Daily Archives: 26 de maig de 2016

LINKERART, DEL 30 D’ABRIL AL 27 DE MAIG

Des del proper dia 30 d’abril i fins el 27 de maig celebrarem un festival d’art a Barcelona anomenat LikerArt on es portaran a terme activitats relacionades amb diverses disciplines artístiques, sent el Poble-sec un dels cinc barris inclosos. L’organització, coordinació i comunicació d’aquest esdeveniment està formada per persones que actuem amb absolut ànim de lucre: però no pas de lucre monetari sinó aquella altra mena d’enriquiment humà que aporta la col·laboració dessinteressada en projectes que ajudin a atansar l’art i la ciutadania des d’un enfoc local, proper.

Pels artistes sí que es fixa un preu de venda de les obres, entre 25 i 60 euros, íntegre com a contraprestació per la seva creació.

I, és clar, us convidem a visitar la ruta d’activitats del Poble-sec i els altres barris participants. Creiem que seran propostes molt interessants.

TALLERS OBERTS DEL POBLE-SEC 2016

En el marc de les 23es Jornades de Portes Obertes als Tallers Artístics de Barcelona, celebrades aquest passat cap de setmana, més d’una trentena d’artistes i artesans del barri del Poble-sec han mostrat a milers de veïns del barri i turistes els interiors dels seus tallers i galeries. Així, els visitants han pogut descobrir el procés de treball creatiu que exerceixen els artistes en les diverses disciplines, com la ceràmica, fotografia, tèxtil, escultura, pintura, fusta, entre d’altres.

Des de l’any 2007, els Tallers Oberts del Poble-sec volen obrir les portes dels tallers de la gran diversitat de creadors que té el barri. Es tracta d’una oportunitat única per conèixer la part íntima del treball creatiu, ja que molts d’aquests artistes treballen durant tot l’any amb la persiana abaixada.

Un exemple, el trobem al Centre de Creació i Difusió d’Arts “La Contra”, al carrer de la Puríssima Concepció, on es van exposar més de 600 metres quadrats d’art i esdeveniments. “Diversos artistes volem difondre les nostres creacions i exposar-les al públic d’una manera oberta” ha explicat Martin Rodríguez, un dels fundadors d’aquest centre. Aquest també ha destacat la bona acollida per part dels veïns del Poble-sec, “la gent del barri entra i, fins i tot, gent gran que no entenen els hi expliquem i promovem activitats pel barri”. Al carrer Tapioles, l’espai “Laba Design” de disseny de mobiliari i accessoris, està a la mà de dos italians que des de fa cinc anys “barregem arquitectura i mobiliari, jugant amb l’ambigüitat del que tenim i del que fem”, explicava en Roberto.

Un altre punt de la ruta dels tallers oberts ha estat al carrer Margarit. A la galeria d’art “El Catascopio”, la Rebeca criticava les dificultats que l’administració posa als artistes “per la càrrega d’impostos, i crec que l’art i la cultura hauria de ser primordial i no hauria de tenir cap impost”. Així, aquesta mostra, segons la Rebeca, “serveix per tornar a trobar l’art amb el públic, i intentar promoure a artistes que creixin en el nostre territori, ja que a la resta del món, l’art està molt més valorat i apreciat”. En aquest mateix espai, la Violeta, veïna del Poble-sec ha definit aquesta mostra com una manera “de treure les tripes dels edificis, ja que tots vivim tancats, i quan tenim l’oportunitat de treure el que fem és molt bonic”.

CASTELLERS DEL POBLE-SEC – DIADA DE CAN BANDARRA

Diada de Can Bandarra

Castellers del Poble-sec: 3pd4, 2d7, 7d7, 5d7, 2pd5
Castellers de Sants: pd4, 2d8f, 5d8, 3d8, pd6
Castellers d’Igualada: 2pd4, 5d7, 4d7a, 4d7, pd5

Diumenge 22 de maig, a la confluència entre els carrers de Blesa i Nou de la Rambla es va viure una de les jornades castellers més importants per la colla dels Castellers del Poble-sec: la diada de Can Bandarra.

El dia va ser llarg i molt productiu; a primera hora del matí les gralleres i tabaleres de les Bandarres van realitzar el tradicional cercavila de matinades que va creuar tot el barri de punta a punta despertant a les veïnes i a les castelleres per tal de que aquestes acudissin a la diada que es realitzaria a les 12h. Un cop arribades al local, les músics blau-cel van guiar a la resta de la colla fins al carrer Blai, justament davant de la biblioteca Francesc Boix on es va viure un dels moments més emotius de la jornada, el descobriment i presentació de les dues plaques commemoratives del naixement de la colla i de la realització de la nostra primera clàssica de 8.

A les 12h del migdia, sense més dilació, ens vam citar amb les nostres padrines i companyes dels Castellers de Sants i dels Moixiganguers d’Igualada; la diada de Can Bandarra estava a punt de donar el seu tret de sortida. Tres pilars de 4 de les Bandarres, un pd4 de Borinots i dos pilars de 4 per part de Moixiganguers van encetar la diada.

En primera ronda les de blau-cel van fer una demostració de força i orgull plantant, per primera vegada aquesta temporada, una torre de 7 plena de canvis però que va pujar ben ferma i sòlida i va fer embogir a les Bandarres. Les de gris van obrir l’actuació amb una bona torre de 8 amb folre; mentre que les de burdeus van optar per una construcció composta, el 5 de 7.

En segona ronda, amb la torre de 7 ja a la butxaca, les poble-sequines van optar per tirar un bon 7 de 7; les santsenques van plantar un ferm 5 de 8; les igualadines van continuar amb les construccions compostes de la gamma de 7 pujant un 4 de 7 amb agulla.

En darrera ronda, les Bandarres van optar per un 5 de 7; Borinots per un 3 de 8; i Moixiganguers per un 4 de 7. Abans de realitzar els pilars de comiat, les santsenques van demostrar el seu estat de forma recuperant el pilar de 6 aquesta temporada. Felicitats padrins!!!
Toc de vermut, ballaruga grallera, moments de celebració i remullades col•lectives i totes cap a dinar de germanor i a celebrar aquesta diada de Can Bandarra.

Seguim fent castells!
Seguim fent barri!
#sombarri
#fembarri
#noméspodemcréixer

Vídeos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLB9B04lY-uwMZemsAO8crNMT2fU8xO7g7

Fotografies: https://goo.gl/photos/5oonNsDQkr6J1FXVA

Castellers del Poble Sec