Daily Archives: 5 de juny de 2016

CICLE DE LEGALITAT BÀSICA PER A ENTITATS

A petició del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ Barcelona), us fem arribar informació sobre el Cicle de legalitat bàsica per a entitats.

Es tracta d’un cicle de sessions informatives sobre els aspectes més bàsics de seguretat i protecció de dades té l’objectiu de conscienciar a les associacions juvenils de la importància de la prevenció i la protecció en el disseny i implementació dels seus esdeveniments i activitats i donar a conèixer els aspectes bàsics per complir amb les normatives relacionades amb les assegurances i amb la protecció de dades.

El cicle tindrà lloc al Punt d’Informació Juvenil d’Horta-Guinardó (Punt 7) els dies 7, 9, 14 i 16 de juny, de les 18:30 a les 20:30h

· 1a sessió: La importància de la seguretat en les activitats
· 2a sessió: Com organitzem una activitat? Elements a tenir en compte
· 3a sessió: Assegurances per a entitats, calen? Quines opcions tenim?
· 4a sessió: La protecció de dades a les entitats juvenils

Les places són limitades i gratuïtes i les persones participants es poden inscriure a través del següent enllaç: https://form.jotform.com/61331758867971

Tota la informació la podreu trobar en aquest enllaç: http://crajbcn.cat/obertes-les-inscripcions-del-cicle-de-legalitat-basica-per-a-entitats-del-craj/

Agrairíem que poguéssiu fer difusió de l’activitat a través dels vostres canals comunicatius!

Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres.
Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona
Espai Jove La Fontana
c. Gran de Gràcia 190-192 08012 Barcelona
Telèfon: 93 265 52 17
craj@crajbcn.cat – www.bcn.cat/craj

DISSENY DE PROJECTE AMB PERSPECTIVA INTERCULTURAL

Us informem que ja està oberta la inscripció a la nova edició del curs “Disseny de projectes amb perspectiva intercultural” que començarà el mes de juny

Es tracta d’una formació teòrica i pràctica per aprendre desenvolupar projectes i iniciatives dissenyades amb una mirada intercultural. Està adreçada especialment tant a professionals d’equipaments i serveis com a professionals i col·laboradors/es d’entitats de la ciutat de Barcelona.

El curs és gratuït, però cal inscriure-s’hi abans de dimecres 8 de juny de 2015

Adjuntem el programa del curs, on hi ha més detalls dels continguts, dates i l’enllaç al formulari d’inscripció.

Per qualsevol dubte o consulta, podeu enviar un missatge de correu electrònic a: formaciointercultural@bcn.cat

Tècnica d’Acció Intercultural als Barris
Programa BCN Interculturalitat
93.301.00.60
www.bcn.cat/interculturalitat

EL PAVELLÓ MIES VAN DER ROHE OBRE LES PORTES ALS VEÏNS PER CELEBRAR EL 30è ANIVERSARI DE LA RECONSTRUCCIÓ

Just fa 30 anys es va inaugurar la reconstrucció del Pavelló Mies van der Rohe en el mateix lloc que va ocupar l’edifici construït per l’arquitecte alemany per a l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929. Per aquest motiu, la Fundació Mies van der Rohe ha organitzat aquests dies diverses activitats per celebrar-ho. Dimecres al vespre van iniciar-se els actes commemoratius amb la conferència de l’arquitecte catedràtic i professor emèrit, Fernando Ramos i del catedràtic i vicepresident de la Fundació, Josep Maria Montaner. També es va realitzar un homenatge a les persones que van fer possible la reconstrucció del Pavelló, entre ells, el catedràtic emèrit Oriol Bohigas, el mateix Fernando Ramos, l’arquitecte Cristian Cirici o Jordi Marquès responsable de Marbres Marquès. A les nou del vespre, van inaugurar-se les Columnes Cristal·litzades, mentre el públic va gaudir d’un espectacle de dansa a càrrec del ballarí Toni Mira.

Fins al 5 de juny, la Fundació obre les seves portes per oferir visites comentades gratuïtes al Pavelló perquè els veïns tinguin l’oportunitat de gaudir i reconèixer amb la seva experiència el valor de l’arquitectura com a lloc de producció artística i cultural, la vivència d’un espai tan singular, que segur han vist o sentit esmentar tantes vegades, i potser no han visitat.

Els actes commemoratius del 30è aniversari s’allargaran fins a l’octubre. Fins llavors, es podran veure les “Columnes Cristalitzades” i hi haurà un cicle de cinema. Entre el 16 i el 18 de juny, el Pavelló serà l’espai escollit pel Sonar “Microtonal Wall” de Tristan Perich. Ja al setembre, una exposició commemorarà els “30 anys de la Reconstrucció del Pavelló”. I entre el 13 i 15 d’octubre, el CaixaForum comptarà amb conferències i debats sobre el Pavelló i Mies van der Rohe.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, manifesta que la tasca de la fundació “ha contribuït a expandir i difondre, de forma constant, tot el coneixement de l’arquitectura i la cultura”. També recorda que l’actual govern municipal vol iniciar una nova etapa “en la vocació d’inspirar el món mitjançant l’arquitectura, i de potenciar aquest àmbit com a eix estratègic en la millora de la ciutat, de la qualitat de vida de les persones, i també de l’enriquiment cultural”. Per la seva banda, el regidor d’Arquitectura, Paisatge i Patrimoni i pròxim president de la Fundació Mies van der Rohe, Daniel Mòdol, reivindica el paper que ha tingut l’arquitectura en aquesta ciutat, com en aquesta fundació: “És una eina de projecció internacional bàsica i pel posicionament cultural de la ciutat en el món”. Durant l’acte de presentació de dimecres al matí, també es va presentar la nova gerent de la fundació, Anna Ramos, qui va explicar cadascuna de les activitats.