Monthly Archives: abril 2016

MERCAT DE LES FLORS. BUTLLETÍ N15 (2015-16)

Us adjuntem el vincle per llegir el nou butlletí amb les activitats del Mercat de les Flors, Dansa i Arts en moviment.

SUBVENCIONS DE CULTURA POPULAR I TRADICIONAL 2016, FINS EL 30 D’ABRIL

La Convocatòria de sol.licitud de subvenció de Cultura Popular i Tradicional 2016 de la Diputació de Barcelona es va publicar al BOP el passat dijous 31 de març.

El termini de presentació de sol.licituds és de l´1 al 30 d´abril.

Aquest any hi ha dues convocatòries de subvenció: una per a les Federacions i una altra per a les Entitats.

Podeu ampliar informació consultant el web adjunt.

PLA D’ACOLLIDA – CURS YANAPAY EN ATENCIÓ DOMICILIÀRIA

El Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom inicia un nou curs Yanapay en atenció domiciliària.

Del 30 d’abril al 18 juny, dissabtes, de 10,30 a 14h.

Al Casal Concòrdia, carrer Concòrdia, 33 baixos.

Telèfon: 93-324.85.38

Matrícules, a partir de l’11 d’abril.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA INVESTIGUEN LA MORT D’UN HOME EN UNA DISCOTECA DEL POBLE-SEC

Agents dels Mossos d’Esquadra investiguen la mort d’un jove la matinada de divendres, quan poc abans de les sis del matí, van rebre l’avís d’un home ferit per arma de foc, com a conseqüència d’una baralla a l’interior d’una discoteca del l’Avinguda del Paral·lel del Poble-sec, a tocar dels Jardins de les Tres Xemeneies. El Sistema d’Emergències Mèdiques va intentar reanimar la persona que finalment va morir. L’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Barcelona s’ha fet càrrec de la investigació per tal d’esclarir com s’han produït els fets.

Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom

LA HISTÒRIA DELS BARRIS DEL POBLE-SEC I LA FONT DE LA GUATLLA EN UN COL·LECCIONABLE FOTOGRÀFIC

Milers de fotografies que copsen la història del Poble-sec i Font de la Guatlla seran recollides al nou col·leccionable de “L’Abans”, que s’està elaborant per membres del Centre de Recerca Històrica del Poble-sec. El primer fascicle d’aquesta col·lecció va ser presentat ahir al vespre en un acte solemne que va tenir lloc al Molino del Paral·lel. A l’acte hi va ser present Joan Manuel Serrat, cantautor i nascut al barri del Poble-sec, que va fer la lectura del pròleg del llibre.

El volum estarà compost de 50 fascicles que s’aniran venent a un per setmana, i es trobaran a 25 punts del barri com llibreries, papereries i quioscos, on els veïns el podran adquirir. Es tracta d’una col·lecció de la qual ja s’han editat 18 volums de diferents barris de la ciutat de Barcelona.

Aquesta nova col·lecció tindrà un gran ús pels historiadors i veïns del barri que el podran consultar a les biblioteques. El president del Centre de Recerca Històrica del Poble-sec, Josep Guzmán, va destacar que en aquesta obra “es troben imatges amb les quals no cal explicar res, ja que al veure una dona entrant a una cansaladeria, ja contextualitzes la fotografia”. En Xavier Rodríguez, veí de Poble-sec, celebrava que el recull d’imatges “són fetes per pares, avis o petits, tots veïns del barri”.

A la presentació hi va ser el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jaume Asens que destacava aquest projecte, ja que “ha d’explicar la història del barri i recuperarà la memòria de qui són els veïns i veïnes d’aquest espai de la ciutat”. Per Asens, és un “esforç col·lectiu”, generat per un barri obrer i humil que “ha viscut grans moments i està ple de vida”.

L’ABANS DEL POBLE-SEC I LA FONT DE LA GUATLLA – PRESENTACIÓ DEL COL·LECCIONABLE

El proper dimecres 20 d’abril a les 20 h, en el local de El Molino (C/ Vila i Vilà, 99) es fa la presentació del Col·leccionable de L’Abans del Poble-sec i Font de la Guatlla.

Aquesta edició és viva i participativa. Es pot fer per fascicles, que s’han editat amb les fotografies cedides per veïns i veines dels dos barris; o esperar al final, on es vendrà el llibre complet i relligat

Al mateix temps, demanen la col·laboració de totes les persones que tinguin fotos entre 1857 i 1979, perquè puguin formar part d’aquest recull fotogràfic.

Per aquesta presentació us esperem a tots! Des de CERHISEC, i més concretament els 4 membres que hi treballen, volem que sigui una presentació entrenyable i popular.

Fins dimecres!

Josep Guzmán – CERHISEC

EL XIC GUANYA EL SEGON PREMI FEDERICO MAYOR ZARAGOZA

Avui han otorgat al projecte Creació XIC el segon premi Federico Mayor Zaragoza 2016 (UNESCO), en la categoria social-cultural. Aquest premi reconeix tot el seu recorregut, en les seves cinc edicions. Cinc edicions plenes de procesos de creació amb tots els seus espais de debat, revindicació, expressió, compartir, conviure amb la diversitat, que és el que som.

Gràcies perquè sou part d’aquest camí!

www.ruaxic.blogspot.com

Trailer “Fils de Vida”: https://www.youtube.com/watch?v=C_ig3QDuz7I&feature=youtu.be

Moltes felicitats a la resta projectes premiats i, per descomptat, a tots els participants!

LA CASA DE LA PREMSA, UN EDIFICI HISTÒRIC EN DESÚS QUE RECLAMEN ELS VEÏNS DEL POBLE-SEC

TELENOTÍCIES DE TV3, DIA 17 D’ABRIL A MIGDIA

A Barcelona hi ha molts edificis de titularitat pública en desús. Alguns són reivindicats pels veïns i les entitats per poder instal·lar-hi equipaments. Un exemple és la Casa de la Premsa, construïda per a l’Exposició Internacional del 1929 i on treballaven els periodistes vinguts de tot el món per cobrir l’esdeveniment. Un estudi fet per l’Ajuntament revela detalls interessants sobre la seva història i ha determinat que l’estat de conservació estructural és força bo.

APLEC DE SANTA MADRONA 2016 – TIQUETS PER AL DINAR, JA A LA VENDA

El dia 17 d’abril, diumenge, es farà l’aplec de Santa Madrona 2016, com sempre a l’ermita de Santa Madrona de Montjuïc.

La vella ermita és al costat del Palau Nacional, tot just al tombar del revolt del Museu Etnològic, per damunt de la Font del Gat.

A les 10 h Esmorzar
A les 11 h Missa
A les 12 h Activitats: tómbola, sardanes, gegants, diables i tabalers.
A les 14 h Dinar

Els tiquets per al dinar són a la venda a les parròquies del Poble-sec, 10€, adults; i 10€, infants.