L’ORQUESTRA INFANTIL I JUVENIL DEL POBLE-SEC, “DO D’ACORDS”, OFEREIX UN CONCERT D’ESTIU A ALBAREDA

L’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec, “Do D’acords”, va deixar amb la boca oberta a tots els veïns i veïnes que van assistir, dimarts al vespre al Centre Cultural Albareda, en el concert d’estiu que l’Associació Integra Sons va oferir, juntament amb la participació d’una quarantena de nens i joves de diverses escoles i instituts del barri, i que van interpretar un total de sis peces musicals. A l’acte també hi van participar artistes i grups reconeguts de la ciutat, com Tahadi o el Quartet de Cordes format pels músics de l’Orquestra Simfònica de Barcelona.

Es tracta d’una activitat socioeducativa que va servir per demostrar, una vegada més, que a través de la música creada i desenvolupada pels més menuts s’afavoreix la inclusió social, el diàleg intercultural i la cohesió social del Poble-sec. “És un projecte socioeducatiu i artístic on utilitzem la nostra eina més potent, la música, per ensenyar-la a través dels docents, utilitzant-la per aprendre conjuntament els continguts de la música a través de la creació artística”, explicava Pablo Persico, director de l’orquestra. En aquest sentit, Persico assegura que el projecte està tenint “resultats sorprenents, ja que estem veient creixement a la majoria dels nois i noies”.

En Gonzalo que té 17 anys i és alumne de l’Institut Consell de Cent, deia, “estic aprenent a tocar l’acordió i també toco instruments de percussió”. El jove va confessar que “assaja molt per veure com els concerts surten bé”, i expressava que amb l’orquestra es diverteix molt, “és molt satisfactori i, en general, m’agrada molt tocar els instruments”. A l’acte també hi va assistir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va poder conèixer amb major profunditat els valors i objectius d’aquesta iniciativa.

Comments are closed.