Monthly Archives: desembre 2015

CC ALBAREDA – TALLERS CULTURALS

Tallers de gener a març

Aquest trimestre us portem aquells tallers que sabem que us agraden, on podeu relaxar-vos, conèixer gent i passar-ho bé. Són: guitarra acústica, guitarra elèctrica, balls de saló, balls llatins, dibuix i pintura, conversa en anglès, zumba, pilates, hatha ioga, tai txi, gimnàstica abdominal hipopressiva i meditació conscient. I per als petits de la casa: música per a nadons i dansa amb els més petits.

A més, hem escollit més tallers on aprendre coses noves i gaudir d’experiències diferents, com els de percussió, ukelele, swing, dansa contemporània, àlbum il·lustrat, retrat, conversa en francès i bricolatge domèstic. I per als més petits: massatges per a nadons, playing in English i guitarra per a infants.

Pot ampliar la informació i segueixes el vincle del web adjunt.

Inscripcions, fins el 9 de gener

TALLERS D’HIVERN D’ALBAREDA

Inscripcions del 14 de desembre al 9 de gener

Consulteu l’ampli ventall de tallers que oferirem de gener a març a la nostra web.

Hi trobareu els nous tallers de música (percussió, ukelele), expressió (swing, dansa contemporània), creativitat (àlbum il·lustrat, retrat), recursos (francès, bricolatge), salut (nou grup d’hipopressives) i per infants i família (playing in english, guitarra, massatge per nadons i més horaris de música per als petits), a més dels que ja oferíem habitualment.

Visiteu el vincle adjunt.

ELS XXIV PREMIS SANTS-MONTJUÏC RECAUEN A L’ASSOCIACIÓ INTEGRA SONS I A JOSEP MASDEU

L’associació Integra Sons del Poble-sec i Josep Masdeu, president de Diables de Port de la Marina van ser els guardonats dels XXIV Premis Sants-Montjuïc, entregats el passat divendres al vespre a la Sala de Plens del Districte. Es tracta d’un lliurament de premis que reconeixen accions rellevants o d’interès de persones, entitats o col•lectius del districte de Sants-Montjuïc. Josep Espín, portaveu del jurat va encarregar-se de llegir l’acta en el qual s’anunciava el veredicte obtingut per part dels diferents membres que el conformaven.

El president de Diables de Port, Josep Masdeu, més conegut com a Pitu, va rebre el premi individual en què es va reconèixer el seu treball i paper com a president d’una entitat que ha impulsat de forma activa la cultura popular i catalana als barris de la Marina. Amb aquest premi, el Districte també ha volgut destacar el paper d’aquesta entitat com a recuperadora de les tradicions catalanes com la Flama del Canigó, de la mà del seu president. Masdeu va agrair a la Unió d’Entitats de la Marina i a la parròquia del barri de la Marina i a “tota la gent que sap la tasca que he arribat a fer aquí”.

Més tard, es va atorgar el reconeixement col·lectiu a l’associació Integra Sons, una entitat sense ànim de lucre del Poble-sec destinada a organitzar, gestionar i promoure activitats d’integració social, cultural i comunitària de sensibilització i de formació per a persones en situació d’exclusió social i col·lectius desfavorits, amb la creació d’orquestres infantils i juvenils com a models per a la inclusió social i el diàleg multicultural. El pedagog, músic i impulsor de l’orquestra infantil i juvenil del Poble-sec, Do d’Acords, Pablo Persico va encarregar-se de recollir el premi col·lectiu. “No l’esperàvem el premi, ja que som molts joves” deia. A més va voler destacar “l’esforç i el creixement dels alumnes de l’orquestra, els que li han donat vida a l’associació”.

Per la seva banda, Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat de Sants, Hostafrancs i La Bordeta, va fer un reconeixement per a totes les persones, entitats i associacions: “Ens hem de sentir reconegudes en aquest acte i partícips d’aquesta edició”, assegurant que “una sola persona pot iniciar un camí, però si no s’afegeix el col·lectiu difícilment s’assolirà l’objectiu”. Va ser la primera vegada en què Jaume Asens, regidor del Districte de Sants-Montjuïc lliurava aquests premis, i ho va fer expressant que “és una prova de la vitalitat i singularitat d’aquest districte”. També va donar importància a la tasca que fan entitats i persones, “una feina, a vegades, anònima o ingrata i sacrificada, però és aquesta la que construeix la consciència i esperit de barri”. Finalment, el grup musical Integra Sons va fer una doble actuació i els assistents van estar convidats a un piscolabis que es va oferir a la sala de les cadires vermelles.

