Daily Archives: 15 de març de 2016

OPEN CAMP RECREARÀ A L’ESTADI DE MONTJUÏC LA PROVA DELS 110 METRES TANQUES, DE LA MÀ DE L’ACNUR

Open Camp, el primer parc del món dedicat a l’univers de l’esport, que obrirà portes el proper 16 de juny a les instal·lacions de l’Anella Olímpica de Montjuïc, continua ampliant el seu compromís social i avui ha firmat un conveni marc de col·laboració amb el comitè català de l’Agència de l’ONU per als Refugiats (ACNUR-UNHCR) amb l’objectiu de sensibilitzar els visitants del parc de la situació de vulnerabilitat que afecta a milions de refugiats a tot el món.

Per portar a terme aquest propòsit, el parc de l’esport OPEN CAMP ha ideat una l’experiència esportiva que difondrà els valors de solidaritat amb els refugiats que promou l’ACNUR. Serà una recreació de la prova olímpica dels 110 metres tanques que permetrà als visitants del parc posar-se a la pell d’un atleta olímpic. Participaran en aquesta emblemàtica cursa a la pista de l’Estadi Olímpic Lluís Companys al mateix temps que coneixen els obstacles i dificultats que han de superar persones refugiades durant el seu exili. En les properes setmanes els equips de treball de totes dues organitzacions acabaran de definir i dimensionar l’experiència.

Així mateix, OPEN CAMP posa a disposició del comitè català de l’ACNUR les instal·lacions de l’Estadi Olímpic per a iniciatives solidàries, com ara activitats per recaptar fons per emergències, i també un espai expositiu permanent al mateix Estadi Olímpic.

Amb aquest acord marc, el Comitè Català de l’ACNUR se suma a d’altres entitats sense ànim de lucre amb qui OPEN CAMP també col·labora, com ara Creu Roja o Oxfam Intermón, entre d’altres.

Sobre el Comitè Català de l’ACNUR

L’Associació comitè català de l’ACNUR es crea l’any 2001 amb l’objectiu de donar suport a les tasques de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR – UNHCR en les seves sigles en anglès) arreu del territori català. Ho fa tant en la difusió de la realitat i les necessitats de les refugiades i refugiats, mitjançant accions de sensibilització i educació per al desenvolupament, així com amb la tasca de recaptar fons públics i privats per ajudar a finançar els projectes d’assistència i protecció dels drets a persones refugiades, desplaçades, retornades i reassentades sota l’empara de l’ACNUR. El comitè Català de l’ACNUR és una entitat associada al Comitè espanyol de l’ACNUR.

COM EMPRENDRE COL·LECTIVAMENT PROJECTES D’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

En el marc de l’Acció per Impulsar l’Economia Solidària Poble Sec organitzada per CooperaSec i Diàlegs us facilitem informació sobre el dos pròxims tallers.

Introducció a l’economia social i solidària. Reptes, recursos i estratègies. A càrrec de Jordi Garcia, autor del llibre Adéu capitalisme.

Objectius del taller:
•Facilitar un major coneixement al barri del significat de l’economia cooperativa, solidària, comunitària i feminista.
•Repensar que són possibles altres models de desenvolupament a on el centre és la sostenibilitat de la vida, quines eines tenim per desenvolupar-ho?
•Donar a conèixer altres pràctiques de desenvolupament comunitari des de els valors de l’economia cooperativa, solidària, comunitària i feminista. Quins són els reptes i les oportunitats per implementar-les al nostre barri?

Dia i hora: dijous 3 de març, de 18:45 a 21:45 h.

Lloc: Centre Cívic El Sortidor (Pl. del Sortidor, 12)

Informació més detallada sobre continguts i també inscripcions: http://cooperasec.barripoblesec.org/tallers-i-jornades-2016/sessio-2-economia-social-i-solidaria-reptes-recursos-i-estrategies/
Inscripcions fins el dia 1 de març o fins a esgotar places.

Com ens cuidem? Eines per a la sostenibilitat de la vida personal, laboral, familiar i comunitària. A càrrec de Cúrcuma.

Objectius del taller:
Els ritmes que portem a la nostra societat, a vegades fan que certs aspectes bàsics de les nostres vides els deixem de banda i, amb el temps, apareixen conflictes a l’equip de treball, cansament emocional, estrés, la no-conciliació familiar amb altres aspectes de la vida, el multi activisme, etc.

Reflexionarem eines al voltant dels diferents aspectes de les cures, des de com ens tenim en compte a un/a mateix/a, fins com podem resoldre certs conflictes relacionals a l’equip de treball, passant també per preguntar-nos quins espais de cura hi ha al barri, entre altres aspectes que siguin d’interès del grup.

Dia i hora: dijous 17 de març, de 18:45 a 21:45 h.

Lloc: Centre Cívic El Sortidor (Pl. del Sortidor, 12)

Informació més detallada sobre continguts i també inscripcions:http://cooperasec.barripoblesec.org/tallers-i-jornades-2016/sessio-3-eines-per-a-la-cura-personal-laboral-i-comunitaria/
Inscripcions fins el dia 15 de març o fins a esgotar places.

Informació sobre procediment d’inscripcions:
Ambdues activitats són gratuïtes i estan adreçades a població resident al Poble Sec o entitats/col·lectius que desenvolupin la seva activitat a aquest barri, prioritàriament.

Les places són limitades, cal omplir un formulari per cada persona participant, el criteri de selecció es farà per territorialitat i ordre d’inscripció.

BENESTAR: SUBVENCIONS

Des del 27 de febrer fins al 17 de març de 2016 (ambdós inclosos) està oberta la convocatòria de subvencions a favor d’entitats sense finalitat de lucre en l’àmbit de Benestar Social, l’àmbit d’Igualtat i Ciutadania i l’àmbit del Respir per a les famílies cuidadores de persones amb discapacitat i/o malaltia mental, per a aquest any 2016.

Podeu trobar la convocatòria completa seguint el vincle del web adjunt.