CASTELLERS DEL POBLE-SEC – DIADA DE CAN BANDARRA

Diada de Can Bandarra

Castellers del Poble-sec: 3pd4, 2d7, 7d7, 5d7, 2pd5
Castellers de Sants: pd4, 2d8f, 5d8, 3d8, pd6
Castellers d’Igualada: 2pd4, 5d7, 4d7a, 4d7, pd5

Diumenge 22 de maig, a la confluència entre els carrers de Blesa i Nou de la Rambla es va viure una de les jornades castellers més importants per la colla dels Castellers del Poble-sec: la diada de Can Bandarra.

El dia va ser llarg i molt productiu; a primera hora del matí les gralleres i tabaleres de les Bandarres van realitzar el tradicional cercavila de matinades que va creuar tot el barri de punta a punta despertant a les veïnes i a les castelleres per tal de que aquestes acudissin a la diada que es realitzaria a les 12h. Un cop arribades al local, les músics blau-cel van guiar a la resta de la colla fins al carrer Blai, justament davant de la biblioteca Francesc Boix on es va viure un dels moments més emotius de la jornada, el descobriment i presentació de les dues plaques commemoratives del naixement de la colla i de la realització de la nostra primera clàssica de 8.

A les 12h del migdia, sense més dilació, ens vam citar amb les nostres padrines i companyes dels Castellers de Sants i dels Moixiganguers d’Igualada; la diada de Can Bandarra estava a punt de donar el seu tret de sortida. Tres pilars de 4 de les Bandarres, un pd4 de Borinots i dos pilars de 4 per part de Moixiganguers van encetar la diada.

En primera ronda les de blau-cel van fer una demostració de força i orgull plantant, per primera vegada aquesta temporada, una torre de 7 plena de canvis però que va pujar ben ferma i sòlida i va fer embogir a les Bandarres. Les de gris van obrir l’actuació amb una bona torre de 8 amb folre; mentre que les de burdeus van optar per una construcció composta, el 5 de 7.

En segona ronda, amb la torre de 7 ja a la butxaca, les poble-sequines van optar per tirar un bon 7 de 7; les santsenques van plantar un ferm 5 de 8; les igualadines van continuar amb les construccions compostes de la gamma de 7 pujant un 4 de 7 amb agulla.

En darrera ronda, les Bandarres van optar per un 5 de 7; Borinots per un 3 de 8; i Moixiganguers per un 4 de 7. Abans de realitzar els pilars de comiat, les santsenques van demostrar el seu estat de forma recuperant el pilar de 6 aquesta temporada. Felicitats padrins!!!
Toc de vermut, ballaruga grallera, moments de celebració i remullades col•lectives i totes cap a dinar de germanor i a celebrar aquesta diada de Can Bandarra.

Seguim fent castells!
Seguim fent barri!
#sombarri
#fembarri
#noméspodemcréixer

Vídeos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLB9B04lY-uwMZemsAO8crNMT2fU8xO7g7

Fotografies: https://goo.gl/photos/5oonNsDQkr6J1FXVA

Castellers del Poble Sec

Comments are closed.