Daily Archives: 8 d'abril de 2016

L’APA POBLE.SEC UTILITZA UN DRON PER MILLORAR L’ESTRATÈGIA FUTBOLÍSTICA

La popularització dels drons s’estén a tots els àmbits i el món de l’esport no es queda enrere. La innovació tecnològica va aterrar al districte de Sants-Montjuïc a principis de temporada com a prova pilot i ara ja forma part de molts entrenaments i partits al camp de la Satalia.

El dispositiu, de 3 quilos i valorat en 7 mil euros, és dirigit per control remot i duu càmeres incorporades juntament amb un sistema de GPS que permeten l’enregistrament de vídeos amb perspectiva d’ocell. Els usos que se li poden donar són diversos: controlar incendis forestals, analitzar el trànsit, facilitar l’actuació en situacions d’emergència, el manteniment d’infraestructures o, com és aquest cas, millorar tàctiques esportives, entre d’altres.

Les imatges obtingudes es reprodueixen en un ordinador amb un programa -encara en desenvolupament- que analitza, per exemple, els moviments i les distàncies entre línies, per facilitar-ne la interpretació a l’entrenador. “La visió zenital dóna molta informació. Els entrenadors sempre busquem una perspectiva enlairada des de les grades i ara amb l’aparell ho tenim des del terra”, explicava el coordinador del club i entrenador de l’Infantil de l’APA Poble-sec, Gerard Trives, que n’és el promotor.

Trives ha assegurat que des que utilitzen l’aparell ja han notat algunes millores, sobretot en “les col·locacions dels jugadors i les distàncies entre les línies, ja siguin horitzontals o verticals”. El dispositiu, enlairat a un màxim de 120 metres, és quasi invisible a cop d’ull tant pels jugadors com pel públic, però el brunzit constant recorda en tot moment la seva presència. “No em fa res, jugo amb el meu equip i intento marcar els que puc” deia en Samuel, davanter centre de 13 anys.

Tot i que últimament s’han generalitzat molt, no tothom pot manipular-los. L’aparell és dirigit per control remot pel pilot professional de drons i director de l’empresa Drone It, Jorge Muñoz. Es necessita una llicència específica que s’obté després de realitzar un curs teòric i unes pràctiques, a més de tenir una assegurança. Muñoz va destacar la seguretat de l’aparell que “està equipat amb sistemes que no deixarien que caigués, abans tornaria al seu punt d’origen”. A més, ha incidit en la figura del pilot com a element clau, ja que els drons “són màquines intel·ligents, però s’han de manar, per això la persona ha d’estar qualificada per detectar quan hi ha una amenaça”.

L’Apa Poble-sec no és l’únic equip que ha buscat la resposta en la tecnologia. Altres equips com el Nàpols, l’Everton i el Granada també han utilitzat el dispositiu en els seus entrenaments. “L’ús del dron s’acabarà generalitzant en tots els àmbits i el futbol pot ser un d’ells”, assegurava Trives, mentre que Muñoz anava més enllà apuntant que “es podrà extrapolar a tots els esports”.

Els drons encara han de superar molts obstacles legislatius. L’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) ha redactat una nova llei per regular-ne l’ús, però no es pot aprovar fins que es formi el Govern espanyol. La normativa actual acota molt l’àmbit d’utilització, ja que prohibeix, per exemple, sobrevolar nuclis urbans, grans aglomeracions de persones o durant la nit. Tot i les limitacions que presenta el sector, els drons sembla que han aterrat per quedar-se i l’aplicació en el futbol és només la punta de l’iceberg.

CASTELLERS DEL POBLE-SEC – DIADA DE SANT JUST DESVERN

Diada de Sant Just Desvern

Castellers del Poble-sec: 2pd4, 4d7, 4d7a, 5d7, vd5
Castellers d’Esplugues: 3pd4, 5d7, 4d7a, 4d7, vd5
Castellers de Sants: 2pd4, 3d8, 4d8, 7d7, vd5

El passat diumenge 3 d’abril, els Bandarres vam agafar el tram-baix per anar cap al Baix Llobregat a trobar-nos amb els companys dels Cargolins d’Esplugues i dels Borinots de Sants a Sant Just Desvern. Una diada amb colles amigues que ens emplaça a encarar amb força aquest tram de temporada que culminarà, aviat, amb l’esperada diada de Can Bandarra.

Dos pilars de quatre per part dels de blau-cel i els de gris i tres pilars de quatre dels blau-marí van donar el tret de sortida a la jornada castellera. En primera ronda, els d’Esplugues van optar per una construcció composta, un bon 5d7. Els nostres padrins de Sants van obrir l’actuació ensenyant muscle i plantant un sòlid 3d8. Per la seva banda, els del Poble-sec van optar per inaugurar la diada amb un 4d7 lleuger amb nombrosos canvis.

En segona ronda, els Cargolins van mantenir-se en les estructures compostes realitzant un 4d7 amb agulla; els Borinots van tornar a marcar la diferència optant per un bon 4d8, mentre que els Bandarres van mostrar un treballat 4d7 amb agulla. En darrera ronda, els de blau-marí van realitzar un 4d7, els de gris van plantar un 7d7 mentre que els de blau-cel van tancar l’actuació amb un 5d7.

Totes tres colles van tancar l’actuació amb un vano de 5 respectivament.

Era el moment del toc de vermut, la Polca d’Ours i les tres colles van marxar cap a una Closca reformada on gaudir de la germanor entre colles. Som-hi que Can Bandarra s’apropa i hem de ser-hi totes!!
Seguim fent castells!
Seguim fent barri!
#sombarri
#fembarri
#noméspodemcréixer
Vídeos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLB9B04lYuwNvZriM7Yv9qaPECzeWR_xu
Fotografies:
https://picasaweb.google.com/117072874726702213807/043DAbril16DiadaPlacaDeLaPauStJust#

Castellers del Poble Sec
cps@castellersdelpoblesec.cat

PALAU DE LA PREMSA – PETICIÓ AL WEB DE L’AJUNTAMENT “DECIDIM”

Adjuntem el vincle amb el web “Decidim” de l’ajuntament de Barcelona, on podreu posar el vostre vot i opinió referent a la recuperació del Palau de la Premsa.

Us animen a participar-hi!

https://decidim.barcelona/proposals/palau-de-la-premsa