Daily Archives: 8 de gener de 2016

EL PATGE GREGORI REP MILERS DE CARTES DELS INFANTS DEL POBLE-SEC

Dilluns al vespre, centenars de nenes i nens del barri del Poble-sec van rebre al patge reial que entregarà totes les cartes als Reis Mags de l’Orient aquest mateix vespre. Ha estat la desena edició d’aquesta activitat que va iniciar-se a quarts de set del vespre amb una cercavila que va recórrer el carrer de Vila i Vilà, des del parc de les Tres Xemeneies fins a arribar a la plaça de Santa Madrona.

El Patge Gregori va anar acompanyat per un total de tretze comparses i 10 entitats del barri que van participar de la cavalcada. Cada any el patge és esperat pels més petits, ja que una vegada acaba el recorregut a la plaça de Santa Madrona, tots ells els hi entreguen les cartes, “podem estar fins a les deu o quarts d’onze de la nit perfectament, és a dir, fins que tots els nens l’entreguin” assegurava Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, que juntament amb el Consell de Cultura Popular i Tradicional del Poble-sec van organitzar la visita del patge. També hi va assistir la consellera del govern del Districte al barri del Poble-sec, Carolina López, qui deia que “es tracta d’una tradició del barri, a la gent li agrada molt”. López havia vingut altres anys com a veïna, “però enguany em toca fer la recepció, estic molt nerviosa i emocionada, és molt bonic veure els nens il·lusionats” expressava.

Tot i el plugim que va caure, van ser molts els veïns que van voler rebre el Patge Gregori. La Marina, veïna del barri comentava que aquesta activitat “dóna molta alegria i és molt positiu”, i en Gavino acompanyat del seu fill de cinc anys, també veí del barri, opinava que “és molt maca pels nens”. Alguns dels regals que demanarà l’Adrià són “la vaca boja o un cotxe de bombers”. L’Helena va ser la tercera vegada que va gaudir de l’activitat juntament amb el seu fill, el Leo que explicava que només ha demanat “un bomber inflable, cotxes i que tots siguem feliços”.