Monthly Archives: març 2016

IDOMENI – RECOLLIDA DE MATERIAL PER ALS REFUGIATS

Fins a l’1 d’abril, les Cotxeres de Sants seran un punt de recollida de material per a les més de 20.000 persones refugiades al camp d’Idomeni, de les quals un 30% són infants.

L’ONG Gra de Blat també col·labora en aquesta campanya solidària i promou la recollida al districte de Sants-Montjuïc. Ja serà el 3r enviament que organitza El Rebost Solidari de Cerdanyola.

Podeu saber-ne més aquí.

Què podeu portar?

Roba d’abric, mantes, sabates, calçat esportiu, botes d’aigua, roba interior nova, samarretes, mitjons, impermeables, cotxets per a nadons, barrets, guants, leggins, roba per a embarassades, compreses, bolquers, productes d’higiene íntima, sabó, cadires de rodes, tendes de campanya, motxilles, llanternes, mini joguines…

PLA D’ACOLLIDA POBLE-SEC PER A TOTHOM – MATRÍCULA DELS CURSOS DE FORMACIÓ LINGÜÍSTICA

El Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom torna a obrir període de matrícules de cara els cursos de formació lingüística del proper trimestre.

Comptem amb formacions de Català, Castellà, Anglès i Ofimàtica i de l’Espai Anissa. Aquest darrer és un grup de castellà per a dones.

Les matrícules inicien el proper dia 15 fins a fi de places.

Poblesec per a Tothom – 93.324.85.38
Concòrdia, 33, baixos

PLA D’ACOLLIDA – CURSOS PER A JOVES: ANGLÈS I INFORMÀTICA, D’ABRIL A JUNY DE 2016

Des del Projecte SEC.tor Jove del Pla d’Acollida Poble-Sec per a Tothom de la Coordinadora d’Entitats de Poble-Sec us fem arribar formació per joves entre 16 a 25 anys en Anglès i Informàtica.

Formació començarà el 4 o 6 d’ Abril.

INFORMÀTICA:
Dilluns de 11 a 12 hores, Informàtica i després de 12 a 13 hores Aula oberta de recerca feina als ordinadors.
Per curs d’informàtica es poden inscriure a tots els tallers des del 4 abril fins el 27 de juny, o puntualment als tallers següents:
1º taller: Word- 4 i 11 Abril.
2º taller: Power Point- 18 i 25 Abril.
3º taller: Navegació i cerca feina- 2 i 9 Maig.
4º taller: Publisher- 23 i 30 Maig.
5º taller: Excel- 6 i 13 Juny.
6º taller: Blog- 20 i 27 Juny.

ANGLÈS:
Dimecres de 10.30 a 12 hores, Curs Anglès iniciació i mig per tal de ajudar als joves a millorar i perfeccionar el seu anglès.

Inscripcions obertes ja al Casal Concòrdia, Carrer Concòrdia número 33. Barcelona, Metro línia 3 Poble-Sec, cal reserva i entrevista prèvia. Horaris d’inscripcions tots els matins de 11 a 13 hores.

Requisits: Parlar i escriure correctament Castellà o català. I 5 euros per pagar material.

Cal fer derivacions a Ana Muñoz, email: jovesacollida@gmail.com, o trucar al 933248538.

FOTOGRAFES.COM, ACTIVITATS

El col·lectiu Fotografes.com ens facilita la seva agenda d’activitats dels propers mesos.

Tallers el 20 de febrer, 12 de març i 2 d’abril.

Sortida fotogràfica el 10 d’abril.

Podeu ampliar la informació si seguiu el web adjunt.

AICEC – ADICAE: MES DE CONSUMIDOR

Adjuntem el programa del mes del consumidor d’AICEC-ADICAE.

El teniu en el fitxer pdf adjunt i en podeu ampliar dades seguint el vincle del web.

ACTIVITATS DESTACADES:

– Dimarts 15 de març, 11:00 h. Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores.
Acte públic de lectura del manifest. Centre Cívic Golferichs (Gran Via de les Corts Catalanes, 491).

