LLUÍS LLACH EMPLENA LA PARRÒQUIA DE SANTA MADRONA AMB 300 PERSONES

El parlamentari i president de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent, Lluís Llach, va ser convidat per Poble-sec per la Independència i Sants-Montjuïc per la Independència, el passat dilluns al vespre a la Parròquia de Santa Madrona, al barri del Poble-sec. L’èxit d’assistència va ser rotund. De fet, les gairebé 300 entrades gratuïtes per accedir a la xerrada van exhaurir-se forces dies abans de l’esdeveniment. Tots els participants a l’acte van poder intervenir escrivint preguntes al ponent en unes fitxes que es van repartir a tothom.

Per la seva banda, Llach va començar recordant a Muriel Casals qui exercia la responsabilitat al govern que actualment ha assumit ell. “La meva comissió d’estudi pot projectar una constitució, podem presentar informes i escoltar a la gent, però no podem legislar”, deia. Llach també va fer referència als diferents passos que el govern preveu fer durant els pròxims mesos: “Fins al setembre hi haurà una preparació de la metodologia, protocol i divisions territorials i temàtiques, i prepararem la festa nacional de l’11 de setembre”, quan es convidarà a la participació ciutadana. A partir d’aquest moment, segons Llach “caldrà aprovar les tres branques d’estructures d’estat com la seguretat social, fiscalitat i transitorietat política”. El parlamentari creu que és impossible que “els 72 diputats independentistes que tenen un objectiu de mandat democràtic no ho arribin a poder fer”.

Referint-se al debat dels pressupostos, Llach va carregar contra el seus socis al Parlament: “La CUP es comprometia a donar-nos estabilitat parlamentària, i en aquests moments veiem que no estan complint amb la seva paraula”, i per això, “des de fa unes setmanes comencem a dubtar que alguna gent de la CUP sigui realment independentista, perquè ho posen molt difícil”.

La xerrada va emmarcar-se dins del cicle Diàlegs republicans, on es tracten qüestions d’interès envers la futura república catalana. Lídia Rodrigo, membre de l’equip coordinador de Poble-sec per la Independència, va encarregar-se de presentar i moderar l’acte: “En aquesta ocasió parlem del procés constituent, de l’elaboració i de la gestació d’aquesta constitució”, deia.

Comments are closed.