EN COMÚ PODEM ENTRA AMB FORÇA I L’ESQUERRA S’IMPOSA A SANTS -MONTJUÏC

El Districte de Sants-Montjuïc es tenyeix de lila després de la clara victòria d’En Comú Podem amb 26.661 sufragis. (30,25%). Esquerra Republicana ha doblat els seus resultats respecte les eleccions generals del 2011, i se situa en segona posició amb poc més de 15 mil vots (17,07%). El PSC ha perdut gairebé la meitat de vots obtinguts fa quatre anys, i se situa en tercera força al districte de Sants-Montjuïc. Democràcia i Llibertat, obté la quarta posició amb 10.319 vots (11,71%), perdent més de nou mil vots respecte a les anteriors eleccions quan es va presentar amb Unió, aquesta última candidatura sense representació aquesta vegada. Poc per sota, s’ha situat Ciutadans que ha entrat amb 9.952 suports (11,29%), seguit del Partit Popular que ha obtingut 9.739 vots (11,05%), patint davallada de més cinc mil suports respecte a les anteriors eleccions. Altres candidatures polítiques com Unió, PACMA, o UPyD han sumat 3.309 vots, és a dir un 3,45% dels sufragis dels veïns i veïnes de Sants-Montjuïc.

El resultats per barris: Tots els barris de Sants-Montjuïc es tenyeixen de violeta

Cap barri ha quedat sense tenir un clar triomf d’En Comú Podem. El partit liderat per Xavier Domènech ha obtingut entre un 27 i 35% dels sufragis a Sants-Montjuïc. D’aquesta manera el color lila ha esquitxat àmpliament els tradicionals feus vermells o socialistes com la Marina del Prat Vermell o de Port (35,3 i 33,1%) i el Poble-sec (34,6%), o blaves o convergents com Sants, on En Comú Podem ha obtingut un 27,3% dels sufragis, i on més nombre de vots absoluts ha rebut (5.882).

Esquerra Republicana ha quedat en segona força en sis dels vuit barris de Sants-Montjuïc. Sants amb un 21,2% i Hostafrancs amb un 20,2% és on més força han obtingut, seguit de la Bordeta i Poble-sec (16,8%), Sants-Badal (16,8%) i Font de la Guatlla (15,7%). Una altra mostra que evidència el gir cap a l’esquerra i el suport independentista que ha guanyat respecte fa quatre anys, però que no ha estat tan visible als barris de la Marina on els republicans han rebut entre un 4 i 9% dels vots, sent entre la cinquena i sisena força més votada.

Els Socialistes no han pogut obtenir el triomf en alguns barris o la segona posició en la majoria d’aquests com fa quatre anys. Aquests s’han hagut de conformar en ser la segona força a les dues Marines amb un 25,1 i 20,1%. El PSC s’ha situat com a tercera força a quatre barris: Sants-Badal (14,9%), Sants-Badal (14,8%), Poble-sec (14,4%), i Font de la Guatlla (13,7%). Fins i tot, la caiguda encara ha estat més important a Sants(11,4%) i Hostafrancs (12,1%), on el partit ha estat el quart partit.

Democràcia i Llibertat ha obtingut una important davallada respecte a les eleccions de fa quatre anys, quan s’ha mogut entre la tercera i la sisena força a Sants-Montjuïc, depenent del barri. Per exemple, a Sants i Hostafrancs ha obtingut els millors resultats amb un 16,3 i 13,7% dels suports. A la Bordeta i Sants-Badal ha obtingut la quarta força amb un 12,1 i 12,3% respectivament. A Font de la Guatlla tot i haver estat votada per un 11,2% dels veïns, ha estat la força menys votada d’aquest barri. Al Poble-sec, un 9,8% dels veïns l’han votat, i a la Marina del Prat Vermell ha rebut un 4,4% dels vots, sent la cinquena força més votada, i a la Marina del Port un 5,5% situant-se a la cua.