– Dijous 17 de març, 19:00 h. Xerrada: Com afecta la banca en l’economia i la política. Amb Juan García i Carlos Sampietro (membres d’ATTAC). Seu d’AICEC-ADICAE (C/Creu dels Molers, 13 local).

Dijous 31 de març, 19:00h. L’evasió fiscal dels grans poder econòmics. Amb Xavier Casanoves (Plataforma per una fiscalitat justa). Seu d’AICEC-ADICAE (C/Creu dels Molers, 13 local).

PERSPECTIVA

PerSpectiva

És la mirada de gènere dels equipaments que formen part del barri del Poble-sec del barri del Poble-sec.

Fins el 30 de març.

A la Biblioteca del Poble-sec – Francesc Boix, al Centre Cívic del Sortidor i al Centre Cultural Albareda.

EL POBLE-SEC CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE LA POESIA AMB MÚSICA I POEMES

Per tal de fomentar la parla catalana, des del 2007, cada 21 de març Catalunya celebra el Dia Mundial de la Poesia declarat per la Unesco. El barri del Poble-sec ha decidit participar aquest any per primera vegada, a través d’un seguit d’activitats: “La intenció és celebrar-ho cada any amb actes molt diversos, creiem que és molt bonic” deia l’escriptora Júlia Costa de l’Associació CERHISEC, que va encarregar-se de parlar de l’escriptora Olga Xirinacs el passat divendres a la Biblioteca Francesc Boix.

Cada any, amb motiu d’aquesta celebració, es fa la tria d’una autora a qui se li encarrega un poema que és traduït a moltes llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia. Enguany s’estan fent homenatges a Xirinacs perquè compleix 80 anys. L’escriptora i professora de piano catalana és nascuda a Tarragona i al llarg de la seva vida ha escrit poesia, novel·la, contes i assaig, i també col·labora a diversos diaris. A més, ha estat reconeguda amb els premis més importants de la literatura catalana, i l’any 1990 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Segons Costa, amb aquest acte lúdic “he volgut reivindicar l’obra d’aquesta escriptora, oblida durant uns anys”. Durant la seva intervenció va fer un record de la trajectòria literària de Xirinacs, es va llegir el poema “Preneu la roses”.

Després de llegir diversos poemes de Xirinacs, es va donar protagonisme a un grup de música i poesia que van amenitzar l’acte. El poeta i rapsode, José Liñan, juntament amb el guitarrista Manel Cano van fer conèixer el seu projecte “Aventurers amb el cor de gebre”: “Són poemes en castellà amb un toc urbà i contemporani” comentava Liñan.

ORIOL CASALS PRESENTA “POETA CABANYES”, LA SEVA PRIMERA MAQUETA

L’Oriol Casals és cantautor i actualment veí del barri de Sants, va començar a tocar la guitarra quan tenia 16 anys i vivia a Vilafranca del Penedès, on va estar dos anys estudiant a l’escola municipal del seu poble. Més tard també va estar estudiant a l’escola del Taller de Músics de Barcelona. Fa dues setmanes va publicar “Poeta Cabanyes”, la seva primera maqueta amb sis temes que va escriure quan vivia al Poble-sec, fa dos anys, i que porta el nom del carrer on vivia.

Com arribes als nostres barris i que et fa començar a escriure les cançons?

Jo havia viscut a Vilafranca, però per feina quan tenia 20 anys, l’any 2013, vaig anar a viure al Poble-sec. Donat de la independència que vaig viure en aquell moment – amb moltes emocions personals – vaig començar amb el projecte. Ja anteriorment havia compost per altres bandes, però en aquesta ocasió es va tractar d’una cosa més personal. Quan tornava de treballar agafava la guitarra i vaig anar provant melodies fins que vaig acabar escrivint estrofes i diversos temes, estava molt inspirat.

No va ser fins a l’any passat quan vas tenir aquests temes escrits?

Sí. L’abril de l’any passat vaig començar amb la maqueta. Ha estat un procés llarg, ja que he hagut de tocar tots els instruments. Finalment, però, estic molt content de com ha quedat.

Podem trobar pocs grups que s’encarreguin de tocar tots els instruments, oi?

