Daily Archives: 23 d'abril de 2016

LA HISTÒRIA DELS BARRIS DEL POBLE-SEC I LA FONT DE LA GUATLLA EN UN COL·LECCIONABLE FOTOGRÀFIC

Milers de fotografies que copsen la història del Poble-sec i Font de la Guatlla seran recollides al nou col·leccionable de “L’Abans”, que s’està elaborant per membres del Centre de Recerca Històrica del Poble-sec. El primer fascicle d’aquesta col·lecció va ser presentat ahir al vespre en un acte solemne que va tenir lloc al Molino del Paral·lel. A l’acte hi va ser present Joan Manuel Serrat, cantautor i nascut al barri del Poble-sec, que va fer la lectura del pròleg del llibre.

El volum estarà compost de 50 fascicles que s’aniran venent a un per setmana, i es trobaran a 25 punts del barri com llibreries, papereries i quioscos, on els veïns el podran adquirir. Es tracta d’una col·lecció de la qual ja s’han editat 18 volums de diferents barris de la ciutat de Barcelona.

Aquesta nova col·lecció tindrà un gran ús pels historiadors i veïns del barri que el podran consultar a les biblioteques. El president del Centre de Recerca Històrica del Poble-sec, Josep Guzmán, va destacar que en aquesta obra “es troben imatges amb les quals no cal explicar res, ja que al veure una dona entrant a una cansaladeria, ja contextualitzes la fotografia”. En Xavier Rodríguez, veí de Poble-sec, celebrava que el recull d’imatges “són fetes per pares, avis o petits, tots veïns del barri”.

A la presentació hi va ser el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jaume Asens que destacava aquest projecte, ja que “ha d’explicar la història del barri i recuperarà la memòria de qui són els veïns i veïnes d’aquest espai de la ciutat”. Per Asens, és un “esforç col·lectiu”, generat per un barri obrer i humil que “ha viscut grans moments i està ple de vida”.