ELS VEÏNS DELS NOSTRES BARRIS TRASLLADEN LES SEVES QUEIXES DURANT L’ÚLTIMA AUDIÈNCIA PÚBLICA DEL CURS POLÍTIC

El Districte de Sants-Montjuïc ha tancat el curs polític, celebrant una nova Audiència Pública a sala de plens de la seu del Districte del carrer Creu Coberta. Una vintena de veïns i representants d’associacions i entitats veïnals van prendre la paraula per tal de traslladar les seves queixes i suggeriments al govern. La Comissió de la Recuperació del Palau de la Premsa va iniciar el torn d’intervencions. Així, Carles Burges, membre d’aquesta comissió, va reivindicar la recuperació de l’edifici ubicat a l’avinguda Rius i Taulet del Poble-sec, per fer-ne un ús pels veïns. En aquest sentit, Burges volia saber quan es decidirà l´ús de l’edifici, quina metodologia utilitzarà el Districte per determinar-ho, i va demanar “poder fer un ús de la planta baixa operativa per realitzar diverses de les activitats que fa la comissió”. Des del Districte de Sants-Montjuïc, la seva regidora, Laura Pérez va dir que “es pot començar a avançar en els usos destinats en aquest espai, tot i que no tenim el disseny del procés participatiu, que serà un procés molt més llarg del pla d’equipaments, on es farà un treball de fons”. Segons Pérez, al setembre es podran respondre a diversos dels usos demandats i definir el procés per definir-los.

Diversos veïns dels habitatges propers al solar del carrer Priorat, com en Jaume, veí del carrer Rei Martí, van demanar que s’actuï davant presència de “sorra contaminada pels efectes dels orins i els excrements dels gossos, ja que la pols que puja als nostres habitatges és nociu per a la nostra salut”, i va demanar que es presenti el projecte dels usos del solar. En aquest sentit, Pérez va assegurar que “aquest divendres o dilluns es tancarà l’espai, davant l’agreujament de les olors durant l’estiu”. El projecte encarregat a Parcs i Jardins s’haurà d’avaluar per part del govern del Districte, que pressionarà a Ecologia Urbana perquè presenti el projecte i, posteriorment, “puguem parlar-lo amb els veïns i les veïnes”, per tal de millorar l’espai, assegurava Pérez.

Durant l’Audiència Pública de dijous també es va criticar l’estat de la font ornamental de la plaça de Sants i que encapçala l’accés als nous Jardins de la rambla de Sants. “Li diem la palangana perquè fa fàstic, de fet, està tota la font i el terra oxidat”, expressava Josep Plaza, expressant també que l’espai necessita “més arbres” que facin ombra. I Jordi Clausell, de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs va lamentar la falta de “participació, proximitat i transparència”, ja que segons el veí, el govern no informa els veïns i comerciants de diverses de les actuacions que es fan al barri, com “el projecte d’urbanització de l’obertura del carrer Diputació que ha sortit publicat al BOP, i només donen un més de termini per fer al·legacions”. En aquest sentit, Pérez va dir que “s’està complint amb el planejament del PERI, i no considero cap errada de comunicació”.

També, des del Club Petanca Sants, en José Luis va demanar ajuda econòmica i un espai propi, amb unes pistes per poder jugar a la petanca, després de 30 anys d’història. Aquest va mostrar-se enfadat, ja que l’espai on juguen ara, al Parc de l’Espanya Industrial, “hi va gent durant els caps de setmana a ocupar les pistes on juguem, per menjar, i deixen escombraries i brutícia”. La regidora va assegurar que s’està treballant per respondre als desperfectes a la festa que es va celebrar al parc, i va traslladar “la intenció de col·laborar amb els vostres objectius”.

Altres temes que es van tractar durant la sessió de dijous van ser “la situació d’insalubritat”, segons la Marta Iglesias, una de les 30 famílies afectades per l’estat de brutícia del solar privat del carrer Sant Pere d’Abanto. També, Anna Menéndez, des de l’Associació de Veïns de la Satalia del Poble-sec va demanar una solució “als focus de soroll que han crescut i que els veïns pateixen”, provinents dels concerts que se celebren els diumenges d’estiu als Jardins Joan Brossa de Montjuïc. Altres veïns van exigir solucions davant al soroll i actes incívics provinents de diversos locals sense llicències i bars, l’infrautilitzat del carril bici de l’avinguda del Paral•lel i la invasió de ciclistes per les voreres, la situació conflictiva per a nens viscuda en l’àrea de les Tres Xemeneies del Poble-sec o la senyalització i utilitat de la via pública, entre d’altres.

Comments are closed.