TRES ENTITATS DE SANTS-MONTJUÏC SÓN ELEGIDES PER FORMAR PART DEL CONSELL DE CIUTAT

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, i la Fundació Esclat la Marina han estat les tres entitats del districte de Sants-Montjuïc que juntament amb altres dotze entitats de la resta de Barcelona tindran representació en el Consell de Ciutat. Aquest òrgan és un espai de diàleg entre la ciutadania i el govern, és a dir, té la funció de vincular el conjunt dels agents institucionals i individuals de la vida de Barcelona amb les preocupacions i l’activitat dels poders públics municipals. Amb l’objectiu d’iniciar un procés de renovació tal com dicten les Normes Reguladores de la Participació Ciutadana i al Reglament Intern del Consell, un total de 31 entitats ciutadanes van presentar la seva candidatura a través d’un vídeo entre el passat 4 i 18 de novembre, i just fa una setmana es coneixien els resultats de la votació. Enguany, per evitar desplaçaments, les entitats de tota la ciutat han votat des de la mateixa web a través d’una clau que han hagut d’introduir a la pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona.

Han estat des de la seva fundació, però enguany han rebut més vots que cap altra entitat de la ciutat. El vicepresident de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Enric Francès ho ha volgut deixar com una “anècdota satisfactòria”, les entitats han respost bé, un suport que sempre hem tingut del barri, per tant continuarem treballant, ja que per a les entitats és el màxim òrgan de participació consultiu” ha dit. Francès ha comentat que amb aquest òrgan es tracten qüestions sobre turisme, impostos, pressupostos i, en general, àmbits transcendentals de la ciutat i que incideixen als nostres barris”.

Des del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta s’ha valorat molt positivament que “les entitats ens hagin donat el suport per poder seguir sent des de l’inici” ha dit la seva presidenta, Lluïsa Erill. També ha destacat que formar-hi part comporta tenir “una bona eina per ajudar al bon funcionament de la ciutat, estar informats i tenir-ne opinió, per tant, creiem que podem donar molt bona feina”. Aquesta renovació i la diversitat en entitats que ha entrat en el Consell ha estat molt ben valorada pel Secretariat, ja que “d’aquesta manera es pot fer més treball, gràcies a més punts de vista en parlar-ne i idees que es comenten”, segons Erill

I enguany, per la Fundació Esclat la Marina, amb seu al barri de la Marina, ha entrat per primera vegada a formar part del Consell de Ciutat. Lola Lafuente, patrona de la Fundació ha celebrat aquesta incorporació: “Creiem que és important ser-hi perquè som una entitat de la ciutat que treballem per un col·lectiu petit de persones amb paràlisi celebrar i pluridiscapacitat, i les seves famílies”. També ha dit que són persones que necessiten molt suport i per això cal treballar per la inclusió i igualtat d’oportunitats d’aquestes persones: “Volem lluitar perquè aquesta ciutat trenqui més barreres físiques i de qualsevol tipus perquè tothom puguem gaudir i compartir la ciutat com qualsevol altre”.

Comments are closed.