JORDI SUÑÉ, LA FUNDACIÓ PRIVADA ARTESÀ I LA FUNDACIÓ JORDI SERRA I FABRA REBEN LA MEDALLA D’HONOR DE BARCELONA

L’Ajuntament de Barcelona va lliurar dijous al vespre la Medalla d’Honor a 15 entitats i a 10 persones de la ciutat. Els 25 guardons entregats a personalitats i entitats durant un acte al Saló de Cent, han volgut destacar la seva contribució al desenvolupament de la consciència ciutadana, virtuts i valors cívics. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va destacar la importància de les persones, entitats i moviments socials, ja que contribueixen cada dia “a fer de Barcelona una punta de llança de la transformació social, un espai de construcció de drets, d’identitats plurals, de justícia social”. En aquest sentit, va recalcar que són aquestes persones l’autèntic “orgull de ciutat”.

Cada districte va poder escollir dos guardonats: una entitat i un veí. El Consell del Districte de Sants-Montjuïc va decidir entregar la Medalla d’Honor a Jordi Suñé de Sanjuan, nascut a la Bordeta, molt lligat a la Festa Major del seu barri i un dels pioners de la creació de l’Associació de Veïns de Badal, Brasil i la Bordeta. Des dels anys setanta també ha promogut l’esport al barri com a eina de cohesió social. De fet, l’any 1982 va impulsar la creació del camp de futbol Magòria. Entre els anys noranta i els dos mil ha fet créixer la Societat Esportiva Mercat Nou Magòria, on ha estat president fins a l’any passat, i ha contribuït dins del món associatiu, tant dins com fora del districte.

Sants-Montjuïc també va voler reconèixer la tasca en favor de la inclusió de les persones amb discapacitat de la Fundació Privada Artesà del barri del Poble-sec. L’entitat, nascuda l’any 1979 com a Associació de Pares de Discapacitats Psíquics del Poble-sec, va néixer a la mà de pares amb fills amb discapacitat intel·lectual que, preocupats pel seu futur, van crear un taller dedicat a l’artesania com a eina rehabilitadora que els ajudés en el seu camí en la integració sociolaboral, un cop acabat el període educatiu obligatori. Des de llavors, l’entitat ha anat desenvolupant la seva tasca, cada cop en espais més amplis. Actualment, la Fundació ofereix atenció, en els seus diferents serveis, a 123 persones amb discapacitat intel·lectual, a 14 persones en les 3 llars-residències, a 65 participants del Club Social, a un grup de 315 familiars i a més de 150 clients de neteja del Centre Especial de Treball. A més, avui dia també col·labora amb diverses universitats del país i amb altres entitats i institucions.

La Fundació Privada Jordi Sierra i Fabra, amb seu al barri de Sants-Badal, també va ser reconeguda a nivell de ciutat per la seva important tasca en favor a la promoció de l’educació i la cultura entre els més joves a través de la creació literària i la cultura. L’entitat privada, sense ànim de lucre i finançada pel seu impulsor, té l’objectiu d’ajudar als joves escriptors a iniciar-se en l’àmbit literari, fomentant el plaer de la lectura. Per això l’actual seu compta amb un espai multidisciplinari des d’on s’impulsen activitats i s’ofereixen eines perquè els més joves puguin desenvolupar el seu procés cultural i creatiu.

Comments are closed.