TALLERS OBERTS DEL POBLE-SEC 2016

En el marc de les 23es Jornades de Portes Obertes als Tallers Artístics de Barcelona, celebrades aquest passat cap de setmana, més d’una trentena d’artistes i artesans del barri del Poble-sec han mostrat a milers de veïns del barri i turistes els interiors dels seus tallers i galeries. Així, els visitants han pogut descobrir el procés de treball creatiu que exerceixen els artistes en les diverses disciplines, com la ceràmica, fotografia, tèxtil, escultura, pintura, fusta, entre d’altres.

Des de l’any 2007, els Tallers Oberts del Poble-sec volen obrir les portes dels tallers de la gran diversitat de creadors que té el barri. Es tracta d’una oportunitat única per conèixer la part íntima del treball creatiu, ja que molts d’aquests artistes treballen durant tot l’any amb la persiana abaixada.

Un exemple, el trobem al Centre de Creació i Difusió d’Arts “La Contra”, al carrer de la Puríssima Concepció, on es van exposar més de 600 metres quadrats d’art i esdeveniments. “Diversos artistes volem difondre les nostres creacions i exposar-les al públic d’una manera oberta” ha explicat Martin Rodríguez, un dels fundadors d’aquest centre. Aquest també ha destacat la bona acollida per part dels veïns del Poble-sec, “la gent del barri entra i, fins i tot, gent gran que no entenen els hi expliquem i promovem activitats pel barri”. Al carrer Tapioles, l’espai “Laba Design” de disseny de mobiliari i accessoris, està a la mà de dos italians que des de fa cinc anys “barregem arquitectura i mobiliari, jugant amb l’ambigüitat del que tenim i del que fem”, explicava en Roberto.

Un altre punt de la ruta dels tallers oberts ha estat al carrer Margarit. A la galeria d’art “El Catascopio”, la Rebeca criticava les dificultats que l’administració posa als artistes “per la càrrega d’impostos, i crec que l’art i la cultura hauria de ser primordial i no hauria de tenir cap impost”. Així, aquesta mostra, segons la Rebeca, “serveix per tornar a trobar l’art amb el públic, i intentar promoure a artistes que creixin en el nostre territori, ja que a la resta del món, l’art està molt més valorat i apreciat”. En aquest mateix espai, la Violeta, veïna del Poble-sec ha definit aquesta mostra com una manera “de treure les tripes dels edificis, ja que tots vivim tancats, i quan tenim l’oportunitat de treure el que fem és molt bonic”.

Comments are closed.