EL POBLE-SEC CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE LA POESIA AMB MÚSICA I POEMES

Per tal de fomentar la parla catalana, des del 2007, cada 21 de març Catalunya celebra el Dia Mundial de la Poesia declarat per la Unesco. El barri del Poble-sec ha decidit participar aquest any per primera vegada, a través d’un seguit d’activitats: “La intenció és celebrar-ho cada any amb actes molt diversos, creiem que és molt bonic” deia l’escriptora Júlia Costa de l’Associació CERHISEC, que va encarregar-se de parlar de l’escriptora Olga Xirinacs el passat divendres a la Biblioteca Francesc Boix.

Cada any, amb motiu d’aquesta celebració, es fa la tria d’una autora a qui se li encarrega un poema que és traduït a moltes llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia. Enguany s’estan fent homenatges a Xirinacs perquè compleix 80 anys. L’escriptora i professora de piano catalana és nascuda a Tarragona i al llarg de la seva vida ha escrit poesia, novel·la, contes i assaig, i també col·labora a diversos diaris. A més, ha estat reconeguda amb els premis més importants de la literatura catalana, i l’any 1990 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Segons Costa, amb aquest acte lúdic “he volgut reivindicar l’obra d’aquesta escriptora, oblida durant uns anys”. Durant la seva intervenció va fer un record de la trajectòria literària de Xirinacs, es va llegir el poema “Preneu la roses”.

Després de llegir diversos poemes de Xirinacs, es va donar protagonisme a un grup de música i poesia que van amenitzar l’acte. El poeta i rapsode, José Liñan, juntament amb el guitarrista Manel Cano van fer conèixer el seu projecte “Aventurers amb el cor de gebre”: “Són poemes en castellà amb un toc urbà i contemporani” comentava Liñan.

Comments are closed.