Daily Archives: 10 de març de 2016

UNA GRAN FESTA INAUGURA EL NOU EDIFICI DE L’ESCOLA MOSSÈN JACINT VERDAGUER

El nou edifici de l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer del barri del Poble-sec, va ser inaugurat el passat dissabte en una gran festa amb pares, alumnes, professors i veïns. Durant tot el matí l’escola va tenir les portes obertes a tothom que volgués veure el nou edifici, la remodelació del pati i la restauració de la façana de l’antic edifici de l’escola.

A la festa no hi van faltar tallers infantils, un concurs de fotografia, visites guiades, una cantada coral i diversos balls que van interpretar els alumnes de l’escola. A més, els veïns van poder veure l’actuació dels Castellers i Geganters del Poble-sec, i van poder ballar amb una flashmob. Per tal de recaptar diners per les colònies de finals de curs, durant la celebració, també es van vendre coques i pastissos elaborats pels pares dels alumnes.

Enmig de molta emoció, la directora de l’escola, Núria Lacasa, va recordar alguns dels moments de lluita que ha tingut l’escola, “han hagut moltes reunions en què s’han unit forces amb entitats, el Districte de Sants-Montjuïc, el Consorci perquè fos possible aquest projecte educatiu amb coratge i il·lusió”. La directora va assegurar que l’objectiu de l’escola era aconseguir fer un ús de l’antic edifici de Bombers, tot i això, va recordar que, finalment, l’anterior regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, “va aconseguir que la Fira de Barcelona ens cedís un espai per poder fer aquest edifici”. Per la seva banda, Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec va parlar de la història de l’edifici antic de l’escola: “Aquest edifici no havia de ser una escola, ja que el segle XVIII es va fer aquest edifici que va costar 175.000 pessetes i va acollir les oficines de l’exposició de Montjuïc fins a l’any 1930”. Més tard, l’edifici havia de convertir-se en la Tinença Alcaldia del Districte II de Barcelona, “però davant la manca d’escoles, els veïns d’aquest barri es van mobilitzar perquè aquest edifici fos una escola”. L’1 d’abril de 1931 naixia, doncs, l’escola Mossèn Jacint Verdaguer.

Per la seva banda el Conseller d’Educació del Districte de Sants-Montjuïc, Joan Sanromà, va celebrar la inauguració d’un espai que “ha estat una realitat després de 9 anys, gràcies a la força de l’escola, dels veïns i entitats, dels polítics i de la comunitat educativa”. Sanromà va definir aquesta escola com a “exemplar a Sants-Montjuïc, és a dir, pública, diversa, innovadora i oberta a tothom”. Finalment, Mercè Massa, gerent del Consorci d’Educació de Barcelona va voler reconèixer la “feina que es fa en aquesta escola en el seu dia a dia, conec a l’escola per la Núria Lacasa”.

Al final de l’acte una corda de desenes de metres entre l’edifici antic i el nou, on tots els presents a l’acte s’hi havien d’agafar, van unir simbòlicament els dos edificis i van posar el punt i final a una jornada històrica per l’ensenyament del Poble-sec a ritme del nou grup de tabalers del centre educatiu.