Monthly Archives: maig 2016

CURS D’ATENCIÓ AL CLIENTE PER A JOVES

Curs per joves de 16 a 25 anys en Atenció al Client en Hotels, Restaurants i Comerços.

Aquest Curs d’Atenció al client s’iniciarà dimarts 31 de Maig del 2016 a les 10.30 hores al Casal Concòrdia número 33.

Inici: dimarts, 31 maig 2016.
Final: dijous, 30 de juny 2016.
Dies: dimarts, dimecres i dijous.
Horari: de 10.30 a 13:30 hores.

Aspectes a treballar:
– Atenció al client: temari genèric, específic en Hotels, Restaurant i Comerços.
– Anglès específic en atenció al client per aquests perfils laborals.
– Ofimàtica enfocada a la recerca de feina en aquests sectors laborals.

Requisits:
– Tenir entre 16 a 25 anys.
– Parlar i escriure Català i/o Castellà.

Inscripcions:
– Curs gratuït
– Material curs: 5 euros.
– Places limitades, inscripcions en ordre d’arribada.
– Inscripcions amb visita prèvia matins de 11:30 a 13 hores, al Casal Concòrdia número 33. Metro L3- Poble-Sec.
– Contactar amb Anna Muñoz per reservar inscripció al curs via email: jovesacollida@gmail.com, o via telefònica: 93324 85 38.

LINKERART, DEL 30 D’ABRIL AL 27 DE MAIG

Des del proper dia 30 d’abril i fins el 27 de maig celebrarem un festival d’art a Barcelona anomenat LikerArt on es portaran a terme activitats relacionades amb diverses disciplines artístiques, sent el Poble-sec un dels cinc barris inclosos. L’organització, coordinació i comunicació d’aquest esdeveniment està formada per persones que actuem amb absolut ànim de lucre: però no pas de lucre monetari sinó aquella altra mena d’enriquiment humà que aporta la col·laboració dessinteressada en projectes que ajudin a atansar l’art i la ciutadania des d’un enfoc local, proper.

Pels artistes sí que es fixa un preu de venda de les obres, entre 25 i 60 euros, íntegre com a contraprestació per la seva creació.

I, és clar, us convidem a visitar la ruta d’activitats del Poble-sec i els altres barris participants. Creiem que seran propostes molt interessants.

TALLERS OBERTS DEL POBLE-SEC 2016

En el marc de les 23es Jornades de Portes Obertes als Tallers Artístics de Barcelona, celebrades aquest passat cap de setmana, més d’una trentena d’artistes i artesans del barri del Poble-sec han mostrat a milers de veïns del barri i turistes els interiors dels seus tallers i galeries. Així, els visitants han pogut descobrir el procés de treball creatiu que exerceixen els artistes en les diverses disciplines, com la ceràmica, fotografia, tèxtil, escultura, pintura, fusta, entre d’altres.

Des de l’any 2007, els Tallers Oberts del Poble-sec volen obrir les portes dels tallers de la gran diversitat de creadors que té el barri. Es tracta d’una oportunitat única per conèixer la part íntima del treball creatiu, ja que molts d’aquests artistes treballen durant tot l’any amb la persiana abaixada.

Un exemple, el trobem al Centre de Creació i Difusió d’Arts “La Contra”, al carrer de la Puríssima Concepció, on es van exposar més de 600 metres quadrats d’art i esdeveniments. “Diversos artistes volem difondre les nostres creacions i exposar-les al públic d’una manera oberta” ha explicat Martin Rodríguez, un dels fundadors d’aquest centre. Aquest també ha destacat la bona acollida per part dels veïns del Poble-sec, “la gent del barri entra i, fins i tot, gent gran que no entenen els hi expliquem i promovem activitats pel barri”. Al carrer Tapioles, l’espai “Laba Design” de disseny de mobiliari i accessoris, està a la mà de dos italians que des de fa cinc anys “barregem arquitectura i mobiliari, jugant amb l’ambigüitat del que tenim i del que fem”, explicava en Roberto.

Un altre punt de la ruta dels tallers oberts ha estat al carrer Margarit. A la galeria d’art “El Catascopio”, la Rebeca criticava les dificultats que l’administració posa als artistes “per la càrrega d’impostos, i crec que l’art i la cultura hauria de ser primordial i no hauria de tenir cap impost”. Així, aquesta mostra, segons la Rebeca, “serveix per tornar a trobar l’art amb el públic, i intentar promoure a artistes que creixin en el nostre territori, ja que a la resta del món, l’art està molt més valorat i apreciat”. En aquest mateix espai, la Violeta, veïna del Poble-sec ha definit aquesta mostra com una manera “de treure les tripes dels edificis, ja que tots vivim tancats, i quan tenim l’oportunitat de treure el que fem és molt bonic”.