De fet, la bateria no la toco jo, en cap tema. I el violí en un tema tampoc. Però la resta si que ho toco, com les guitarres, baix, piano, i les veus.

Amb quin instrument et quedes de tots els que toques?

Si m’hagués de quedar amb un, em quedo amb la guitarra.

Segurament a molts veïns del Poble-sec els sonarà el nom de la maqueta “Poeta Cabanyes”, oi?

Sí. És el nom d’un dels carrers d’aquest barri. Allà és on vaig viure i on va començar el projecte.

De què parlen els temes que has escrit?

Parlen de coses adaptables de llocs i persones. Parlo de sentiments humans en què tots podem sentir-nos identificats. He posat tot l’amor que tinc per la música. Parla de les qualitats humanes que tenim, a vegades sense ser capaços de veure-les. El tema “Viure el moment” expressa que cal viure el moment i gaudir de la vida, encara que a vegades costi. “Ajuda’ns Déu” parla de la naturalesa en defensa, recordant que cal conservar el planeta. “T’envio amor” és una cançó que va dedicada al meu fill, encara que no sigui pare, penso que les persones viuen abans i després del seu pas a la Terra de forma energètica.

On podem escoltar aquestes cançons?

A les xarxes socials i plataformes digitals es poden escoltar i descarregar. A més, ara estic començant a buscar espais per actuar en directe.

Tens previst continuar escrivint més temes musicals?

Sí. De fet la maqueta “Poeta Cabanyes” té més temes però encara estic treballant amb ells, ja que requereix molta feina. A més, tinc altres temes d’altres projectes solitaris que cal madurar molt.

BIBLIOTECA FRANCESC BOIX . HORARI DE SETMANA SANTA

La Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix romandrà tancada del 21 al 28 de març, ambdós inclosos. Consulteu els horaris de les Biblioteques de Barcelona

CONCERTS A ALBAREDA, DE GENER A MARÇ DE 2016

Adjuntem fitxer pdf amb el programa complet dels concerts musicals de Centre Cultural Albareda, de gener a març de 2016

Tots el concerts

BARNASANTS
14/01/2016 > 14/04/2016
Preu: Consulteu web. Aforament limitat
Per tercer any l’Albareda es converteix en seu del festival BarnaSants, el festival de cançó d’autor més important del país. Properament n’anunciarem la programació.

BIKIMEL
Divendres 22 de gener
De 20.30 a 21.30
22/01/2016 > 22/01/2016
Preu: Entrada gratuïta. Aforament limitat
La cantautora sabadellenca Vicky de Clascà presenta el seu tercer disc Morir d’un llamp.

JOSEP BENÍTEZ TRIO
Divendres 29 de gener
De 20.30 a 21.30
29/01/2016 > 29/01/2016
Preu: Entrada gratuïta. Aforament limitat
Josep Benítez Trio és una proposta jazzística que experimenta amb el so del trio Hammond.

KHØL
Divendres 19 de febrer
De 20.30 a 21.30
19/02/2016 > 19/02/2016
Preu: Entrada gratuïta. Aforament limitat
Primer concert d’aquesta banda que s’estrenarà a l’escenari de l’Albareda amb versions d’èxits de punk-rock.

NAMINA
Divendres 26 de febrer
De 20.30 a 21.30
26/02/2016 > 26/02/2016
Preu: Entrada gratuïta. Aforament limitat
La multiculturalitat de Natàlia Miró do Nascimento pren força al seu primer disc Orlando (Microscopi, 2014), un projecte d’arrels mestisses com l’autora. Concert inclòs al festival BarnaSants.

KIDS FROM THE 90s
Divendres 11 de març
De 20.30 a 21.30
11/03/2016 > 11/03/2016
Preu: Entrada gratuïta. Aforament limitat
Kids recupera els sons dels noranta i els combina amb un indie-rock fresc i propi.

ALBERTO MONTERO
Divendres 18 de març
De 20.30 a 21.30
18/03/2016 > 18/03/2016
Preu: Activitat gratuïta. Aforament limitat
Alberto Montero és un autor de música “geogràfica”, visitant de llocs i èpoques, especialista en mesclar el folk més preciosista i tranquil amb composicions pop.