Pel que fa al grup de Ciutadans, ha aconseguit els millors resultats als barris de la Marina, on ha quedat en tercera força amb un 14,5 i 14,9%. A Font de la Guatlla el grup d’Albert Rivera ha estat recolzat per un 12,8% dels veïns. A Sants-Badal per un 12,3%, la Bordeta per un 10,5%, Hostafrancs per un 10,1%, Sants per un 9,9% i el Poble-sec per un 9,4%, on han quedat entre quarta i cinquena força.
Finalment, el Partit Popular, on ha obtingut més bon resultat és a la Marina de Port amb un 13,7%, la Marina de Prat Vermell amb un 11,5%, i el Poble-sec (10,4%), en quarta força. A Sants-Badal ha rebut el suport d’un 12,5% i a Font de la Guatlla un 11,5%, quedant en la cinquena força. On pitjors resultats ha obtingut és a Hostafrancs (9,6%), la Bordeta (10,5%) i Sants (9,2%), on ha quedat a la cua.

Pel que fa a la participació a Sants-Montjuïc ha estat de gairebé del 70%, uns cinc punts per sobre en comparació als comicis del 2011, en total 88.589 santsencs han acudit a les urnes. D’aquesta manera, l’abstenció ha baixat cinc punts, del 35 al 35%, sent de 38.301 persones. A més, en aquestes eleccions s’han comptabilitzats una tercera part dels vots nuls i en blanc comptabilitzat respecte fa quatre anys, és a dir, en els dos casos han baixat de l’1,5% al 0,5%. Enguany han hagut 450 vots nuls i 463 en blanc.

BONA VOLUNTAT EN ACCIÓ – BON NADAL

Des de Bona Voluntat en Acció us desitgem un BON NADAL i FELIÇ 2016!

BAIXEM AL CARRER – RESULTAT DEL SORTEIG D’UN PERNIL

BAIXEM AL CARRER ha organitzat el sorteig d’un pernil.

El guanyador has estat el número 62 DE COLOR GROC.

COORDINADORA: LOTERIA DE NADAL, NÚMERO 45.899

Ja podeu comprar la Loteria de Nadal que, com cada any, la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec posa a l’abast de qui la vulgui jugar.

Les participacions costen 2,50€ i s’hi juguen 2€.

El número és el 45.899.

Punts de venda: Elkano, 24-26 i Concòrdia, 33

LES ENTITATS DELS BARRIS DE SANTS-MONTJUÏC RECAPTEN MÉS DE 16.000 € PER LA MARATÓ DE TV3

Més de 15.000 euros és la xifra recaptada entre tots els barris de Sants-Montjuïc que van solidaritzar-se el passat cap de setmana amb La Marató de TV3, enguany amb la finalitat de combatre la diabetis i l’obesitat. Al barri de Sants, les activitats organitzades per 38 entitats van situar-se entre el carrer Salou i Ciceró, on també hi havia un escenari. Des de les 10 del matí es van realitzar activitats com recitals de poemes, actuacions musicals, activitats i tallers infantils, cultura popular, i al migdia es va fer una paella en benefici de La Marató per a 150 persones. A més, durant tot el dia es va fer una tómbola “on se sortejaven objectes valorats entre un i tres euros, tots elaborats per socis de l’entitat com bufandes, jerseis o llibres” explicava Jordi Estival, president de l’Associació de Veïns del Triangle de Sants. Des de l’organització lamenten “no haver pogut fer les activitats en un dels espais interiors de les Cotxeres de Sants, per culpa de les eleccions i els seus actes ens hem vist obligats a venir davant de la nostra nova seu, situada en un carrer secundari del barri”. Algunes de les entitats que van participar és l’AFOSANTS, en què el seu president, Francesc Reina explicava que per col·laborar “fem una foto solidària amb la guardiola, on el donant fa una aportació, i en el moment li enviem per correu electrònic perquè se la pugui descarregar”. També membres de la Federació de la Festa Major de Sants van vendre entrades per assistir al concert solidari de gòspel i la xocolatada prevista a la tarda de diumenge, a càrrec del Gospel Grup BonPas de Ball del Gospel Barcelona. El Grup d’Opinió Àmfora també va vendre “caramels i pastissets fets de ganxet “explicava Mercè Font, que va elaborar més de 300 decorats d’aquest tipus. Fins aquest dimecres La Marató de Sants ha recaptat més de 8.000 euros.