CASTELLERS DEL POBLE-SEC – DIADA DE CAN BANDARRA

Diada de Can Bandarra

Castellers del Poble-sec: 3pd4, 2d7, 7d7, 5d7, 2pd5
Castellers de Sants: pd4, 2d8f, 5d8, 3d8, pd6
Castellers d’Igualada: 2pd4, 5d7, 4d7a, 4d7, pd5

Diumenge 22 de maig, a la confluència entre els carrers de Blesa i Nou de la Rambla es va viure una de les jornades castellers més importants per la colla dels Castellers del Poble-sec: la diada de Can Bandarra.

El dia va ser llarg i molt productiu; a primera hora del matí les gralleres i tabaleres de les Bandarres van realitzar el tradicional cercavila de matinades que va creuar tot el barri de punta a punta despertant a les veïnes i a les castelleres per tal de que aquestes acudissin a la diada que es realitzaria a les 12h. Un cop arribades al local, les músics blau-cel van guiar a la resta de la colla fins al carrer Blai, justament davant de la biblioteca Francesc Boix on es va viure un dels moments més emotius de la jornada, el descobriment i presentació de les dues plaques commemoratives del naixement de la colla i de la realització de la nostra primera clàssica de 8.

A les 12h del migdia, sense més dilació, ens vam citar amb les nostres padrines i companyes dels Castellers de Sants i dels Moixiganguers d’Igualada; la diada de Can Bandarra estava a punt de donar el seu tret de sortida. Tres pilars de 4 de les Bandarres, un pd4 de Borinots i dos pilars de 4 per part de Moixiganguers van encetar la diada.

En primera ronda les de blau-cel van fer una demostració de força i orgull plantant, per primera vegada aquesta temporada, una torre de 7 plena de canvis però que va pujar ben ferma i sòlida i va fer embogir a les Bandarres. Les de gris van obrir l’actuació amb una bona torre de 8 amb folre; mentre que les de burdeus van optar per una construcció composta, el 5 de 7.

En segona ronda, amb la torre de 7 ja a la butxaca, les poble-sequines van optar per tirar un bon 7 de 7; les santsenques van plantar un ferm 5 de 8; les igualadines van continuar amb les construccions compostes de la gamma de 7 pujant un 4 de 7 amb agulla.

En darrera ronda, les Bandarres van optar per un 5 de 7; Borinots per un 3 de 8; i Moixiganguers per un 4 de 7. Abans de realitzar els pilars de comiat, les santsenques van demostrar el seu estat de forma recuperant el pilar de 6 aquesta temporada. Felicitats padrins!!!
Toc de vermut, ballaruga grallera, moments de celebració i remullades col•lectives i totes cap a dinar de germanor i a celebrar aquesta diada de Can Bandarra.

Seguim fent castells!
Seguim fent barri!
#sombarri
#fembarri
#noméspodemcréixer

Vídeos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLB9B04lY-uwMZemsAO8crNMT2fU8xO7g7

Fotografies: https://goo.gl/photos/5oonNsDQkr6J1FXVA

Castellers del Poble Sec

SOCIUM.CAT – ACTUALITAT

L’entitat Socium – del carrer de Salvà, 44 – ens informa de les seves activitats.

Podeu veure’n tota la informació, si seguiu el vincle del web adjunt-

LA BODEGA SALTÓ, AL PERIÓDICO DE CATALUNYA

L’edició del 23 de maig d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA” publica una ressenya dedicada a la Bodega Saltó, del carrer Blesa.

AQUEST ESTIU, LABORATORI CREATIU!

Per aquestes vacances, a La Tinta hem preparat un casal d’estiu per a criatures de 3 a 7 anys.

Durant tres setmanes, jugarem amb diferents possibilitats expressives (pintura, música, costura, cinema, literatura, …) per potenciar la creativitat, la imaginació i el pensament crític.


Del 27 de juny al 15 de juliol
De dilluns a divendres, 9h-14h

Setmana 1 – del 27 de juny a l’1 de juliol
Setmana 2 – del 4 al 8 de juliol
Setmana 3 – de l’11 al 15 de juliol

Preu per setmana: 125 euros
Preu complet (3 setmanes): 300 euros
Preinscripció: 30%
Places limitades

XXIII TALLERS OBERTS DEL POBLE-SEC

De divendres 20 a diumenge 22 de maig

El col·lectiu d’artistes i artesans del Poble-sec ens mostren la part més íntima del treball creatiu: el taller i el procés. Aprofiteu aquest cap de setmana per entrar, descobrir i gaudir de la creació artística.

SIMPOSI I CONGRÉS FOCS DE SANT JOAN – FLAMA DEL CANIGÓ

En motiu de commemorar-se ben aviat 50 anys del fet que la Flama del Canigó va creuar la frontera imposada pel pas del Coll d’Ares arribant fins a la ciutat de Vic (Osona), Tradicat organitza conjuntament amb l’Ajuntament de Vic, el Cercle de Joves de Perpinyà, Òmnium Cultural, i altres ens i entitats, la celebració d’un
Congrés commemoratiu a la pròpia ciutat de Vic. Un esdeveniment que compta amb el suport de les principals institucions del nostre País: Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Diputació de Girona, Consell comarcal d’Osona, Ajuntament de Molló, Ajuntaments de les comarques d’Osona i del Ripollès, etc.

