PRIMERA RUTA DE COMERÇ SOSTENIBLE AL BARRI DEL POBLE-SEC

L’Ajuntament de Barcelona vol promoure el comerç sostenible i de proximitat. El Poble-sec és el barri pioner a la ciutat on es posa en marxa aquesta proposta de rutes i mapes per establiments sota l’epígraf Mapa Barcelona + Sostenible, una proposta que vol destacar negocis sostenibles, solidaris i de proximitat.

Aquest diumenge, 13 de desembre, a partir de les 12 hores, a la plaça Navas, el districte de Sants-Montjuïc ha organitzat aquesta primera ruta perquè qui vulgui pugui descobrir aquesta primera selecció de comerços. Es tracta de 13 establiments, que s’aniran ampliant de forma interactiva a través de la possibilitat d’inscriure’s a tallers de mapatge (mapa@bcnsostenible.cat)

El Poble-sec és un dels barris amb més emergència cultural de la ciutat. Un espai caracteritzat pel caliu humà, amb un teixit social arrelat, un associacionisme consolidat i un incipient sentit de la responsabilitat ambiental.

Aquesta ruta vol descobrir les botigues de barri que, ja sigui per tradició o per ideologia, han fet una aposta ferma per orientar el seu negoci amb sentit social i ecològic.

Promoció del comerç de proximitat

Aquesta iniciativa s’emmarca en el pla d’acció de l’Ajuntament, que impulsa unes noves línies estratègiques en l’àmbit del comerç i el consum, transversals amb totes les àrees del govern municipal, amb especial atenció al petit i mitjà comerç de proximitat, i amb l’objectiu d’aconseguir un comerç vital a tota la ciutat que generi el màxim possible d’ocupació, faciliti la cohesió social i territorial i faci el millor ús possible dels recursos naturals.

Es vol fer una aposta clara per la presència de comerç a tota la ciutat i la descentralització de les polítiques comercials. Per fer-ho, s’integren mesures de promoció, formació, accés a les tecnologies de la informació i modernització, amb especial èmfasi en l’adaptació de l’ús dels recursos públics a les diferents realitats de cada districte. Per fer-ho, s’endeguen mesures com aquesta primera ruta i mapa de 13 comerços destacats al barri del Poble-sec.

Comments are closed.