SIMPOSI I CONGRÉS FOCS DE SANT JOAN – FLAMA DEL CANIGÓ

En motiu de commemorar-se ben aviat 50 anys del fet que la Flama del Canigó va creuar la frontera imposada pel pas del Coll d’Ares arribant fins a la ciutat de Vic (Osona), Tradicat organitza conjuntament amb l’Ajuntament de Vic, el Cercle de Joves de Perpinyà, Òmnium Cultural, i altres ens i entitats, la celebració d’un
Congrés commemoratiu a la pròpia ciutat de Vic. Un esdeveniment que compta amb el suport de les principals institucions del nostre País: Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Diputació de Girona, Consell comarcal d’Osona, Ajuntament de Molló, Ajuntaments de les comarques d’Osona i del Ripollès, etc.

Dintre del marc d’aquest congrés hi ha programat, entre altres activitats, la celebració d’un Simposi internacional de Focs a la Mediterrània amb un àmbit específic dedicat a la Flama del Canigó, que tindrà lloc tal com s’indica en el programa adjunt, el dissabte, 28 de maig de 2016 a la tarda.

S’ha encarregat la ponència de la Flama de Canigó al prestigiós historiador Dr. Antoni Pladevall i Font, un gran expert en la matèria. Una personalitat capaç d’aglutinar les diferents sensibilitats que viu el món de la Flama actualment.

Per tal de complementar i enriquir la citada ponència, i aconseguir una participació efectiva dels agents de la Flama del Canigó d’arreu dels Països Catalans, ens permetem demanar-vos la vostra col·laboració mitjançant la presentació d’una comunicació que tracti algun o tots els punts següents:

– Ressenya històrica i vinculació del vostre grup o municipi al moviment de la Flama del Canigó.
– Relat de les experiències més significatives viscudes relacionades amb la Flama del Canigó durant els darrers anys.
– Actualització i revisió de l’Ideari i del Missatge de la Flama aprovat al Congrés de Montesquiu l’any 2006. Consideracions, estratègies i propostes de futur que permetin cohesionar i enfortir el moviment de la Flama a nivell local, territorial i nacional. En aquest sentit ens referim prioritàriament a trobar incentius i revulsius que ens ajudin a:
– millorar la coordinació entre les pròpies associacions i grups de la Flama a nivell de Països catalans
– implementar noves rutes de la Flama en aquelles zones on hi manquin recursos
– implicar a nivell local les entitats d’arrel tradicional, afins i diverses en els actes d’arribada de la Flama el 23 de juny
– afavorir i augmentar la participació del jovent en general i del món escolar
– Estratègies per tal d’aconseguir més atenció i atreure l’interès per part de les institucions, els mitjans de comunicació i d’altres col·lectius.

Recordem que la Flama del Canigó és el símbol d’unitat dels Països Catalans. La força de la Flama és la fidelitat a les nostres arrels, és la resistència de tot el nostre poble, és el desig del nostre país que creu en el seu futur. Per tant, us preguem que participeu de forma activa en aquest esdeveniment i contribuïu a fer possible l’èxit del mateix, la qual cosa possibilitarà encarar el futur amb entusiasme i fermesa, i així facilitar l’assoliment dels reptes que tenim plantejats com a país.

Comments are closed.