
Gerència de Política Econòmica i Desenvolupament Local
Ajuntament de Barcelona

Passeig de l’exposició, 10 1er B
08004 Barcelona
934019849 / 673009850
bcn.cat/barcelonactiva

PLA D’ACOLLIDA – FORMACIÓ PER A JOVES

Des del projecte SEC.tor JOVE per a Joves entre 16 a 25 anys, del Pla d’Acollida Poble-Sec de la Coordinadora d’Entitats de Poble-Sec, us informem de la següent formació.

Formacions per a joves:

CURS SOCIOLABORAL I DE RECERCA DE FEINA

Dimarts i dijous, de 11 a 14 hores. Inici el 4 d’Octubre i finalització 3 de Novembre del 2016.

Objectius: – Informar i fer seguiment de tot el procés d’orientació laboral, – Esbrinar seus interessos i competències personals, – Donar suport grupal i individual durant tot el procés de recerca de feina, – Facilitar recursos per la recerca de feina, – Millorar e informar referent als diferents perfils laborals, – informar i assessorar sobre futures formacions.

I també es farà un taller de Resolució de conflictes al final del curs, per millorar les competències bàsiques.

Les inscripcions ja estan obertes i seran al Casal Concòrdia (carrer Concòrdia, número 33. Barcelona. Metro línia 3: Poble-sec)

INSCRIPCIONS S’OMPLIRAN EN ORDRE D’ARRIBADA.

Requisits bàsics per inscripcions:
Tenir entre 16 a 25 anys.
Saber parlar i escriure Castellà o Català.
Ser puntual i estar motivat/da per aprendre.
Donar un dipòsit de 5 euros per material didàctic.
Fer entrevista inicial abans inici cursos al Casal Concòrdia amb reserva de cita prèvia.
Posar-se en contacte amb tècnica responsable Ana Muñoz.

Per derivacions podeu fer-nos arribar email o trucar al Casal Concòrdia en horari de dilluns a divendres, de 10.30 a 13.30 hores (tel. 93 324 85 38)

LA CUINA DEL MÓN 2016-17 – SESSIONS INFORMATIVES I PREINSCRIPCIONS

La Cuina del Món és un projecte del Districte de Sants-Montjuïc de l’Ajuntament de Barcelona que gestiona la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec. Es tracta d’un projecte intercultural al barri del Poble-sec amb la gastronomia com a eina per a promoure el coneixement i l’apropament a d’altres cultures que es composa d’un curs de tècniques de cuina i una mostra gastronòmica.

CAL DESTACAR, SOBRETOT PER ALS QUE JA CONEIXEU EL PROJECTE, QUE ENGUANY EL FORMAT DEL CURS ES DIFERENT: SON MES HORES DE FORMACIÓ, MENYS ALUMNES, ES FA ELS DILLUNS AL MATÍ I COMENÇA A L’OCTUBRE DEL 2016 I ACABA EL MARÇ DEL 2017. AL FULLET INFORMATIU HI TROBAREU TOTES LES INFORMACIONS NECESSÀRIES, INCLOS EL TIPUS DE CANDIDAT IDONI.

La Mostra gastronòmica La Cuina del Món 2016/17 es celebrarà al mes de març i pretén ser la culminació del procés de formació del Curs de Tècniques de Cuina que es realitzarà com sempre a la cuina del CC EL SORTIDOR (Plaça del Sortidor, 12).

La completa realització d’aquest curs, que és totalment gratuït, suposarà l’obtenció d’un certificat.

En aquests moments estem iniciant la selecció dels 15 alumnes que participaran en el curs i creiem que aquesta seria una oportunitat molt interessant per a les persones que s’han adreçat a les vostres entitats.

Es faran dues sessions de preinscripció i de presentació del projecte els dies 22 i 26 de SETEMBRE a les 10h al Centre Cívic EL SORTIDOR (Plaça del Sortidor, 12).

Si coneixeu cap persona interessada en participar a la Cuina del Món 2016/17 podeu fer-nos arribar el seu nom, telèfon, i país d’origen. Els principals requisits d’accés al curs són ser major d’edat, viure preferiblement al Districte de Sants Montjuïc, parlar castellà o català i estar motivat a rebre una FORMACIÓ per a treballar en el sector de la RESTAURACIÓ i GASTRONOMIA.

Coordinació La Cuina del Món
Coordinadora d’Entitats del Poble-sec
Elkano, 24 bx – 08004 Barcelona
93 329 99 52
cuinadelmon@gmail.com

PLA D’ACOLLIDA POBLE-SEC PER A TOTHOM: FORMACIÓ – TARDOR 2016

Des de Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom reobrim matricules per a les formacions del primer trimestre (octubre-desembre). El període de matriculacions és obert, fins exhaurir places o amb l’inici de les formacions.

Els cursos ofertats són:

SERVEI D’ACOLLIDA SOCIOLINGÜÍSTICA
Cursos de Català (45 h) amb certificació del CPNL: Nivell acollida i Nivell B1.
Cursos de Castellà (45h) per a adults.

FORMACIONS PER A LA MILLORA DE LES COMPETÈNCIES LABORALS
Cursos d’anglès per a adults i per a Joves d’entre 16 i 25 anys (Sec.Tor Jove)
Cursos d’ofimàtica per a adults i per a joves d’entre 16 i 25 anys (Sec.Tor Jove).

Pla d’Acollida Poble-sec per a tothom
93.324.85.38
Concòrdia, 33
Tel: 93-324 85 38

AULA A+A+

Aula A+A+ per a Joves de perfil MMNA.

Formació en la llengua d’acollida, coneixement de l’entorn, participació socials…

Dimarts i dijous, de 17 a 19,30h

Casal Concòrdia
Carrer Concòrdia, 33 baixos
Tel. 93 324 85 38

TORNA “AMB FORMA DE DONA”

Si ets una dona del Poble-sec, vine a passar-ho bé amb nosaltres…
Si eres una mujer del Poble-sec, ven a pasarlo bien con nosotras…

AMB FORMA DE DONA és un grup de gimnàstica per a dones que té lloc els divendres a la tarda al Centre Cívic el Sortidor, en horari de 17.15h a 18.15h.

ORG. COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC
Projecte: Pla d’Acollida del Poble-sec
Per mès informació pots adreçar-te al Casal Concòrdia, carrer Concòrdia, 33 baixos, en horari de 16 a 20 hores.
Tambè pots trucar al 93 324 85 38.

ESPAI ANISSA

Des del Pla D’Acollida Poble-sec per a tothom tornem a apostar per l’Espai Anissa, un grup de trobada i d’aprenentatge del castellà pensat NOMÉS per a dones.

Enguany el curs es farà en horari de 10.30h-12h els dimarts i els dijous.

Cal tenir present que el nivell de llengua que es treballarà serà molt inicial (A1).

L’objectiu és, en bona mesura, poder oferir un primer contacte amb la llengua d’acollida (en aquest cas el castellà) així com un espai on se sentin acompanyades i que a la llarga facin seu.

El període de matriculació ja és obert.

Equip del Pla d’Acollida Poble-sec per a tothom
Coordinadora d’Entitats del Poble-sec
Poble-sec per a Tothom – 93.324.85.38
Concòrdia, 33