Daily Archives: 8 de juny de 2016

LA 26a MOSTRA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC OMPLE EL PARAL·LEL D’ACTIVITATS I ASSOCIACIONISME

Més d’una seixantena d’entitats del barri del Poble-sec van plantar les seves carpes dissabte al bell mig de l’avinguda del Paral·lel, per celebrar la 26a Mostra d’Entitats del Poble-sec i explicar a milers de persones quina és la seva tasca i quins són els seus projectes i demandes. Tot i que l’edició d’enguany, no va ser tan assolellada ni càlida com la d’altres anys, des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, el seu president Josep Guzmán, deia que “molta gent s’ha passejat, i és que és una trobada que tothom l’espera, per això valorem molt positivament la jornada”.

Durant tot el dia, l’escenari ubicat a l’avinguda, va comptar amb balls típics de Xile, danses modernes, sevillanes, country, balls de saló i, fins i tot, els alumnes de l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer van ballar diverses coreografies amb música. Al llarg de tota la mostra, també hi va haver activitats itinerants, com la que va preparar la Societat Coral els Moderns del Poble-sec o els Tabalers dels Diables del Poble-sec que van oferir una cercavila. Els Castellers de Poble-sec també van ser-hi presents amb una exhibició castellera. A més, les entitats poblesequines van organitzar tallers infantils, exposicions, i sortejos. El cartell de la Festa Major del Poble-sec que se celebrarà del 16 al 24 de juliol, va ser presentat un dia abans en una recepció amb totes les entitats del barri, i va ser exposat durant la mostra: “Ha estat un cartell encertat amb el missatge que es volia donar, de fet, la caràtula del cartell fa referència a la interculturalitat”, comentava Guzmán.

La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez va poder recollir algunes de les idees principals d’allò que es fa al Poble-sec i de la seva realitat “És un bon moment per conèixer les entitats i els seus projectes, i parlar amb els veïns i veïnes”, deia Pérez. La regidora també va destacar “l’activitat de la gent gran al barri que normalment no se’n acostuma a parlar”. Durant la visita, Pérez també va poder intercanviar opinions sobre el futur del Palau de la Premsa que serà definit a través d’un procés participatiu, o envers el nou pla d’usos del Poble-sec, aprovat fa uns dies: “Cal establir uns mínims basats en la convivència, per això s’havia de tirar endavant”, assegurava.

Altres grups polítics del Districte de Sants-Montjuïc i de l’Ajuntament de Barcelona van aprofitar el dia per retrobar-se amb veïns i entitats del Poble-sec. Àngels Boix, consellera del PSC al Districte de Sants-Montjuïc valorava “la implicació i la participació de la gent, i els anys de treball al darrere que significa que els barris cada cop estan més vius”. També va assistir la regidora adscrita al Districte de Sants-Montjuïc per ERC, Montserrat Benedí, qui va destacar la participació de les entitats: “El Poble-sec té un encant especial que coneixia, i estic encantada dels seus esforços i dels projectes de cohesió social i educació que fan d’un barri fort i d’una ciutat inclusiva”. En aquesta ocasió, Carina Mejías, presidenta del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, va incidir en la diversitat d’entitats i en els projectes d’integració social: “Aquests barris tenen una riquesa d’entitats i una cultura d’associacionisme important que cal mantenir-la i donar-li suport”.