L’AGRUPACIÓ CICLISTA MONTJUÏC REP EL 6è PREMI POBLE-SEC

L’Agrupació Ciclista Montjuïc, coneguda com “la Grupa” i amb gairebé 100 anys d’història, va ser guardonada el passat divendres a la nit, al lliurament del 6è Premi Poble-sec que es va celebrar amb un sopar en el marc del 26è aniversari de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec al centre cívic del Sortidor. Des de fa sis anys el barri vol fer un reconeixement a “aquella persona, entitat o grup que hagi portat el nom del barri més enllà del Poble-sec, i aquesta entitat és la degana de Catalunya i la segona d’Espanya, i ha estat una de les pioneres de la Volta Ciclista Catalunya” deia el president de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, Josep Guzmán.

El club ciclista va ser fundat el dia 7 d’octubre de 1917, quan Llorenç Cabrol Nadal va reunir a casa seva, al carrer Creu dels Molers, nº 40, un grup d’amics i afeccionats al ciclisme que van acordar la creació d’un grup ciclista. En Joaquim Ferri, president del club, amb 89 anys, va encarregar-se de recollir el premi reivindicant que l’entitat sempre ha estat i és coneguda com “la Grupa”. També va agrair aquest reconeixement, “cal que es promocioni més l’agrupació a la gent del Poble-sec”, i va assegurar que “s’està preparant la festa del centenari”. Ferri recordava que quan va complir 80 anys “vaig anar a Àustria i vaig guanyar la copa de veterans”.

Davant la gran afluència de convidats que van assistir al Centre Cívic El Sortidor, enguany amb 127 persones, quatre per cada entitat, l’organització es plantejarà canviar d’espai per realitzar la celebració. “Estem creixent i esperem que el camí no acabi, ja que quan una entitat es crea, la idea és que mai s’aturi” assegurava Guzmán. Durant el seu discurs també va anunciar que de les 31 entitats ciutadanes que van presentar les seves candidatures en el Consell de Ciutat per tal d’iniciar un procés de renovació, la primera de les 15 entitats que tindran representació en el Consell de Ciutat i, per tant, la més votada, ha estat la Coordinadora.

El sopar també va comptar amb la presència d’un ampli ventall d’autoritats del Districte de Sants-Montjuïc. Carolina López, consellera del Districte de Sants-Montjuïc, en representació al regidor que es trobava a Bogotà, va demanar que el teixit comunitari i les entitats “siguin més forts que mai, i és indubtable el treball que fa la Coordinadora, per això esperem que continuem treballant junts per trobar llocs per cooperar amb la resta d’actors del barri”. La presidenta del Districte de Sants-Montjuïc, Montserrat Ballarín va voler fer èmfasi a diverses de les xifres “molt simbòliques i significatives del que està passant aquí, 6 anys dels premis, 26 anys de la Coordinadora, 110 entitats que formeu part de la Coordinadora, i els 98 anys de la Grupa, un orgull de poder comptar amb una entitat amb tants anys d’història”. També van assistir-hi Sergi Sarri, conseller-portaveu de CiU al Districte de Sants-Montjuïc; Ángel Lao, conseller-portaveu de Ciutadans al Districte de Sants-Montjuïc; Jordi Fexas, conseller-portaveu d’ERC al Districte de Sants-Montjuïc i José Antonio Calleja, conseller-portaveu del PP al Districte de Sants-Montjuïc.

Comments are closed.