Daily Archives: 16 de març de 2016

LA DIADA DE SANTA MADRONA, LA MÉS PRIMERENCA DELS CASTELLERS DEL POBLE-SEC

El barri del Poble-sec va viure el passat diumenge al migdia una de les celebracions castelleres més primerenques de la temporada, la Diada de Santa Madrona que homenatja a la patrona del barri. Les camises blau-cel van trobar-se a la plaça de Santa Madrona enmig d’una multitud de veïns i veïnes que, amb molta emoció, van gaudir d’una jornada “molt positiva, ja que sent inici de temporada vam poder assolir els objectius que volíem, és a dir, fer castells de sis i algun castell compost de set” segons detalla Arnau López dels Castellers del Poble-sec. Les colles castelleres vallesanes de Sabadell i Sant Cugat van ser les convidades en una diada en la qual el temps va acompanyar.

Els Bandarres van encarregar-se d’obrir l’actuació amb un 4 de 7, tot i que asseguren que la finalitat al llarg d’aquesta temporada és consolidar el 4 de 8. Els poblesequins van seguir la segona ronda amb els castells compostos d’un 4 de 7 amb agulla. Més tard, van trobar-se amb certes dificultats per aixecar un 3 de 7 que acabaria en un intent desmuntat i que van descarregar amb encert més tard. Per acabar es van fer els pilars de comiat i la “quarta ronda” va servir per gaudir d’un moment de germanor entre tots els membres de les colles participants amb una calçotada popular. Finalment tots els castellers van desplaçar-se fins a Can Bandarra per acabar de gaudir de la diada.

Fins al pròxim 3 d’abril els Castellers del Poble-sec podran descansar, llavors hauran d’anar a Esplugues de Llobregat i començar a preparar les actuacions del mes de maig, quan se celebrarà la Diada de Can Bandarra “en què intentarem portar el clàssic de vuit” avança López.