Sota el lema “Mostra i viu…”, La Marina Viva també va organitzar activitats en benefici a La Marató de TV3. El passat dissabte, durant gairebé 12 hores, la plaça de la Marina va omplir-se de solidaritat amb activitats, tallers infantils i actuacions musicals que diferents entitats del barri com els Diables de Port, l’Associació de Veïns de La Vinya, el Centre Cultural Estrelles Altes, l’Associació de Veïns de Sant Cristòfol, la Companyia La Puntual, Xiula i moltes altres van oferir. Durant tot el dia, tothom que volgués, podia beure un got de brou calent i així recaptar fons per La Marató, però també va instal·lar-se un mercat de segona mà, i els veïns van poder donar sang. “De la guardiola vam treure 700 euros i encara ens falta comptabilitzar l’extret del Mercat de segona mà” comenta Dani Fernández, dinamitzador de la Marina Viva, qui fa una valoració “molt gran, ja que a cada actuació de l’escenari hi havia 300 persones, i calculem que durant tot el dia s’hi van passejar 4.500 veïns”. A més, l’Associació de Veïns La Cadena d’Estrelles Altes va organitzar una caminada solidària pels diferents barris de la Marina, on els participants van poder comprar una fruita solidària.

També al Poble-sec durant tot el cap de setmana les entitats del barri van sumar-se a La Marató de TV3 sortint al carrer per cantar, com és el cas de dissabte a la Parròquia de Lourdes. Diumenge a la plaça de Santa Madrona van predominar les activitats infantils, batucades, sardanes, balls tradicionals, cultural popular, i una botifarrada solidaria que es va preparar al migdia. A més, a mig matí es va premiar el barret més original, més divertit i més ben portat en el concurs que diferents entitats del barri van organitzar. La participació, segons Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec va ser molt bona i ens hem de plantejar de cara l’any vinent encabir-les de manera diferent o augmentar-les al diumenge a la tarda”. Des de l’organització han comptabilitzat un total de 3.125 euros recaptats.

Al llarg dels últims dies s’han realitzat moltes altres activitats per recaptar diners, com per exemple amb l’obra de teatre “Viatge amb nosaltres”, un espectacle que va interpretar, diumenge al vespre, el Quadre Escènic de Sant Medir al Teatre de Sant Medir, on van recollir un total de 792 euros. La Coral Sant Medir va arribar a recaptar 1.190 euros amb un concert a l’Escola OSCUS, i a la plaça Joan Pelegrí, durant tot el diumenge es va fer un esmorzar solidari, activitats i tallers infantils, una master class, i al pati de l’escola es van jugar partits de Futbol Sala on es van recollir 1236,60 euros. Finalment, Unió Esportiva de Sants va organitzar, el passat 5 de desembre, una jornada al camp de Futbol de l’Energia per jugar a futbol, sota el lema “un xut decisiu per la diabetis i l’obesitat” i on es van recaptar gairebé 2.000 euros. L’Artur Peguera, presentador esportiu de TV3 va encarregar-se d’inaugurar aquesta jornada solidària. Fins al pròxim 21 de gener tothom que hi vulgui pot fer la seva donació a les diferents entitats participants de Sants-Montjuïc per augmentar la recaptació en benefici a La Marató de TV3.

LA MARATÓ DE TV3 AL POBLE-SEC – AVALUACIÓ

En el conjunt d’activitats fetes al Poble-sec, a la parròquia de Lurdes i la plaça de Santa Madrona, els dies 12 i 13 de desembre, vinculades totes amb la MARATÓ DE TV3, s’ha reunit la quantitat de 3.125€

Gràcies a tots els qui ho heu fet possible!

Recordem que la MARATÖ de tv3 d’enguany està dedicada a la investigació i la lluita contra la diabetis i l’obesitat.

Però encara ets a temps de fer una aportació, trucant al 905 11 50 50.

PENYA BLAUGRANA LES TRES XEMENEIES – MARATÓ DE TV3 – AVALUACIÓ

Al llarg del dia 13 de desembre la Penya Blaugrana les Tres Xemeneies va organitzar tot un seguit d’activitats en suport de la MARATÓ DE TV3, dedicada enguany a la investigació i la lluita contra la diabetis i l’obesitat. S’hi reunir la quantitat de 860€

Gràcies a tots els qui ho heu fet possible!

Però encara ets a temps de fer una aportació, trucant al 905 11 50 50.