LES TERRASSES DELS CARRERS DE BLAI I BLESA DEL POBLE-SEC HAURAN D’ADAPTAR-SE A L’ORDENACIÓ SINGULAR

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat l’Ordenació Singular de Terrasses del carrer Blai i Blesa amb una reducció dels horaris de les terrasses, amb l’objectiu de garantir el descans i el benestar dels veïns i veïnes d’un eix que per la seva oferta comercial, d’oci i restauració, atrau una important concentració de visitants. Així doncs, de diumenge a dijous, els bars i restaurants del carrer Blai i Blesa hauran de recollir les terrasses abans de les 11 de la nit, mentre que divendres i dissabte ho podran fer una hora més tard, és a dir una hora menys que el règim general que marca l’Ordenança de Terrasses.

La regulació també inclou “la limitació a 37 el nombre màxim de terrasses que podran haver-hi en un futur al carrer Blai, actualment és de 34” recorda Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. En aquest sentit, s’ha dividit l’espai afectat en nou trams, cadascun dels quals tindrà un màxim de terrasses i taules per tal que quedin ben distribuïdes al llarg de tots dos carrers. A més, l’espai que ocupi la terrassa haurà d’estar correctament senyalitzat amb una línia de pintura blanca discontinua. També s’obligarà “deixar un pas per a vehicles d’emergència i un pas per a la circulació” apunta Jiménez.

Per tal d’abaixar el soroll, les cadires i les taules seran del material menys sorollós possible, i hauran de tenir incorporats tacs de goma a les potes. El gerent també recorda que “s’obligarà a tenir un para-sol per esmorteir el soroll que puja als habitatges”.

Al llarg de les pròximes setmanes, i abans de finalitzar el mes de febrer, l’Administració es posarà en contacte amb els restauradors per informar-los d’aquestes mesures que seran publicades pel Butlletí Oficial de la Província de Barcelona. Des del Districte de Sants-Montjuïc es valorarà aquesta regulació i “no descarta la possibilitat de prendre altres mesures, en un futur, en funció de com es comporti el soroll, la màxima queixa pels veïns”, segons Jiménez, per tal d’intentar un equilibri entre el descans i la tranquil·litat que demanen els veïns i l’activitat econòmica de la zona.

Per tal de consensuar el màxim possible els criteris ordenadors d’aquest entorn, al llarg dels últims mesos s’ha seguit un procés participatiu amb veïns i entitats que conviuen als carrers Blai i Blesa, amb els que s’han mantingut diverses reunions. Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec valora positivament “el consens que hi ha hagut entre comerciants i veïns, ja que les dues parts han acceptat el resultat i això és important”.

Diversos dels restauradors afectats encara no estan assabentats de quan hauran de complir amb la regulació. La majoria d’aquests, per tal de garantir el benestar dels veïns, estan d’acord amb l’Ordenació Singular, encara que els perjudiqui econòmicament en la facturació. “Quan sigui estiu serà un problema tancar a les onze de la nit entre setmana” critica l’Aldo, propietari d’un dels bars del carrer Blai. També recorda que l’increment de terrasses que s’ha produït al llarg dels últims cinc anys, “és un problema que parteix des del principi, és a dir, s’han deixat obrir molts bars en aquest tram”. Un altre cambrer de la zona, en Mohamed Yasir, opina que “és una mesura no favorable pel nostre negoci, encara que pels veïns sí que ho és”.

Comments are closed.