Dintre del marc d’aquest congrés hi ha programat, entre altres activitats, la celebració d’un Simposi internacional de Focs a la Mediterrània amb un àmbit específic dedicat a la Flama del Canigó, que tindrà lloc tal com s’indica en el programa adjunt, el dissabte, 28 de maig de 2016 a la tarda.

S’ha encarregat la ponència de la Flama de Canigó al prestigiós historiador Dr. Antoni Pladevall i Font, un gran expert en la matèria. Una personalitat capaç d’aglutinar les diferents sensibilitats que viu el món de la Flama actualment.

Per tal de complementar i enriquir la citada ponència, i aconseguir una participació efectiva dels agents de la Flama del Canigó d’arreu dels Països Catalans, ens permetem demanar-vos la vostra col·laboració mitjançant la presentació d’una comunicació que tracti algun o tots els punts següents:

– Ressenya històrica i vinculació del vostre grup o municipi al moviment de la Flama del Canigó.
– Relat de les experiències més significatives viscudes relacionades amb la Flama del Canigó durant els darrers anys.
– Actualització i revisió de l’Ideari i del Missatge de la Flama aprovat al Congrés de Montesquiu l’any 2006. Consideracions, estratègies i propostes de futur que permetin cohesionar i enfortir el moviment de la Flama a nivell local, territorial i nacional. En aquest sentit ens referim prioritàriament a trobar incentius i revulsius que ens ajudin a:
– millorar la coordinació entre les pròpies associacions i grups de la Flama a nivell de Països catalans
– implementar noves rutes de la Flama en aquelles zones on hi manquin recursos
– implicar a nivell local les entitats d’arrel tradicional, afins i diverses en els actes d’arribada de la Flama el 23 de juny
– afavorir i augmentar la participació del jovent en general i del món escolar
– Estratègies per tal d’aconseguir més atenció i atreure l’interès per part de les institucions, els mitjans de comunicació i d’altres col·lectius.

Recordem que la Flama del Canigó és el símbol d’unitat dels Països Catalans. La força de la Flama és la fidelitat a les nostres arrels, és la resistència de tot el nostre poble, és el desig del nostre país que creu en el seu futur. Per tant, us preguem que participeu de forma activa en aquest esdeveniment i contribuïu a fer possible l’èxit del mateix, la qual cosa possibilitarà encarar el futur amb entusiasme i fermesa, i així facilitar l’assoliment dels reptes que tenim plantejats com a país.

CASTELLERS DEL POBLE-SEC – DIADA DE LA FIRA MODERNISTA DE TERRASSA

Dissabte 7 de maig a la tarda les Bandarres vam tenir una cita molt important amb la colla castellera per excel·lència a Terrassa. Les nostres companyes dels Minyons de Terrassa ens van convidar a celebrar la seva diada de la Fira Modernista.

Minyons de Terrassa: 5d8, 2d8f, 7d8, pd6, pd5, 4pd4

Castellers del Poble Sec: 4d7, 4d7a, 3d7, vd5

Poc abans de les 19h de la tarda de dissabte les Bandarres vàrem arribar amb tren a Terrassa per trobar-nos amb una de les millors colles del panorama casteller, els Minyons de Terrassa. Una diada que ens feia molta il·lusió i on volíem demostrar que tenim tota la carn a la graella preparada per Can Bandarra.

Després de realitzar un cercavila pels carrers de Terrassa a ritme dels músics d’ambdues colles, gaudint de l’ambient creat a la vila en motiu de la Fira Modernista, les dues colles vam arribar a plaça, amb l’escenari de fons del Mercat de la Independència.

Un cop a plaça, sense fer pilars d’inici, la diada començava puntual. La colla amfitriona va obrir l’actuació amb una construcció composta de 8, un bon 5d8; les Bandarres, pel seu cantó, van optar pel 4d7.

En segona ronda, les malves van tirar un sòlid 2 de 8 amb folre, un castell que les Bandarres vam observar amb atenció amb les mirades posades en la futura torre folrada poble-sequina. Les de blau-cel van optar per un castell compost, el 4 de 7 amb agulla.

En darrera ronda, les terrassenques van demostrar múscul i tècnica amb un bon 7 de 8; mentre que les poble-sequines van tancar l’actuació amb un sòlid 3 de 7. Abans dels pilars de comiat, Minyons va plantar un bon pilar de 6. Les Bandarres van tancar l’actuació amb un vano de 5, mentre que les malves van realitzar un pilar de 5 i quatre pilars de 4.

Can Bandarra està a tocar i només podem seguir assajant i pujant cada cop més i més!
Som-hi colla!
Som-hi barri!!

Fotografies: https://picasaweb.google.com/117072874726702213807/6282397283885030305

Vídeos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLB9B04lYuwNef18iRX6o4VCQYxY4g7Sy